Сусамени сладки

  • 13 435
  • 67
# 45
моите бяха мекички  Peace
честно казано колкото повече стояха, толкова по-сухи ставаха  Thinking
не че се задържаха дълго де  Wink
Виж целия пост
# 46
Харесвам този вид сладки.Непременно ще опитам рецептата! Grinning
Виж целия пост
# 47
Снощи и аз направих тези сладки.Станаха вкусни.Само че станаха малко корави.Аз си представях че ще станат леко мекички,да се дъвчат,като ореховки може би.Вашите стават ли меки?Има ли някаква тънкост да не станат корави?

Тънкостта е да не се пекат прекалено. Затова моите са белички. Държа ги на ниски градуси по-дълго време за да съм сигурна че са добре опечени и да не се жарват отвън. Първия път и на мен ми станаха твърди, но ги бях жарнала.
Принципно с времето не би трябвало да омекват. Не съм пробвала, кой ще ги чака толкова, но имайте предвид че наполовина все пак състоят от сусам, не може да са дунапренки.  newsm78
Виж целия пост
# 48
Харесахме ги много, благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 49
Направих ги, страхотни са, изядоха се за един ден.  Crazy Хиляди благодарности от мен!  bouquet
Виж целия пост
# 50
И аз направих сладките ,харесаха ни. Simple SmileИ моето тесто стана доста твърдо ,искам да попитам Ксиния колко милилитра и е чаената чаша?

Виж целия пост
# 51
1 ч.ч. =250 мл.

Като гледам колко са ти белички, едва ли могат да станат по-меки. Който няма зъби да си ги топи в топло мляко. Grinning Аз с удоволствие ям и сухари и бискотти, не ми е правила впечатление твърдостта на сусамените сладки. newsm78
Виж целия пост
# 52
Те самите бисквитки не бяха корави,самото тестото беше .И както ги направих топчетата не се разлява ,а си останаха така.  Simple Smile
Виж целия пост
# 53
Правих ги 2 пъти , и двата пъти станаха различни. Първия път разбих яйцата със захарта с миксер и станаха по-меки от втория, когато не ползвах миксер. Вторите бяха твърди. 
Но и двата пъти ги ометохме  Laughing
Виж целия пост
# 54


   От къде купувате суров сусам?
Виж целия пост
# 55
Има го в големите вериги магазини/на диетичните щандове/. Peace
Виж целия пост
# 56
geleva , много благодаря за отговора!
Виж целия пост
# 57


   От къде купувате суров сусам?

В Кауфланд съм виждала.

Аз да питам: наистина ли стават твърдички, защото избягвам да ям по-твърди храни, имам проблем с венците, зъбите... Crazy
Виж целия пост
# 58
Ха, тъкмо щях да питам колко мл са чаените чаши на Ксения, но са ме изпреварили. Моята чаша е 200 мл, може би затова не ми се получава точната пропорция.
Днес ги правих пак, но този път само една доза. Отново ми стана много меко и лепкаво тестото, затова прибавих още брашно. Този път станаха хубави, красиви топчета, но пък като че не ми хареса особено вкусът. Станаха по-тестени и твърди, първия път бяха по-пръхкави сякаш...  newsm78
Абе, важното е да паснат на вкуса на майстора.  Laughing
Виж целия пост
# 59
Благодаря много за рецептата xenia  bouquet
Преди час ги направих, като си мислех, че ще има и за сутринта, но мъжа ми така ги подхвана....
Киса не стават твърди, мекички са си, и аз имам проблеми със зъбите Peace
Суров сусам има и в Пикадили.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия