Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 16

  • 35 786
  • 301
# 270
Бубката, пробвай с пудинг да я  направиш. Няма да стане истински медовик, но ще е вкусна - аз съм правила веднъж по този начин и стана добре. Но си приготви повечко крем, защото тая торта попива много от кремчето.
Виж целия пост
# 271
Здравейте момичета!

Отново се е напълнило с красиви торти тези дни - не успявам да коментирам всичко, не се сърдете - всички са красиви, интересни оригинални!  bouquet

Nelly Dieva, няма проблем да ползваш желатин стига някое от децата да няма някаква алергия. Peace

sea woman, може да използваш шоколад за надпис - няма проблем. Правиш си фунийка, пълниш и изрязваш малък отвор.  Пепи също добре те е ориентирала, особено ако искаш надписа да е в цветовете на тортата.
ПС. Много сладка детелинка!   bouquet

bubkata, щом детето ти има алергия, по-добре погледни тук -  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157943.0    момичетата са дали няколко много добри идеи. Медовика има нужда от много течен крем (затова млечния и сметановия са най-подходящи), защото блатовете "пият" много. Освен това аз на твое място не бих рискувала с медена торта, защото меда е силен алерген и ако до сега не си пробвала, може да се окаже, че дъщеря ти е алергична и към него. Аз ти препоръчвам или морковения кекс(торта) на Лабрекс (голяма вкусотия) или хипоалергичната торта на Хедра. Ако може да яде яйца, направи дори обикновен пандишпанов блат и залей с кисел от ягоди или направи мус от ябълки вместо крем. Peace
Виж целия пост
# 272
barcela , sea woman , чудесни тортички.  Hug Hug Hug

Детелинката е много идейна, а трансфера и Барбито...просто чудесни.

Имам питанка-разгледах подробно темите за алергените, обаче не намерих отговор на въпроса-торта с подсладител?Човекът за, чиито рожден ден ще правя торта, не може да яде захар-та с подсладител дали ще стане?Препоръчайте какъв крем може да се ползва за подсладител?Предварително благодаря.  bouquet
Виж целия пост
# 273
Аз започнах да изпадам в ужас. Питах тези дни в градината дали може домашна торта - и учителката ми каза ДА

Е, ДА, ама след това натравяне в 11-та детска градина ДАЛИ ще ми приемат домашна торта във вторник и колкото повече го мисля толкова повече изпадам в паника. АМИ АКО МИ ВЪРНАТ ТОРТАТА ВЪВ ВТОРНИК? И детето ми остане разочаровано? Хем видяло тортата, хем не дават даскалиците? Кой ще ми направи детска торта и ще ми издаде сертификат от ДНЕС за УТРЕ

Какво да правя?!? Някой има ли идея как да се спася? Дали ще ми дадат неукрасена торта от сладкарницата със сертификат?
Виж целия пост
# 274
Ех че хубави торти... ааа, не - отказвам се да изброявам. Върха  сте! Ама най ме впечатли Димоша, която като за първи път е направила прекрасно торта, с която не бих посмяла да се заема след 4 опита (иначе съм си записала как се прави във фаворитите:).
Ето още една торта, чието оформяне откровено откраднах от Корнишонка. Благодаря ти, Корни! По този повод да питам - как се чувстват майсторките, като гледат копия (понякога - много нескопосани) на нещо, изстрадано и сътворено от тях?

Нели, просто попитай пак. Пък ако не стане - не се шашкай, друг път ще почерпиш с домашна торта (у вас например:) Все пак споменавам варианта - купуваш възможно най-малката и евтина торта и прилагаш нейния сертификат към твоята торта в градината. Ако не си вземала, да знаеш, че т.нар. сертификат обикновено е малка бележка "Произведено на: (или годно до:)" и печат.
Виж целия пост
# 275
Зори пробвах твоята  Медена торта, но не ми се надуха блатовете, а крема много малко като количество, сигурно аз бъркам някъде  абе яде се ама не  е това което трябва да бъде Weary


Незнам защо не са ти бухнали блатовете, аз няколко пъти вече я правя за домашна употреба и не съм имала този проблем. Иначе тестото стана ли ти добре и разточваше ли се хубаво? колко тънко разточи блатовете и колко блата ти излязоха от това количество?
Крема доста попива, ако се направи двойно количество, ще и е Ок. Ще го допиша в рецептата, защото първият път и на мен ми се видя малко (за моят вкус).
Виж целия пост
# 276
[Имам питанка-разгледах подробно темите за алергените, обаче не намерих отговор на въпроса-торта с подсладител?Човекът за, чиито рожден ден ще правя торта, не може да яде захар-та с подсладител дали ще стане?Препоръчайте какъв крем може да се ползва за подсладител?
Ето ти една тема с много рецепти на изявен кулинар, който също е на подсладители - Диабетичната кухня на Жоро II -ра част. Та там има доста изпитани вкуснотии... А има и първа част, потърси и нея.
Виж целия пост
# 277
Хайде да се отбележа отново с обещания вторият опит. Не се смейте само много.  Laughing


А ето и какво сътворих днес. Доволна съм, имайки предвид способностите ми, но има един проблем. Нещо тече..  Laughing значи вътре има крем пудинг ,на който добавих желатин и масло и малко маслен крем за изравняване. Долните 2 блата леко ги сиропирах. То не е проблем,че тече,ама дали ще спре  Rolling Eyes и незнам от кое изтича. Да не ми се топи покритието само  Praynig
Виж целия пост
# 278
Добър вечер момичета  Hug
   Набързо да покажа  и моята тортичка за днес-утре  моето слънчице става на годинка и половина и  понеже много си я обичкам и искам да я зарадвами направих ето тази скромна тортичка
.Утре ще  обяснявам ,ако някой има  въпроси  Heart Eyes ,че днес мнг ми се насъбра .
  Пожелайте ми само  да е здравичка и  вс  алергични прояви  вече да  приключат,че  не му  виждам края вече -и се отчайвам на моменти  Confused
  Лека и спокойна  вечер
Виж целия пост
# 279
Все пак споменавам варианта - купуваш възможно най-малката и евтина торта и прилагаш нейния сертификат към твоята торта в градината. Ако не си вземала, да знаеш, че т.нар. сертификат обикновено е малка бележка "Произведено на: (или годно до:)" и печат.

 #Onfire  СУПЕР #Onfire СУПЕР #Onfire СУПЕР - ТАКА ЩЕ НАПРАВЯ

ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, АДИ - невероятна е! Чудя се как си направила роклята... Ама айде утре. Аз за съжаление си нямам девойка за която да творя кукленски торти, ама не се отказвам да имам  hahaha (дано не излезнат пак две момчета че   Crazy Crazy  Sick  Crazy Crazy)

Дика, стискам палци да не се смачка нищо... А лилавия цвят на първата ти торта е супер... Hug

Виж целия пост
# 280
adi_5 , чудесна е!!
А може ли, моля те, съвет за предната торта с шоколада отстрани? Как се прави тази красота?
Виж целия пост
# 281
Сребърен облак, Дика, adi_5, много хубави тортички. Дани, дано малката Ади израсте най-после алергиите
Виж целия пост
# 282
[

Имам питанка-разгледах подробно темите за алергените, обаче не намерих отговор на въпроса-торта с подсладител?Човекът за, чиито рожден ден ще правя торта, не може да яде захар-та с подсладител дали ще стане?Препоръчайте какъв крем може да се ползва за подсладител?Предварително благодаря.  bouquet
Ако купиш фруктоза, можеш да я замениш във всеки крем, тесто и т.н. с единственото условие, че тя подслажда повече от захарта - май беше 20% и трябва да намалиш количеството. Аз съм правила доста неща с фруктоза и силно ти я препоръчвам!
Виж целия пост
# 283
Дика, интерсено ми е как го докара този бял цвят на Варна-та? Нали става едно жълтеникаво?
Виж целия пост
# 284
Сребърен облак,  Rumya , благодаря за инфото.Ще я направя и после ще ви я покажа тортата.Още веднъж , благодаря   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия