Мъфини със сладко от вишни!

  • 44 377
  • 146
# 75
Хартиените са за еднократна употреба и аз лично не съм доволна от тях.
Виж целия пост
# 76
И аз да попитам може ли да се използват тези малките метални  формички за крем карамела или трябва специални метални за мъфини?
Виж целия пост
# 77
Днес правих мъфините,много вкусни наистина.
Обаче,слагах брашното на няколко пъти,стигнах до 300 гр и спрях,защото много гъсто беше станало.Станаха много добре,не са пухкавички,но пък са вкусни.Ще ги направя пак,но ще намаля още брашното,ще ми се по-мекички да бъдат.Мерила съм всичко с домакинска ел.везна.
Два-три пъти съм правила мъфини,но все неуспешни(по други рецепти).Това са ми първите сполучливи.Благодаря за рецептата.  bouquet

И аз да попитам може ли да се използват тези малките метални  формички за крем карамела или трябва специални метални за мъфини?

Имам тавичка с шест формички,а тестото е за 12 броя,та използвах такива метални.Не ми харесаха много,мисля,че повече време им трябва за изпичане.Мъфините от тавичката бяха и на вид,и на вкус по-добри.Купички от Дуралекс са по-подходящи,според мен.
Виж целия пост
# 78
Еййй, и мен ме запалихте, сега ще ходя да търся хартиени формички Hug
Виж целия пост
# 79
А вместо специални формички може ли да се използват други? Например такива за крем карамел...  newsm78
Виж целия пост
# 80
И аз ги направих вчера. На вид станаха много хубави  и стегнати, като гъбки, обаче нещо сухи и твърди ми се сториха. Явно в повече им е дошло брашното май .... newsm78 . Вече ги няма и днес пак ще се правят, но с по-малко брашно  Embarassed
Виж целия пост
# 81
И аз ги направих вчера. На вид станаха много хубави  и стегнати, като гъбки, обаче нещо сухи и твърди ми се сториха. Явно в повече им е дошло брашното май .... newsm78 . Вече ги няма и днес пак ще се правят, но с по-малко брашно  Embarassed

Точно това имах предвид и аз.Пиши после как станаха и колко точно брашно сложи.


Виж целия пост
# 82
Всичко изчетох от темата, но моите мъфини станаха по-скоро като курабии, отколкото като кексчета  Rolling Eyes. Спазих пропорциите, въпреки това станаха твърдички и глетави. Според вас къде съм сбъркала  Sick?
Виж целия пост
# 83
Момичета, тази тема я бях забравила... Embarassed

Относно брашното, да ви се оплача.  Sad

Тука мъфините винаги си  ми стават много хубави. Опитах в България...и не се получиха така, станаха ми по-сухи и по-твърдички... newsm78 newsm78 newsm78  Пълен шах... Rolling Eyes

А всичко си спазвам както винаги съм  си спазвала...От това си правя извод , че бълраското брашно е по различно от тукашното.  Thinking


И аз да попитам може ли да се използват тези малките метални  формички за крем карамела или трябва специални метални за мъфини?

Сигурно доста късно отговарям...нямаше ме в период  около 1 месец тука. Но исках да кажа, че не е проблем да се направят във формички за крем карамела. Peace




Виж целия пост
# 84
Много са апетитни и аз си купих форми за мъфини но в метро не намерих хартиените кошнички. Къде са изложени и как изглежда опаковката? В Ст.загора имаме само метро.
Виж целия пост
# 85
Дали да не взема да спретна и аз едни мъфини, а?  Thinking
Виж целия пост
# 86
Много са апетитни и аз си купих форми за мъфини но в метро не намерих хартиените кошнички. Къде са изложени и как изглежда опаковката? В Ст.загора имаме само метро.
Не знам дали има в България такива хартиени формички/кошнички за мъфини?  Thinking Не съм виждала... newsm78
Виж целия пост
# 87
Дали да не взема да спретна и аз едни мъфини, а?  Thinking
Колко му е!  Hug
Виж целия пост
# 88

Мъфини със сладко от вишни!!!


Може да ги пълните и със сладко от череши или боровинки Heart Eyes

Без шоколад...









С шоколад.../Шоколадоват глазура се слага върху  мъфените  когато са изстинали!/






Продукти:

2 бр яйца
200 г /мл кисело мляко
50 мл олио
350 г брашно
2 ч.л бакпулвер
100г захар
сол/ щипка/

Плънка:

Сладко каквото обичате.  Hug Моите са с вишни, понеже обичам сладко-кислеия им вкус. Sunglasses


Приготвяне:

Пуснете фурната на 200 С да се загрява...


Яйцата се разбиват с миксер като се прибавят захарта, солта, олиото и киселото мляко.После изсипвате бакпулвера и  накрая се прибавя брашното /което е пресято...стават по-пухкави мъфините/


Ако печете в  хартиени формички, то разливате сместа така, че формите  да бъдат запълнени малко над половината.
Аако печете в метални форми за мъфини..то намазвате всяка форма с олио, преди да сипете тестото за мъфини, за да не залепнат.

Отгоре с малка лъжичка гребвате от сладкото и капвате в средата на всеки мъфин.





Пекат се в предварително загрята фурна , в средата и  на 200 С  около 15-20 минути.

Обикновена фурна...200 С

С вентилатор 180 С.

Бон апетит!  chef
Виж целия пост
# 89
Имам няколко вида формички но ми залепват и не мога да ги отлепя цели и здрави, въпреки че ги мажа с мазнина. Аз съм от Плевен и тук имаме Кауфланд но там хартиени не намерих. Купих си едни от алуминиево фолио за еднократна употреба , но мисля че ще ми излезе скъпичко с тях. Относно брашното си спомням че преди време правих някакъв сладкиш, в който се слагаше брашно и нишесте. Наистина стана много мекичко. Има ли някой от България, който си е купил хартиени формички и от къде?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия