Машина за хляб - 8 част

  • 47 926
  • 668
# 345
  Днес направих един хляб с масло и подправки. Рецептата я даде едно момиче от друг форум. Нямате си на идея каква вкусотия стана. Гласях го за вечеря, ама вече остана само половината. Домочадието отказа да вечеря след като изядоха половината хляб. Както е топъл мирише само на масло и подправки.



Виж целия пост
# 346
Вени, дай моля те рецептата. Прекрасен изглежда. Peace
Виж целия пост
# 347
Рецептата е на Vens от gotvetesmen.com. Давам я както Vens я е написала. Аз вече няколко неща правя по нейни рецепти и всичко е много сполучливо.

Ароматно чесново хлебче с масло и зелени подправки
Продукти :
за тестото :
150 гр. кисело мляко
150 мл.топло прясно мляко / или вода /
1 - 2 с.л. олио
1 и 1 / 2 ч.л. сол
1 ч.л.захар
20 гр. мая за хляб
около 700 гр. брашно
за плънката :
около 50 - 60 гр. меко краве масло
3 скилидки чесън
1 с.л. нарязани на ситно зелени подправки / магданоз , босилек и др. /
освен това :
1 с.л. прясно мляко / за намазване /
маково семе / за поръсване /
Приготвяне :От изброените продукти се замесва еластично тесто.Оставя се да втаса около 40 минути.
През това време се приготвя плънката , като маслото се разбърква добре с нарязаните на много ситно скилидки чесън и зелените подправки.
Втасалото тесто се разделя  на две еднакви по големина топки.Всяка се разделя още на две части.Върху добре намаслена повърхност едната част се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 1 -1.5 см.Намазва се с половината от плънката и отгоре се поставя втората кора .Така оформени корите се разрязват надлъжно и получените две ленти се усукват   , като плитка   . Получените хлебчета се поставят в добре намаслена тава / или правоъгълни форми за кекс /.Оставят се да втасат около 30 минути , намазват се с прясно мляко , поръсват се с маково семе и се пекат при температура 180 - 200 градуса.
Виж целия пост
# 348
пълнозърнесто брашно на Панино

Точно от това брашно си патих лошо.....Да не си попаднала на лошата партида от него? И...по принцип и аз правя пълнозърнест хляб, но задължително слагам и бяло брашно! И винаги го правя с жива мая!

vemite на опашката съм за рецептата...

Джемма, Мамо Цоци, мале, как ми става дражко от похвали от вашите уста  Heart Eyes


И на нас щеше да ни стане дражко ако си бяхме хапнали от него...но...очи пълни, уста празни.....
Виж целия пост
# 349
Днес пробвах за първи път машината и съм мнооооооооооооого,ама много разочарована Sad.Машината е от ТСМ,използвах рецептата за пълнозърнест хляб към книгата-вода,пълнозърнесто брашно на Панино,сол,захар,мая-половин пакетче,разтворено в малко мляко(в рецептата пишеше суха мая,дали не е тук проблема?)Пуснах програмата и  след 3 часа-отвън препечено до степен че не може да се яде, а вътре-неопечено и клисаво ConfusedНякой има ли идея какво трябва да променя?Мъжът ми твърди,че е виновно брашното и настоява да пробвам с бяло,ама аз затова исках машина-да ядем пълнозърнест хляб и сега...Помагайте,моля!

Според мен част от брашното трябва да е бяло или поне типово, само с пълнозърнесто не става меко и бухнало хлебче, ами прилича на тухличка малко.  Simple Smile
Виж целия пост
# 350
Благодаря.   bouquet
Виж целия пост
# 351
Ура! Ура! Ура!..........Нямам търпения да отидем и да обера овациите  Laughing

Обираш овациите от воле, т.е. само от снимки, а на живо, не знам - сигурно фойерверки е имало! Разкошен козунак си измайсторила!   bouquet Е, как го докара така, хем произведение на изкуството, хем пък и вкусно и се яде. Прищява ми се да хвана брашното и да го почвам, въпреки, че то това, твоето чудо, повторение няма. А бях решила от днес да минем вкъщи на малко по-разтоварващ режим, че аман от гости, празници и рецепти във форума. Ама спирка нямате някои.
Уф, приказките са си приказки, но козуначето ти е направо на седем - майсторски клас!    chef bouquet   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 352
пълнозърнесто брашно на Панино

Точно от това брашно си патих лошо.....Да не си попаднала на лошата партида от него? И...по принцип и аз правя пълнозърнест хляб, но задължително слагам и бяло брашно! И винаги го правя с жива мая!

Сега един тъп въпрос-тая мая,на кубчетата каква е,не е ли тя жива?А колко бяло брашно слагаш?Уф,така се ентусиазирах,,,явно и тоя път трябва с повече търпение.
Geleva ,тухличка,ама на това отгоре неизсъхнала Confused
vemite,това ми изглежда непостижимо сложно,поздравления!
Виж целия пост
# 353
Сега един тъп въпрос-тая мая,на кубчетата каква е,не е ли тя жива?А колко бяло брашно слагаш?

Да, жива е..Мисля,че други имена - пресована, жива, прясна......Брашно - около 700гр., но не повече.....Като - слагам повече може би около 2*3 пълнозърнесто и 1*3 бяло.
Виж целия пост
# 354
Мерси  bouquet
Виж целия пост
# 355
curly sue, браво за козунака smile3501 Много ми хареса сравнението с памука на клечка   Hug
Следващия път смятам да използвам съветите ти за нощното втасване и варенето на стафидите  Peace
vemite, хлебчето изглежда много добре Peace
Bili и аз в момента ползвам пълнозърнестото брашно на Панино, но задължително го смесвам с бяло
Виж целия пост
# 356

[/quote]
vemite,това ми изглежда непостижимо сложно,поздравления!
[/quote]

   Bili изобщо не е сложно. Машината си омеси всичко много добре и втаса. После го намазах с маслото и в тавата. Като изключиш времето за месене и втасване, на мен за оформяне ми отне 10 мин.
Виж целия пост
# 357
Vemite, чудесно ти е хлебчето! Браво! Искам да попитам обаче, 700 гр. брашно не е ли много? Като меся хляб на 300 мл. течност отиват 500 гр брашно, дори ако сложа някакво по-тъмно тлябва да се добави още течност за да може да се омеси.
Виж целия пост
# 358
Vemite, чудесно ти е хлебчето! Браво! Искам да попитам обаче, 700 гр. брашно не е ли много? Като меся хляб на 300 мл. течност отиват 500 гр брашно, дори ако сложа някакво по-тъмно тлябва да се добави още течност за да може да се омеси.

И аз точно това се чудех  newsm78
Виж целия пост
# 359
Здравейте!
Отдавна не съм писала, амо то е защото бъркам все едни и същи неща в машината, та няма какво да кажа Wink.
Мернах обаче онзи ден едно хлебче с кашкавал, усукано беше, обаче незнам къде, защото докато го видя Бебо плесна с две ръце по клавиатурата и дотам беше Laughing...може да е било и в Гответе с мен, незнам. Една молба - някой ако се сеща, нека ми прати линк, че току виж пак ми изпляскали клавишите hahaha.
Предварително благодаря  bouquet!

П.П. Ах, Зорайде, любимият ми филм....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия