Как да украся сладки меденки?

  • 3 561
  • 16
Нищичко не разбирам от кулинарство.
Обаче имам вкъщи една рецепта за меденки-много добре става. И реших с дъщерята да направим тестото на различни формички и отгоре да ги украсим с цветни елементи.
От какво да приготвя това цветното, пече ли се, кога се нанася, бои откъде да взема, какви да бъдат, колко време е безопастно да стоят сладките/заради украсата/...
Идеята ми е да стане нещо подобно
Виж целия пост
# 1
Виж темата "Коледа идва", там украсяват с белтъчна глазура, а ако искаш цветни слагаш сладкарски бои в глазурата.
Виж целия пост
# 2
Да, като се разтърсих по-подробно, установих, че това нещо се нарича глазура Embarassed

Виж целия пост
# 3
Сладур Grinning
Виж целия пост
# 4
Вече знам как да я приготвя Grinning, но кога да я нанеса-като изстинат сладките ли?
И трябва ли да се сложи във фурната след това и евентуално за колко време?
Виж целия пост
# 5
Вече знам как да я приготвя Grinning, но кога да я нанеса-като изстинат сладките ли?
И трябва ли да се сложи във фурната след това и евентуално за колко време?

Здравей!

Глазурите не се пекат - те засъхват, имат достатъчно много захар за да изсъхнат добре сами и то почти веднага! Украсяват се изстиналите сладки! Peace
Виж целия пост
# 6
А може ли рецептата Grinning
Виж целия пост
# 7
Извинете, че използвам темата, но белтъкът в глазурата не се ли разваля от стоенето на сладките дълго?
Виж целия пост
# 8
Това е много интересно за украса. Много красиво стои подобна украса Peace
Виж целия пост
# 9
Копирала съм си някои мнения от форума, сега ги цитирам.СТава дума за белтъчната глазура.
"За глазурата съм писала много пъти, но пак да кажа. Ако искате глазурата ви да е гладка и с с нея да се правят многхо тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти. Освен това може да прецедите белтъка през парче дамски чорапогащник, за да е гладък. На един белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар (според големината и гъстотата му). Ако ви се стори рядко, прибавяте захар, ако е гъсто още няколко капки лимон. Най-добре се прави глазурата на ръка, защото с миксер влиза въздух в глазурата и после стават балончета и неравности. Ако обаче не ви се играе ръчно, направете я с миксерра. Започнете да разбивате белтъците с лим. сок на най-ниската степен до образуването на пяна. После увеличете оборотите, като прибавяте захарта на няколко пъти. Глазурата трябва да е гладка и като я сложите във фунийка и отрежете около 1 мм отвор, трябва да оставя тънка, дълга, непрекъсваща линия, която да не се разлива"
Виж целия пост
# 10
За глазурата с мляко-специални благодарности ва Зори:
"точни пропорции няма да мога да ти дам, защото я правя на око, но сипваш малко прясно мляко, да речем 50 мл. в една чашка и добавяш пудра захар, колкото да стане полутечна кашица. Мешаш хубаво с лъжицата и опитваш да намажеш върху сладката с нож с заоблен връх или чаена лъжичка. Сместта е идеална, ако не се стича и капе от сладката. Ако е рядка, добавяш още малко пудра захар. когато ти хареса на консистенция оцветяваш с боички и мажеш"
Виж целия пост
# 11
marissha a ще споделиш ли коя е рецептата за меденките?
Виж целия пост
# 12
Това е моята рецепта-меденките стават топчета и отгоре им се боцка по едно орехче. Аз лично мисля да прескоча орехчето и да ги изреза в различни формички.
3 яйца
1ч.ч захар
1ч.ч. олио
2с.л. мед
1ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче канела
брашно-колкото поеме
Иначе тук от форуума си записах и една друга рецепта-
"Меденките на Джули
Джули е една страхотна майсторка на меденки, която е мулатка - това обаче не и пречи да е една от най-добрите майсторки на меденки в Чехия, където приготвянето и украсата им е издигнато в изкуство!

Продукти:
800г брашно
280г пудра захар
120г твърд маргарин или масло(но имайте предвид, че с масло стават по-твърди)
5 с.л разтопен мед
2 яйца
2 жълтъка (белтъците запазваме за глазурата)
2 ч.л сода за хляб
2 ч.л подправка за меденки, ако не намерите - смес от смлени джинджифил, канела, щипка кардамом, звездовиден анасон.

Приготвяне:
Размесваме добре сухите продукти, правим кладенче и чукаме яйцата, меда(не трябва да е горещ, само леко топъл) и накрая нарязваме на късчета мекото масло(маргарин). Месим до образуването на меко и гладко тесто ( В началото може да ви се струва, че има нужда от още течност, но н еправете грешка да слагате - след известно време, брашното усвоява мазнината и става чудесно тесто, което не лепи. Хубавото на това тесто е, че веднага може да се работи с него!. Разточвате кора тънка около 5-7 мм и изрязвате фигурки. Пекат се около 10-15 мин. на 150-160 ˚С Изваждайте веднака след като забележите, че краищата започват да почервеняват. За да се получи хубава кафява глазура отгоре, е нужно да се намажат още топлите меденки с разбито яйце + 1ч.л вода и 1-2 ч.л какао (непременно прецедете сместа). После леко с четка се намазват топлите меденки, като внимаваме да не оставяме следи. Осавят се да изсъхат и се украсяват по желание - най-добре с гллазура от останалите 2 белтъка! "
Виж целия пост
# 13
Ще се възползвам от темата да попитам каква според вас е тази глазура на мъфините, че искам да постигна същата newsm78
Виж целия пост
# 14
brazilka най - добре попитай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=250938.0  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия