Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква шевна машина и откъде

  • 453 131
  • 2 837
# 2 685
JiD, забравяш, че е добре да пробваш Janome, което ти рекомендувах. То е с метален корпус и е по-тежко. С бавен илик е, но ще се справи с по-дебелите платове. Старите Сингери тежащи половин тон, се справят и с много дебело и с тънко. Тези нови машини не обичат преминаване през страничен шев на дънки, но тази ще го прави почти толкова добре. Не всички тук си вадят хлябът с шиене. Огледай всичките, но обърни внимание на 240, ако искаш машина с бърз илик. Тя е с вертикален люлеещ грайфер и метална совалка, като на старият Сингер. Совалката на 340 е пластмасова. Тези машини обичат тънки, разтегливи и средно дебели платове, независимо колко вода ти извадят консултантите, които ще ти кажат, че шие и дебело.

YoannaM, бродировъчните машини са много различни и с широки граници на цени, като стойностните са поне 10 хиляди пари. Това е цяла наука и за нея трябват много знания, опит и проба - грешка. Освен това трябват знания за софтуер и пари за него. Преди време бях попаднал на група с такива машини, но сега не я намирам. Попитай тук:
https://www.facebook.com/%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0 … 1974317269255447/
Не знам дали ще помогне. Добре е да говориш с консултантите или техниците на Ивна и Аксиома, които продават такива машини. Поне ще те насочат. Най-много информация има в Осинка, но иска много търсене и много четене.
Виж целия пост
# 2 686
https://www.facebook.com/groups/2077508532530010
Горното е една архивирана група и там човек може да учи

има още подобни групи
Виж целия пост
# 2 687
Здравейте, бих искала по-опитните да изкажат мнение за тези шевни машини, като за супер начинаеща:

https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-sakura95-elektromehani … earch-Action=view

https://www.emag.bg/shevna-mashina-daewoo-70-w-24-modela-za-shev … mp;scenario_ID=41

Имам желание да се науча и не смятам, че е подходящо да се хвърлям за нещо по-скъпо като за начало, не ми се иска пък и да си взема някакъв боклук. Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост
# 2 688
Здравей, Валя! Доста хвалят Деуто, а освен това казват, че е тиха, което е добре. Нямам представа какво е вътрешното му изпълнение, но виж този Медион: https://www.emag.bg/shevna-mashina-medion-60-w-750-brimki-minuta … mp;scenario_ID=49
Махни синият цвят на Деуто и ще видиш същата машина. Деуто има повече шевове, но майсторите винаги предпочитат Janome. Казват, че от този бранд машините за ремонт са най-малко. Те се удържаха най-дълго без поевтиняване на машините си, но след 2017 и те започнаха малко по малко да го правят.
Виж целия пост
# 2 689
Много благодаря за бързия отговор!
Тоест, казвате, че е по-добре да се спра на тази:

https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-sakura95-elektromehani … earch-Action=view

или тази видях сега..
https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-electromecanica-22-pr … mp;scenario_ID=52

Още веднъж много благодаря за съветите, имам нужда доста от всякакви Blush
Виж целия пост
# 2 690
Тези 4 машини са от един ценови клас. И Минервата, и Деуто, и Медион са с по-силни мотори. Janome традиционно поставят вече по-слаби. Това не е добре и не знам кому е нужно това. Никога не съм страдал от скрупули да препоръчвам машини, които са различни от реномираните, но в този случай бих ти препоръчал Janome: https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-sakura95-elektromehani … ;utm_content=link
Ако имаш трудности след това, ще помагаме, за да не търсиш сервиз.
Виж целия пост
# 2 691
Elna 240!
Купих я!
Не можах да издържа на това краче за едностъпков илик!
Препоръчвам купуването лично от Ивна в Пловдив. Изключително любезни и мили хора. Навиха ми конци, включиха ми и Janome - то.
Та, изборът е направен.
Electrichar, благодаря коленопреклонно за насоките!
Heart Eyes
Виж целия пост
# 2 692
То коленопреклонно, коленопреклонно, но да беше им казала да ми изпратят някой лев за алъш веришът де. Laughing Честито! Да не се чупи, но ако стане някоя забота, немедленно ще помагаме. И да я полеете! А в моя чест, да почерпиш с тортичка! Тази вечер пак ще я сънувам. Тортичката де, не машината. Машини бол, тортите са малко.
Виж целия пост
# 2 693
elektrichar, изтупах прахта от машината, но засега само съм я почистила повърхностно. Все още не смея да я включа в тока. Сигурна съм, че преди 15 години е прибрана работеща, ноооо... признавам страх ме е. Освен това, не знам как точно да работя с нея. Гледала съм хиляди пъти, прекарала съм безброй часове край нея, докато моята близка я ползваше, ама... как ще се справя!? Flushed
Скрит текст:

В интернет намерих ръководство за други модели (437 и 438), моята е 432. Надявам се да ми помогне.
Чудя се, дали се налага все пак някаква профилактика от специалист. Например, ремъкът на това кръглото вдясно... как се нарича тази част? Дали трябва да се смени?
... абе, засега се въртя около нея и се гледаме
Ако се престраша, ще докладвам.
Виж целия пост
# 2 694
Това, което иска тази машина поне засега, е почистване и смазване. Купи си една тубичка масло за шевни машини от кинкалерията, развий двата болта на горния капак, завърти я на ръка към теб и там където видиш въртене, триене и плъзгане капни една, две капки масло! Надигни я и по същият начин смажи отдолу! Зъбни колела се смазват с грес, или вазелинова смазка. Ремъци и гумички НЕ СЕ СМАЗВАТ! Виж как става: https://www.youtube.com/watch?v=aUNTanu5ORc
Избърсваш, вдяваш и започваш да шиеш обезателно на парче плат, за да се обере маслото! След това зашиваш всичко вкъщи, на съседи, в квартала, града, околията и държавата! Немедленно! Нова машина ще ми купува тя! Аамаха!
Виж целия пост
# 2 695
Аз тук имам масло, ама е от време оно Smile
Ще си купя ново и ще те послушаааам. Благодаря за подкрепата!!! Revolving Hearts
Това са наличните крачета, калерчета... джиджавки:
Скрит текст:

Виж целия пост
# 2 696
Mimeime, имате страхотна машина, с която може да шиете всичко. Аз имам   и по-стария модел, и по-новия, и трите, защото имам две модел 438, ги ползмам постоянно, въпреки новите ми Elna 340 и профи Сируба. Профилактирайте я, както ви каза Електричарят и се впускайте   смело в шиенето!
Виж целия пост
# 2 697
Благодаря, Надя, Simple Smile включих я, да проверя дали работи. Мнооого съм доволна... мирише ми на спомени.
п.с. Редактирах горното си мнение, като добавих малко снимки. Не че нещо, ама да се похваля, хихих, още веднъж благодаря от сърце!
п.с. 2 Надя, ама вие имате няколко съкровища. Чудесно!
Виж целия пост
# 2 698
То коленопреклонно, коленопреклонно, но да беше им казала да ми изпратят някой лев за алъш веришът де. Laughing Честито! Да не се чупи, но ако стане някоя забота, немедленно ще помагаме. И да я полеете! А в моя чест, да почерпиш с тортичка! Тази вечер пак ще я сънувам. Тортичката де, не машината. Машини бол, тортите са малко.
Ако щеш вярвай, започнах разговора, че в еди коя си тема, в еди коя си платформа, има човек, на когото да благодарят, че рекламира Елна и Жаноме. Иначе съм се била засилила към Сингер.
Предлагат и Сингер, но ги оплюха....
А иначе за тортичката, мислим еднакво, но си харесах ей това шоколадовото

-да сънуваш в конкретика.
Веднага направих една маска от дънков плат.
Нямам ластик и не я довърших

След машините, които съм ползвала, това е като техника от друг свят.
Виж целия пост
# 2 699
mimeime, супер ти е машинката, моята е Predom 438, и повече от 40 години ми служи вярно. Само масльонката ми се спука и сега не мога да си намеря такава, много беше удобна. Много да ви помага в шиенето машинката!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия