Този пай представлява следното:
На дъното на съда се разстила смес от ситно смлени бисквити, омесени с малко масло и прясно мляко. Притиска се добре и леко се запича във фурната. Отгоре се намазва карамеления крем, получен от сваряването на кутия сладко кондензирано мляко в продължение на няколко часа (аз варих 2,5 ч. и стана много гъст карамела); след това се нареждат нарязани на колелца банани; отгоре се покрива обилно със сметана, разбита с малко кафе, а самият пай се поръсва отгоре с кафе или какао.
Ето вчерашното мое творение в разрез:
само че нали ми беше за пръв път го спретнах в съд за домашна консумация
И понеже съм забелязала, че бананите в сладкарски произведения не ми допадат особено, въпреки успешното им изпълнение например , при мен банана е само половин и то нарязан на много тънки филийки, които потънаха в карамела......Сметаната отгоре е малка кутийка Президент, 200 мл, разбита с 3-4 ч.л. обикновена захар........
А в нета на български намерих това в един друг форум, там има точни рецепти:
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.65.html