Как пържите цаца?

  • 16 602
  • 33
# 30
Изкарвам я от фризера и на студена вода я измивам в гевгир докато се разделят.Изсипвам я в тава и ръся обилно с брашно и разбърквам с ръце докато хубаво се набрашни оставям 5мин.Сол не се слага защото цацата си е солена.В тенджерка с много загрято олио слагам рибата  да е покрита от мазнината и бъркам с решетъчна лъжица докато се изпържи.Никога не се слепва .
Виж целия пост
# 31
Тук прочетох методи на пържене за които даже и не съм подозирала  Laughing
Аз сипвам брашно и сол в чиния и слагам шепа риби отгоре ,обръщам ги няколко пъти поизтупвам ги пак в купом,доколкото може и хоп в тигана с много олио.Обръщам ги като палачинка всички заедно,защото са залепнали една за друга.Когато се пизпържат и от другата страна ги вадя и те при самото вадене се разделят и стават хрупкави  Peace
И аз така,само че не винаги става хрупкава.Може би зависи от това колко е прясна,дали е била замразявана и/или колко силно е загрята мазнината.
Виж целия пост
# 32
с клечки за зъби и без капак над тигана, иначе се задушава и разкашква
Виж целия пост
# 33
цацата пъжа или във фритюрника или на тигана, но с много олио.Набрашнявам и като ги пускам във фритюрника внимавам да не ги пускам като гюлета, а да се разделят.Не я чистя защото в сгорещеното олио коремчетата им се пръскат и все едно, че сте я чистили  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия