Сладкиш с извара и/или сирене?

  • 39 358
  • 127
# 60
A де ,  и аз това питам  - вместо да се вталявам за лятото , че имам нужда ( вече 1,6 год. се услушвам)  , то  като бременна - де що прочета и  ми се прияжда .......ма тя Асенцето ще ми падне в ръчичките скоро , много скоро даже Laughing


Лимоновия чийзкейк на Наталина , вече е наполовина ( римата е случайна)  ooooh!
Виж целия пост
# 61
Препоръчвам ви, (ако сърце трае) чийзкейка на Наталина да го ядете на другия ден. Вчера вечерта го направих и всички го харесаха, но след като пренощува в хладилника, тази сутрин беше фантастичен. Едвам успях да зпазя едно парче за мъжо и той, милия, до преди малко остъргваше тавата  Laughing.
Ще се повтаря  newsm10.
Виж целия пост
# 62
Творожная запеканка - страхотия! Вчера я правих, днес - пак. Имам чувството, че не мога да спра да ям..... Embarassed Толкова нежна, почти кремообразна.

Виж целия пост
# 63
labrex, в микровълновата ли я прави, ако да, на колко минути и на каква мощност
Виж целия пост
# 64
labrex, в микровълновата ли я прави, ако да, на колко минути и на каква мощност

Не, във фурната на печката.
Виж целия пост
# 65
Ето и от мен едни мъфини с извара и ананас, които правих преди няколко дни. Получават се точво такива златисти, ухаещи, влажни кексчета.

Мъфини с рикота и ананас



1ч.ч рикота(може и извара)
1/2ч.ч гъсто кисело мляко или заквасена сметана с ниска масленост
1 яйце
1/4ч.ч олио
1ч.ч отцедени добре, нарязани  на много ситно и намачкани, парченца от консервиран ананас(crushed pineapple)
1/4ч.ч сок от консервата ананас
1/2ч.ч захар
2ч.ч брашно
1/4ч.л. сол
1с.л. бакпулвер
1/2ч.л. сода за хляб

Приготовление:

В голяма купа изсипете рикотата и киселото мляко и бъркайте до еднородна смес.
В голяма чаша смесете олиото и яйцето и разбъркайте. Изсипете получената смес към крема от рикотата и млякото.
Добавете ананаса и сока от ананас. Объркайте всичко добре.
Смесете сухите съствавки и добавете към мокрите.
Бъркайте до получаването на еднородна смес.
Намаслете 12 формички  за мъфини и разпределете сместа в тях.
Печете в предварително загрята до 200С(400Ф) градуса фурна около 25 минути.
Охладете поне 1час преди сервиране!
Виж целия пост
# 66
Labrex, тази красота по рецептата на Лола ли е? Ако е по тази рецепта, този път със сметана ли я направи и на ръка ли бърка сместа или с миксер?
Виж целия пост
# 67
Labrex, тази красота по рецептата на Лола ли е? Ако е по тази рецепта, този път със сметана ли я направи и на ръка ли бърка сместа или с миксер?

lady di , не е на Лола, случайно я открих в един руски блог. Много лесно се прави - просто смесваш с миксер или на ръка продуктите, по реда, както са дадени, сипваш във форма и печеш. Като се прибера, ще напиша точно какво трябва, че нямам навик да запомням рецепти. Даже мъжо, дето недолюбва тия изварени работи и все им се назлъндисва, каза, че това било най-хубаво от всичко, което съм правила. А аз се надявах да си ям сама запеканчицата. Embarassed
Виж целия пост
# 68
Ето и рецептата на творожната запеканка:

Продукти:

0,5 кг извара
1/2 ч.ч. захар
2 ч л ванилова захар или просто ванилия
3 яйца
5 с. л грис + 1 с. л за посипване на формата
1 бакпулвер
125 гр сметана (10%) *Аз използвах на Мегле заквасена сметана 20%*

Приготвяне:

1. Фурната се загрява до 180 град. Формата *20-22см диам.*се намазва с масло и се посипва с грис.
2. С миксер се смесват продуктите по реда на изброяване. Получената смес се изсипва във формата и се пече около 45 мин до готовност.
3. Оставя се да изстине. Вкусно е и топло и студено.
Виж целия пост
# 69
Ей, Бу, къде изчезна? Само аз ли съм любител на изварените вкусотии. Embarassed Само като се сетя и ми се прияждат. И правя най-бързото, лесно и без много разправии нещо. Опитайте, хем е вкусно, хем полезно и здравословно.

Виж целия пост
# 70
Благодаря ,че темата излезе на по-предна страница  bouquet,сутринта  я търсих ,но нещо интернета днес хич ми го няма и не можах да стигна до нея.Много обичам извара и с удоволствие ще пробвам всичко от нея.Правя нещо много вкусно и лесно ,което е комбинация от няколко рецепти ,но за съжаление си го ям само аз.Нямам снимки ,но рецептата е следната :
500г(аз правя двойна доза)извара
някакво степче за цвят и вкус(може и без него)
ако има някакви плодове-нарязани ,пасирани(може и без тях)
прясно мляко за да стане изварата в кремообразно състояние
сметана -суха или заквасена ,кой колкото иска
захар-ако на някой не е достатъчно сладко от подсладителя в степчето
желатин -няколко бр.-горе-долу на 500г по един(аз слагам повече )
Приготянето е елементарно-разбивам с пасатора,до кремообразно състояние,сипвам предварително разтопения желатин и изсипвам в намокрена пласмасова купа.Понякога редя отгоре някакви бисквити ,които като желира сместа и я обърна в чиния се явяват блат.Правила съм я и само с извара ,мляко и желатин (с много малко захар )и пак става за ядене.
Пак казвам ,че рецептата ми е комбинация от рецепти от форума и ако някой си я познае му се извинявам ,че не цитирам имена-просто не знам чия е..
Уж все ми се ще да поодслабна  Embarassed,но пък и ,,аз съм човек"яде ми се сладичко и за мен това е компромисния вариант-не толкова калорично и същевременно полезно
Виж целия пост
# 71
djily, благодаря, ще опитам и твоя вариант!  bouquet
Виж целия пост
# 72
 labrex , това на последната снимка творожная запеканка ли е ? Ох, много вкусно изглежда  Embarassed, ще я правя, няма как.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 73
labrex,поласкана съм. bowuu
Много съм далече от твоите кулинарни съвършенства и много пъти съм се учила и взаимствала идеи от теб  bouquet
Виж целия пост
# 74
labrex , това на последната снимка творожная запеканка ли е ? Ох, много вкусно изглежда  Embarassed, ще я правя, няма как.  Rolling Eyes

Росица, да, тая лесната запеканка е, над поста със снимките е рецептата. Правя я точно по рецептата, добавям само стафиди. Дано ти хареса и на теб!

labrex,поласкана съм. bowuu
Много съм далече от твоите кулинарни съвършенства и много пъти съм се учила и взаимствала идеи от теб  bouquet

djily, направо  се изчервих Embarassed  Embarassed  Embarassed. Хич нямам усещането, че правя кулинарни съвършенства. Но се радвам, че си харесала някои неща.  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия