Коледна пита "Роза"

  • 75 939
  • 137
# 45
Ето и моята пита, само дето не се надигна много и се чудя от какво ще е, рецептата не съм я променяла, а не стана много пухкава питката, но пък е вкусна
 
Виж целия пост
# 46
Ето и моята пита, само дето не се надигна много и се чудя от какво ще е, рецептата не съм я променяла, а не стана много пухкава питката, но пък е вкусна
 

От размера на тавата ще да е Peace.
Виж целия пост
# 47
Днес по настояване на свекито направих питката с кисело мляко - една кофичка. Киселото мляко се "угасява" с много малко хлебна сода (кафяна лъжичка) и така се прибавя. Отива малко повече брашно - около 900 гр. Ето снимков материал.
Виж целия пост
# 48
 ShockedМалееее, каква красота...
 С кисело мляко+сода и мая ли?
Виж целия пост
# 49
С кисело мляко+сода и мая ли?

Да, но много малко сода, а маята е същото количество.
Виж целия пост
# 50
Благодаря! И още дени въпрос имам Embarassed
Значи в тава с по-малък диаметър питката става по-дебела, правилно ли съм разбрала? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 51
Лебедунка, киселото мляко се слага вместо  вместо прясното ли ?
Виж целия пост
# 52
краcим моята тавичка е 30 см. В по - голяма тава ще се "разлее" на страни. Тестото като втасва си търси място и ако няма на ширина, се надига нагоре. Така питката става по - висока.

babake Заменяш прясното мляко в рецептата с 1 кофичка кисело, като го "угасяваш" както се изразява свекито с много малко хлебна сода. Аз сложих равна кафена лъжичка и шупна добре.
Виж целия пост
# 53
Благодаря ти много, Лебедунка !
Виж целия пост
# 54
Оказа се, че имам тава с диаметър точно 30см!Ура! Mr. Green

Лебедуна, за една коледна сбирка ще правя твойта питка! Peace
Ама няма да казвам предварително и ако стане хубава ще я нося, ако ли не - няма да нося... Laughing
Виж целия пост
# 55
Значи и аз ще търся тава с такъв диаметър... Flutter
Виж целия пост
# 56
най-сетне направих и аз питката 'Роза' Hug Стана красива и вкусна, много добре се изпече! Peace



Виж целия пост
# 57
pina , както винаги всичко, което направиш просто грее...  bouquet
Виж целия пост
# 58
Мойта пак не се наду толкоз, хем тавата 30 см, хем сичко по рецептата, ама на... след месенето при втасването ( 1 ч) удвои обема си, после леко премесих да не го пребия тестото, оформих, и оставих да втасва, като напълни тавата го метнах в предварително загрятата фурна, и не се надигна повече, ама мисля че като го мажа с яйцето го пресичам, защото с пръсти го мажа, ще трябва да си взема някаква четчица за целта

Утре пак ще правя, да видим как ще стане

pina страхотна е питката
Виж целия пост
# 59
KaliMa след месенето не оставяй да втасва 1 час. Много е, превтасва в машината на топло. Аз оставям 30 - максимум 40 мин. Даже и 40 му е много. Последния път и аз го оставих, че имах друга работа и не се надигна много при печенето. Слагай да се пече в студена фурна. Тестото продължава да втасва при загряване на фурната и надига много. Когато сложиш в гореща фурна го пресича веднага.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия