Рецепти от Турската кухня.

  • 375 710
  • 346
# 300
Ето го и моето пиле със сметана.Стана много вкусно Peace,само че май хич не е диетично Mr. Green.Както и да е,аз не му простих...Благодаря,момичета за хубавите рецепти  bouquet.




Виж целия пост
# 301
Момичета,здравейте!
Много вкусотии,много нещо  Laughing аз прегледах набързо темата,но никъде не видях татлии,може ли някой да ме напъти   bouquet.Признавам си,че не съм чела стриктно,та ако я има някъде по страниците ме извинете. Peace
Виж целия пост
# 302
а, не са давани татлии, и аз искам...?!

Берина, хайде появи се и кажи за телешкото и за татлиите!! Praynig
Виж целия пост
# 303
Малее колко вкусутии сте заформили момичета  Hug Май се очертава на има седмица на турската кухня у дома  Laughing
Виж целия пост
# 304
Здравейте отново от мен.Съжалявам че не можах да се включа ,но Соломон нападна цялото ни семейство и се натръшкахме болни. Ill yu5В къщи беше като спешно отделение и време за нет нямаше............ doctor doctor doctor
Сега сме малко по-добре. smile3535
Радвам се че са ви се получили манджичките и най вече че сте успели да зарадвате мъжките стомаси,че от опит знам колко е трудно това........... perko
Пина мила телешкото предимно го взимаме домашно........Мъжа ми има приятел чиито родители са от едно селу тук и си отглеждат теленцата и когато колят си купуваме и пълним фризира.Но съм имала случаи когато оставам без месо и тогава копуваме от Пикадили/телешки шол/много крехко ми се е случвало винаги.Или от един друг магазин купува мъжа ми ама трябва да го питам къде точно се намира.Турци го държат и също им е хубаво месцето. yesПросто когато го избираш гледаш да е ярко червено със свеж цвят а не тъмно/тъмното месо обикновенно е от дядото на телето/ Peace
Мерги това не съм го чувала душа.Какво представлява горе долу........Ако някой друг знае да казва също, на мен нищо не ми говори......... newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 305
Берина, ако е удобно пиши ми за магазина за телешко, който се държи от турци, дано там е хубаво. Аз от Пикадили съм купувала, беше дърто... Рядко купувам, може и да не съм случила.

Татлиите - аз съм яла домашно правени от туркиня от Белоградец. Като баклава е, но са едни малки парчета, навити на руло и много  сбръчкани, пак се сиропира. Те му казват по-точно 'татлъ' (сладко доколкото знам на турски).
Виж целия пост
# 306
Смятам, че се има предвид татлъ, което на турски е сладко! И аз не знам за такъв десерт, те всички са татлъ!  hahaha Дайте повече инфо, за да помогнем!  Peace
Виж целия пост
# 307
Смятам, че се има предвид татлъ, което на турски е сладко! И аз не знам за такъв десерт, те всички са татлъ!  hahaha Дайте повече инфо, за да помогнем!  Peace
И аз първо за това се досетих ама кое по-точно от сладките........ newsm78
Пина ще ти пиша само мъжо да каже къде се намира.........А това в селото което си яла си е традиционната баклава която правят тук по селата.Бабите си точат корите,сбръчкват ги,увиват ги ,пекът ги на печки с дърва и после ги сиропирват. Peace
Виж целия пост
# 308
Момичета, това мерджимек кьофтеси същото ли е като чик кюфте? В Турция мъжът ми обожава това нещо (поне така изглежда на външен вид), но там е убийствено люто, а в тази рецепта няма нищо люто... Пък и там май се казваше чик кюфте, но за името не гарантирам, че хич не помня  Grinning... Даже аз в началото си мислех, че е сурова кайма, объркана с много люти подправки  Blush

Уфффффффф, много съм загубена!!!! Намерих в рецептите това за което говоря!!!  Confused И все пак е било с кайма!!!  Mr. Green
Виж целия пост
# 309
Пъхни малко ориз в кафемелачката и бръмни два пъти - става идеално оризово брашно. Какво се чудиш толкова  Grinning

 ooooh!Ох тенкю Hug

И да си кажа - мерджимек кюфтеси с нахута нещо в къщи не се удобриха.Сигурно щото е без мръвка.Виж телешките манжи бяха един път и много похвали отнесох Mr. Green.
Сега да питам тези кюфтета вие как ги поднесохте (Беринка вие как ги ядете - като гарнитури ли към мръвки ли как).
Ще се пробвам да ги претикам с нещо мръвчено пък да видим.
Иначе на мен ми си харесаха  Peace
Виж целия пост
# 310
Праза със зехтин много ми хареса Peace, в скоро време ще пробвам и някой десерт. Благодаря за хубавите рецепти!
Виж целия пост
# 311
Пъхни малко ориз в кафемелачката и бръмни два пъти - става идеално оризово брашно. Какво се чудиш толкова  Grinning

 ooooh!Ох тенкю Hug

И да си кажа - мерджимек кюфтеси с нахута нещо в къщи не се удобриха.Сигурно щото е без мръвка.Виж телешките манжи бяха един път и много похвали отнесох Mr. Green.
Сега да питам тези кюфтета вие как ги поднесохте (Беринка вие как ги ядете - като гарнитури ли към мръвки ли как).
Ще се пробвам да ги претикам с нещо мръвчено пък да видим.
Иначе на мен ми си харесаха  Peace

Мила тези кюфтета не са с нохут, а с червена леща и булгур и в наща къща се ядат като предястие,тъй като мъжа ми е заклет месоядец.................. Crazy
Виж целия пост
# 312
Момичета,здравейте!
Много вкусотии,много нещо  Laughing аз прегледах набързо темата,но никъде не видях татлии,може ли някой да ме напъти   bouquet.Признавам си,че не съм чела стриктно,та ако я има някъде по страниците ме извинете. Peace

Ето темата за татлиите.
Виж целия пост
# 313
Да, аз съм се объркала!
'Татлъ' е това като баклава, което ядох и за което говорих.
'Татлии' съм яла в Брацигово - на 5 км от Пещера. То е като маслена бисквита, сиропирана.
Малко ми се преплетоха понятията.  Embarassed
Виж целия пост
# 314
Хммм това е нещо интересно,което  за първи път чувам.........,но тези дни ще го пробвам задължително. PeaceИзглеждат много апетитни.... Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия