Това ястие е изпоробвано вече в нашата къща,много вкусно и лесно за приготвяне!
Харесва ми че става само за 20 минутки!!!
Ще ви преведа стъпка по стъпка, понеже го готвих миналата неделя и снимах всичко, за да е по нагледно и лесно за вас.
Сочни пилешки гърди в доматен сос!
3 порции
Продукти:
3 пилешки гърди
1 глава лук
3 печурки/ ако нямате гъби може и без тях/ пак става...
3 скилидки чесън
2 червени или зелени чушки/ аз правих с зелени/
3.с.л. зехтин
500 грама доматен сос/ от консерва нарязани домати/,може и пресни домати...но няма да има толкова сос.
150 гр червено вино
50 гр обезкостени маслини
1 ч.л чубрица
1 1.л. розмарин /нарязан/
1/2 стрък магданоз нарязан на дребно
чер пипер на вкус, сол
аз добавих и малко чубричка...
Лукът и чесъна се нарязват на дребно,чушката се нарязва на кубчета като се маха сърцевината и семките.
Зехтина се загрява в дълбок тиган и в него се запържват лука и чесъна. Когато лука поомекне се добавят чушките, доматите нарязани на дребно и виното. Покрива се с капак и се аздушава 10 минутки на среден огън/ не на слаб/.
Накрая се се добавят маслините ,магданоза, розмарина, пипера, чубрицата и солта.
През времето докато соса ви къкри и се задушава под капак, в един друг тиган загрейте малко олио. Намажете и осолете пилешките гърди с подправки каквито обичате.
Аз намазах с подправка за пиле, с чер пипер, малко къри, чесън на прах и сух магданоз.
Запържваме ги в олиото на средно-силен котлон по 4-5 минутки от всяка страна. Не препържвайте много гърдите ,защото ще станат сухи.
За 4-5 минутки стават много сочни! Месото трябва да е крехко и сочно!
И така соса ви е готов..изсипвате го в някаква тавичка, отгоре редите пилешките гърдички и поднасяте на масата....с голяма лъжица за сервиране. Всеки си слага в чинията колкото иска.
Бон Апетит!