Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 16

  • 35 784
  • 301
# 60
Гризка, виещите се ленти по тортата се правят с пош и тънък кгръгъл накрайник. И рисуваш както ти е кеф и във фантазията. Но виж златно как се докарва не знам. Може би със златна боя но аз не съм виждала!

Аз днес си изхвърлих по погрешка поша и накрайника за рози. Иде ми да си отхапя дуп...то Banghead Banghead Banghead
Виж целия пост
# 61
Привет в новата тема...

Ето моят полу-успешен опит за трансфер



Не ми стегна белия шоколад и го нанасях отгоре наново... но пък рожденничката хареса тортата Simple Smile

Иначе провах със степчетата да оцветявам, стана доста добре... само дето аз съм нетърпелива и обърках процедурата...
Виж целия пост
# 62
Фъстъче справила си се перфектно, според моите бегли познания в тортоправенето!!!! Браво Hug
Виж целия пост
# 63
Момичета, страхотни торти сте направили за тези 3 дни, в които ме нямаше Peace
Бързах да прегледам какво сте писали и смятам съвсем скоро да се включа със снимков материал...надявам се де Praynig

Разбрах, че е добре ако има по-сложни фигурки и елементи да се направят поне ден преди тортата (аз реших да работя с марципан Варна) и искам да направя някаква пандела, ленти, топчета и др. Предполагам панделката ще направя предварително, но за другите неща необходимо ли е? Те няма да са в някаква особена форма и си мисля да ги направя непосредствено след поставяне на чаршафа (ако изобщо стигна до там де ooooh!). Което поставя следващия ми въпрос:
- оцветяването става точно преди моделирането, нали? Тогава трябва да оцветя само колкото е необходимо за панделите, а на другия ден оцветявам останалото...така ли?

Дано сте разбрали въпросите, които ми се въртят в момента..Искам да съм напълно готова с теоретичната част преди да се захвана  chef Благодаря ви Hug
Виж целия пост
# 64
Фъстъчка, справила си се страхотно.  Peace

А да питам за трансфера - белия шоколад купи ли го или си го прави?

Аз днес правих коледни корабийки но не ги харесах, белият шоколад като го разтопих стана прозрачен (взех на Милка). В крайна сметка разбих сметана, но тя пък се размазва, абе... Ето ги:



Та в този ред на мисли се чудя дали да експериментирам с трансфер изобщо  newsm78 Трябва да направя торта за подарък в конкурса на Празника на Пълна къща (ще ни дават и по телевизията - на 1.12) и си мислех за Дядо Коледа, ама сега почвам да се отказвам, как да направя брадата бяла?

Бях питала за сместа с която се оцветява трансфера, ама не ми отговорихте Blush
Виж целия пост
# 65
Narina,правилно си разбрала-панделката дори 2 дни по-рано за да има време да изсьхне в желаната форма,лентите и топчетата след поставянето на "чаршафа".Можеж да оцветиш марципана и точно преди моделирането,може и предния ден.Ако оцветяваш с бои на прах е по-добре да е ден по-рано.След това всеки цвят увий добре в найлоново пликче или стреч фолио.

Nelly Dieva ,белият шоколад за трансвер се оцветява с течни бои,но е капризен-понякога се пресича.
А колкото до шоколада Милка-когато застине пак си става наситен цвят.
Виж целия пост
# 66
Gushanka,много стилно,оригинално и вкусно изглеждаща торта.А вьтре каква е-да знам какво прегльщам виртуално Laughing
Благодаря! Hug Вътре е тортата с рула на Лео, отгоре е покрита с шоколадов ганаш.  Grinning
Porsha, Гризката, благодаря  и на вас! Hug
Гризката, виещите се ленти ги правих с разтопен шоколад, смесен със сметана, за да стане по-течен. Направих си фунийка от готварска хартия и така рисувах.  Peace Става и както е казала Mimito. А златното го рисувах с четка върху лентите, обаче сложих тортата в хладилника да се постегне. Златното е сладкарски прахообразен блясък, който се разрежда в малко алкохол.  Grinning
Виж целия пост
# 67
Зори много сладка тортичка! С какво са оцветени тия тъмно розорите топчета, че са толкова лъскави? И на мен ми наближава сезона на тортоправенето, голямата ми дъщеря постоянно си мени жаланията каква торта иска за рождения си ден, последно преди два дни си поиска голямо мече, което държи сърце Simple Smile


Благодаря Simple Smile))).
Топчетата са намазани с прахообразната перлена боя, която се разтваря в алкохол.
Виж целия пост
# 68
Момичета моля ви дайте ми идея за торта във форма на кесия.Някъде беше пускана снимка но немога да я открия.Мисля да изненадам скъпия за рождения му ден.
Виж целия пост
# 69
barcela , аз съм правила такава торта-ето я -

Формата е купа за салата или каквато имаш , облепваш в фолио и редиш блат-крем-блат-крем и завършваш с блат.Зависи колко ти е голяма купата, можеш да редиш и по тънки блатове.Ако има нещо неясно-тук съм  Sunglasses

Gushanka , тортичката ти е като излязла от приказките.Честит празник на патерица
Виж целия пост
# 70
Nelly Dieva , не е ли по-лесно украсата на курабийките да се направи с белтъци и пудра захар? Не съм пробвала, но май така се получава по-добро покритие. Само предлагам вариант иначе нека майсторите кажат!!
А за трансфера аз имах един провал и скоро няма да пробвам да правя, белия шоколад не ми се отлепи от целофана та трябваше да пльосна целия целофан върху тортата Blush, само това ми дойде наум  Sick, после го изстъргах и изконсумирах!!
Виж целия пост
# 71
Момичета ,невероятни сте smile3501!
Да си призная ,откраднах някои идейки за украса ,но ги приложих върху питки.
За празниците ще се пробвам и на торти Peace.
Виж целия пост
# 72
barcela, заповядай







Виж целия пост
# 73
silrai , _Пепи_  много ви благодаря момичета че толкова бързо се отзовахте.Точно това търсих,тази сутрин прерових и нашия форум и на кухарката но неможах да ги открия.Благодаря ви още веднъж.Сряда ще се отчета с резултата.
Виж целия пост
# 74
А някой може ли да даде рецептата за тази торта ? Предварително ви благодаря .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия