раэтулени сарми

  • 2 113
  • 26
# 15
 Аз по подобен начин си правя "пълнените" чушки - всичко нарязано и сготвено в тенджерата.
Виж целия пост
# 16
И аз ще ги направя. Обожавам сарми, а все ме мързи да ги увивам, така че    bouquet.
Мен пък ме кефи точно увиването! обичам си истинските, малки, завити сърмички - нямат равни!  Peace
Виж целия пост
# 17
И аз ще ги направя. Обожавам сарми, а все ме мързи да ги увивам, така че    bouquet.
Мен пък ме кефи точно увиването! обичам си истинските, малки, завити сърмички - нямат равни!  Peace
Увиването на сърмите става по-бързо, ако плънката не се запържва, а се "омеси" всичко сурово - слагам в каймата лук и подправки, омесвам я, добавям и ориз - пак омесвам добре, късам топчета, като за кюфтенца и ги завивам в зелевите листа. Не се цапат толкова ръцете като при запържената плънка.
Виж целия пост
# 18
  chef   smile3501  Ееееееееейййй,когато брат ми ни идва на гости-свеки,беше направила``асеновграцки``сърмички/наполовина на кутрето/.Страшно му харесаха!Когато си замина-в сев.край на БГ-такива не се правят.И той от мързел да ги навива/не,че аз навивам такива/направил точно тази ваша рецепта------разтуленисърмички.Сега ще му кажа,че това си е баш рецепта-------и име си има! newsm10
Виж целия пост
# 19
Майка ми ги правеше(сега и аз често)-стават много вкусни!Само че ние им викаме "Сърми без сърми". Mr. Green
Виж целия пост
# 20
И аз ще ги направя. Обожавам сарми, а все ме мързи да ги увивам, така че    bouquet.
Мен пък ме кефи точно увиването! обичам си истинските, малки, завити сърмички - нямат равни!  Peace
Увиването на сърмите става по-бързо, ако плънката не се запържва, а се "омеси" всичко сурово - слагам в каймата лук и подправки, омесвам я, добавям и ориз - пак омесвам добре, късам топчета, като за кюфтенца и ги завивам в зелевите листа. Не се цапат толкова ръцете като при запържената плънка.

Е точно де, аз ги правя сурови!  Peace
Виж целия пост
# 21
А може ли да се сложи булгур,че аз така ги правя завитите сърми.И ако може кога да го сложа,с ориза ли?
Виж целия пост
# 22
А може ли да се сложи булгур,че аз така ги правя завитите сърми.И ако може кога да го сложа,с ориза ли?
Да, може - слага се заедно с ориза!  Peace
Виж целия пост
# 23
А може ли да се сложи булгур,че аз така ги правя завитите сърми.И ако може кога да го сложа,с ориза ли?
Да, може - слага се заедно с ориза!  Peace
Много благодаря   bouquet .
Виж целия пост
# 24
И аз ще ги направя. Обожавам сарми, а все ме мързи да ги увивам, така че    bouquet.
Мен пък ме кефи точно увиването! обичам си истинските, малки, завити сърмички - нямат равни!  Peace

да,големи колкото кутре....у наше село им викат "пилци"
Виж целия пост
# 25

да,големи колкото кутре....у наше село им викат "пилци"

Точно такива се пекат в момента във фурната! Провокирана от темата реших днес да си направя кефа да увия една тава сърмички.
По-късно ще кача снимка (ако преди това не ги унищожим де  Wink)
Виж целия пост
# 26
Снощи ги направих по рецептата от първият пост и залях с прясно мляко и яйца, както е писала Шерил.  Ммммммм, много вкусно стана.  eat
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия