Козуначна тема 2008

  • 89 399
  • 714
# 450
Дуци, мисля че ти е било една идея по-меко тестото от колкото трябва. Затова ти се е разляло и не е станало високо и бухнало. Като го гледам разчупен, пак така ми се вижда. Малко повече брашънце е можело.
Виж целия пост
# 451
Noisia и сега се продава такъв мармалад на калъп, аз точно такъв си купувам и за козунаците. Беше предварително разтеглен и обвит- мармалад от ябълки, купих го от маркет на Аро. Би трябвало да има и на други места не е дефицитна стока . Laughing
Виж целия пост
# 452
Тандури решила съм твоята рецепта да пробвам , но нещо не ми е ясно това с месенето в машината за хляб. Моята е Панасоник, но такава "пред програма за месене" не виждам. Има "basic dough"( rest30-50min; knead 15-30 min; rise 1h 30min) като цялото времетраене е 2ч 20мин. има и за пица, като меси 10-15 мин, после втасва 10-15 мин , после пак меси за 10 мин цялата програма е 45мин.
 според теб какво да направя , да я включа 2-3 на пица да меси и после? тази машина на "байсик" програма "рества" продуктите за 30-50мин( затопля ги и тем подобни), старата ми направо почваше да меси. че си мисля , ако завъртя 2 пъти на "пица тесто" , и после я включа на нормална програма за тесто, тя ще го държи поне 30 мин да почива. по този начин то ще тръгне да втасва , след което ще го размеси , и ще го остави за втасва пак за 1 -1ч 30мин.
 да го извадя ли след размесването или да го изчакам -това за час и половина ми се струва множко.
 Ох дали ме разбра не знам , то аз така объркано го обясних , но аз в машината само хляб пека(иначе прави страхотен хляб този Панасоник, имали сме и други по-евтини марки , хляба не ставаше така пухкав и мек) Simple Smile

Рая, не знам защо час и половина програмата ти се струва много? Едно време козунаците са се премесвали 7 пъти ( в общи линии цял ден) и са втасвали пак толкова. Simple Smile Затова и на козунака в някои райони в БГ му казват 7 пъти месен хляб.
Аз бих пуснала на месенето за пица 2 пъти ( най-малко, докато не оформи хомогенно тесто), после бих пуснала на нормална програма. При месенето на козунака има принцип, колкото повече, толкова повече ( както казва Мечо Пух) Simple Smile  Laughing
Виж целия пост
# 453
Тандури, това значи ли, че мога не само веднъж да меся преди сплитането, а няколко пъти? Мисля си да не превтаса newsm78
Виж целия пост
# 454
Тандури, това значи ли, че мога не само веднъж да меся преди сплитането, а няколко пъти? Мисля си да не превтаса newsm78

Разбира се, че можеш! Да превтаса тесто означава да се остави прекалено дълго да втасва, а не да се измесва и втасва няколко пъти.  Peace

Аз никога не втасвам по-малко от 2 пъти козунак.  Peace
Виж целия пост
# 455
Тандури благодаря, и аз така си мислех 2 пъти на пица и веднъж на програмата за тесто.ще пробвам половин доза , че в къщи не сме много "тесто-ядни"(хляб, баници и производните им Mr. Green)
Виж целия пост
# 456
Търся рецептата за козунака на Тандури. Някой да ме улесни?



Виж в началото на  темата има подробна рецепта на козунака на Тандури.


И аз търся козунака на Тандури, но не го открих  Sad Моля помогнете ми.
 Praynig Тандури, търся рецептата ти вече полвин час. Моля, дай ми линк.
Виж целия пост
# 457
Бо_, ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.60
4 стр., 2-и пост.
Виж целия пост
# 458

  bouquet

Сега да попитам нещо уточняващо. Тандури чудя се колко време и на колко градуса да го пека. Днес съм решила да се пробвам /ако ми остане време/. Най-големият ми проблем е печенето. Би ли ми казала ориентировъчно градуси, време? Фурната ми има вентилатор, но мисля, че няма да е добре да го включвам и него.  newsm78
Виж целия пост
# 459
Дуци, ти поне на вкус ги докарваш. Аз миналата година направих едни толкова ужасни козунаци. Бяха много симпатични, но твърди и с малко захар. Сега се хващам да ви чета темата, защото тази година пак ще се пробвам пък Laughing
Виж целия пост
# 460
Уф че съм блейка, я да се запиша на 25 страница.
Виж целия пост
# 461
Пина, намерих си в рецептите някакъв твой козунак за машина, изкушава ме определено. Помня, че съм го правила, още повече съм записала и от кой е Simple Smile
Аз докато не направя нещо читаво, няма да мирясам, ясно е.
Локум дали мога да сложа като плънка?

Дуци, ти поне на вкус ги докарваш. Аз миналата година направих едни толкова ужасни козунаци. Бяха много симпатични, но твърди и с малко захар.
Явно рядко има идеално щастие Mr. Green
Виж целия пост
# 462
Бо, както коментирахме на последните няколко страници има голямо значение как е калибрована градусово фурната. Пече се на умерена фурна, не на слаба, за да не изсъхнат, не на силна, за да не останат сурови. При мен това сега е 180 градуса (  на новата ми печка), преди ( на старата ми печка) беше на 150 градуса. Има и значение колко ще ти е голям козунака, дали ще са няколко. Аз например нямам вентилатор, съм сигурна, че когато пека по повече от 1 едновременно биха ставали по-добре. Аз обикновено пека по 3 наведнъж, когато правя в правоъгълните форми имам предвид ( дала съм размерите малко по-напред).
За минутите, пак много зависи. На мен около 45 мин на средно голям козунак ми е достатъчно, но пак много зависи и дали е с плънка, какъв материал е съда в който се пече.
За съжаление тези неща няма кой друг да ти ги каже, освен сама да пробваш, защото ти си знаеш печката, съдовете и големината, които ще правиш.  Peace


Дуци, моят съвет е да се опиташ да направиш един козунак без плънка. Като му хванеш цаката, тогава импровизирай с плънките.  Peace Успех и дано другият път станат както ги искаш! Hug
Виж целия пост
# 463
Tandoori    bouquet За днес вече е късно, но през уикенда непременно ще се пробвам - изкарала съм си от принтера всички твои напътствия, но това за фурната съм го пропуснала.
Дано се справя! Благодаря ти! Ще се отчета понеделник  Peace
Виж целия пост
# 464
Здравейте, момичета поздравления за вкусните красоти! Имам проблем с пълнежа при кифличките - изтича почти целият при печене! Какъв мармалад бихте ми препоръчали за да не се получава така? Не слагам голямо количество и въпреки това крайният резултат винаги е плънката карамелизирана в тавата, а кифлите празни! Майка ми казва че навремето се продавал мармалад на калъп и с него ставало перфектно. Ако някой знае изпитана марка мармалад или конфитюр, ще съм благодарна, че ми писна да купувам на посоки.

Аз ви чета, събирам идеи, ама сигурно чак за Великден ще меся, все не остава пусто време  Rolling Eyes
Ето една идея за плънка за козуначените рула или кифлички, която ми даде бабата на моя мъж:
1ч.ч прясно мляко,
1ч.ч захар,
2ч.ч.смлени орехи,
1/2 пак. масло,
1ч.л. какао,
2 ванилии
Всички продукти се смесват и се вари до сгъстяване.
Прекрасна и вкусна!   chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия