Рецепти за Rhabarber

  • 10 814
  • 45
# 15
О, тортата иzглежда страхотно newsm64

Напиши рецептата zа тоzи сос. Аz още не съм употребила моя рабарбер Embarassed
Виж целия пост
# 16
3 стръка от рабарбата ги обелвам и нарязвам на малки парченца - ок 2 см
Задушавам ги в малко масло - 40 гр и 2 стръка мента или джоджен (ако имаш)
Добавям желе от касис (може и червени боровинки) и прецедения бульон от ролето. Оставям го 5 мин да покъкри и му добавям малко сгъстител за сосове - от тия на Мондамин и е готов.
юСлед това заливаш с него нарязаното роле
Виж целия пост
# 17
бляк, как го ядете тва нещо бе Rolling Eyes ?
моят мъж го вари, май му слага захар накрая и .....ако питаш мен- директно за кофата Grinning
свекърва ми прави няккаъв сладкиш, ама не знам рецепти.
успех с рецептите Grinning

Ама много си е готино просто не си ги яла приготвено като хората  chef
Виж целия пост
# 18
3драсти Фиданке, на Др. Йоткер в готварската книга zа сладкиШи има много приятна рацепта zа Rhabarberkuchen.Ако си zаинтересувана сте я пусна в форума.  newsm10
Виж целия пост
# 19
Пускай - на всичко сме зсъгласни само да е вкусно
Виж целия пост
# 20
Моят мъж е много капри3ен.Не че мамка му е готвила на времето всеки ден ама на #2gunfire
ама това го яде и правя в голямата тава
 За тестото
250 гр. маргарин се разбива с 250 гр. захар,пакетче ванилия и ШиШенце ванилиев аромат(Vanille-Aroma).Постепенно се добавят 4 яйца.Обърква се 250 гр. браШно с 2 ч.л.бакпулвер(равни).обърква се всичко на тесто и се излива в тава(30 x 40см.)Рабарбера се чисти,реже се на 2см и се разпределя в/у тестото и се пече в предварително затоплена фурна(180 -200°С) около 30 минути
  За заливката
2 пакетчета ниШесте ванилия се правят по упътването,но само с 700мл мляко(Мамета внимание!! в Германията 1 пакетче е zа 500мл мляко,а в България zа 1 л.)В крема се прибавя ванилия и докато е оЩе гореЩ 450гр. Creme fraiche. Хубаво го обърквате. Залива се сладкиШа и се пече оЩе 15- 20 минути
аз го пека докато заливката се позапече като крем -карамел и го оставям да изстине.
ами да ви е вкусно и поздрави от мене  chef
Виж целия пост
# 21
Аз точно тоя вариант много не го любя, че му е много мек блата
При моя блата е по хрупкав и отгоре с тия белъци е просто Мммммммм!
А за другите мами - Creme fraiche е заквасена сметана
Виж целия пост
# 22
А аз сега търсих рецепти за сладолед с кисело мляко   smile3529
Попаднах на това и се сетих, че четох как някой има цяло... дърво:
Та ето "RHABARBER-EIS MIT QUARK UND JOGHURT"

eat
Виж целия пост
# 23
Сладоледа ще бъде изпробван още утре
Виж целия пост
# 24
Аз сега изпробвам варианта му с ягодки Simple Smile После пусни фийдбек  Mr. Green
И добър апетит Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Сега се сетих нещо, zа което от доста време исках да попитам. В готварския форум таzи тема остана беz отговори...
Иzполzвате ли силиконовите форми zа печене на торти и сладкиши? Трябва да си сменям моите форми и обмислям, дали да не си вzема такива. Обаче никой около мен не ги полzва, така че никой не може да ми сподели опита си.
Виж целия пост
# 26
Сега се сетих нещо, zа което от доста време исках да попитам. В готварския форум таzи тема остана беz отговори...
Иzполzвате ли силиконовите форми zа печене на торти и сладкиши? Трябва да си сменям моите форми и обмислям, дали да не си вzема такива. Обаче никой около мен не ги полzва, така че никой не може да ми сподели опита си.
И аз смятам да се обурудвам с такива Laughing
Aз ползвам силиконова за мъфини, супер е. Много лесно се мие и не загаря.

Виж целия пост
# 27
Аз имам силиконови форми   chef и е истина, че много хубаво се пече в тях. Малко трудно излиза от формата, особено Quarktorte. Другото неудобство е, когато се налага да се мият на ръка, защото остава покафеняване от мазнината и понеже самата форма е много мека не може хубаво да натиснеш... Със съдомиялната нямаш грижи:).
Определено им се кефя.
 eat
Виж целия пост
# 28
Розе, аз имам няколко - 1 заMuffins, 1 за Gugglehupf, 1 проста кръгла за торти, 1 за хляб правоъгълна, една с форма на слънчоглед и 1 с форма на пеперуда  
Имат една тънкост - сладкиша трябва напълно да изстине и тогава да се вади от формата, иначе пак залепва Twisted Evil
Могат да се ползват и в микровълнова доколкото знам, ама аз си пека в нормалната фурна. Мия ги в миялната - нищо им няма
Имат препоръка преди първото ползване и непременно го прави.
Аз моите ги купих от Bonprix
Виж целия пост
# 29
Ей Фиданке, стига я размахва тази рецепта,
ами давай направо адреса и идвам, 4е след някой друг месец и със самолет 6те ми забранят да пътувам.  Мъжо уж ми купува 6околади и разни вкусотийки и все мърмори, ама в4ера го хванах как тайни4ко похапва 6околад4е наполовина напъхан в хладилника и доста му се карах да не посяга на мойте ценни съкрови6та - ама и аз една ве6тица съм станала - много го тормозя - дано издържи горкия до раждането. Ама пусто то май ми иде ло6отията от хормоните smile3538
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия