Любимите ми фунийки!

  • 14 016
  • 57
Фунийки

3 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
1ч.ч. кисело мляко
1пакетче амонячна сода
1щипка хлебна сода
Брашно колкото за меко тесто,всичко това се смесва до получаване на меко
тесто,разточва се и се режи на лентички след което всяка лентичка се навива
на фунийката и се пече.След като се опекат се пълнят с крема и се поръсват с
пудра захар.Да ви е сладко!
Извинете ме ако случайно вече е пускана тази рецептата.


За крема:

2 яйца
1ч.ч захар
500мл.прясно мляко
1/2п.краве масло
5 супени лъжици брашно


Виж целия пост
# 1
Ауу и на мен са ми любими. Спомням как ги умитахме за нула време като ги правеше баба.
Въпрос имам обаче. Фунийките от какво ги правиш и с тях ли печеш тестото и после го сваляш.
Второ питане: С какво мога да заменя амонячната сода, че тук такова чудо не се намира  newsm78
Виж целия пост
# 2
Ауууууууу!
Нямате срам! Как може такова нещо!
От 1 януари мисля да намалявам храната, а вие продължавате да ме изкушавате, но няма как - ще се пробват
благодаря за рецептата

Много те моля само, редактирай я, като опишеш поне с 2-3 изречения как правиш крема
И пак - благодаря  Hug
Виж целия пост
# 3
bob4enka -фунийките съм си ги копувала от преди 15 години,
незнам сега дали ги има някъде но съм чувала ,че някои ползват капачки от компотен
буркан за фунийки.Всяка лентичка навивам за фунийката и така ги пека до златисто,
след това изчаквам малко да поизтинат за да мога да  извадя по лесно фунийката от
формичката.А за  амонячната сода незнам какво да те посъветвам,на мен специално
ми изпращтат от BG защтото и тук в Канада няма .
galausa -крема го правя така:първо разбивам яйцата със захарта
и брашното,след това слагам прясното мляко с кравето масло на котлона на слаб огън и
постепенно прибавям яйчената смес към млякото като постоянно бъркам до сгъстяване на
крема.
Виж целия пост
# 4
Амонячната сода се заменя с обикновен бикарбонат - 1ч.л. за тези пропорции е ок - аз не използвам амонячна - много бързо ми шупва тестото от нея . Слагайте само бикарбонат - няма да сгрешите . Фунийките си ги свийте от по- твърдо фолио . Крема може да бъди и нишестян с мляко - малина или др. по желание .
Моето тесто :
2 яйца
1ч.ч. захар
1/2ч.ч.олио
1/2 ч.ч. кис. мляко с 1 ч.л.сода угасена в него.
брашно - до меко тесто

Прекрасни сладки ! - Браво !
Виж целия пост
# 5
biberon, само да кажа, че амонячна сода и в Канада / Монреал / има. Simple Smile В началото, когато търсех бакпулвер, все на нея попадах.
Виж целия пост
# 6
  Амонячната сода не е ли сода бикарбонат + лимонтозу ?  Thinking
Виж целия пост
# 7
Ами не. Simple Smile Това е бакпулвер.
Виж целия пост
# 8
 Права си.   Embarassed  Хич не са ми ясни, кога се слага сода, кога амонячна, кога бакпулвер... Thinking
 Фунийките изглеждат супер !  Crazy Мисля и аз да ги пробвам, ама да видим на форма как ще ги докарам.   Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Изглежда голяма играчка с това навиване. но време бол. Ще се пробва  Peace, толкова много ги обичам, само ако може някой да ми даде идея за крем, който е без мляко, че сме алергични  newsm78
Виж целия пост
# 10
biberon , моите поздравления, изглеждат перфектно! Hug

 Някой знае ли дали все още се продават някъде форми за фунийките?
Виж целия пост
# 11
ехааа, колко ги обичах!
още утре ще си направя, да си припомня колко са вкусни Simple Smile
имаше и едни сладки орехчета, които бяха страаааааааашни!
Виж целия пост
# 12
Колко гр. е пакетчето амонячна сода?
Виж целия пост
# 13
Преди години правех същите,но след напълването със сметанов крем, ги нареждах в тава и ги сиропирах със студен сироп.Става още по вкусно. Опитай и така.
Виж целия пост
# 14
Метални формички за фунийки има в сладкарската борса в Редута на ул. Кадемлия № 6, обаче са доста скъпички - една е 3 лв. Аз съм си купила една и по нея огъвам капачка от буркан, от тези за компотите с лъскавото от външната страна. направила съм си 50-тина и така си пека цялата доза на два пъти  Peace. Ползвам си ги вече няколко години и ми вършат идеална работа  Wink.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия