Палачинки с кисело мляко

  • 18 273
  • 49
Тази рецепта съм я преписала от някой сайт, но не помня от кой.Стават много вкусни и сполучливи палачинки.

Палачинки с кисело мляко

1 коф. кис. мляко
3 яйца
0,200 мл. вода
1 ч. л. сода
щипка сол
брашно

Всичко се разбърква до консистенцията на боза.



Виж целия пост
# 1
Абе хора,аз ще слабея ли с вас? Mr. Green Не стига,че и рецепти страхотни,ами  и снимки,за да се изкушим да си ги направим! Mr. GreenПознай какво ще закусваме утре! Heart Eyes
Виж целия пост
# 2
Да ви кажа аз като нямам вкъщи прясно мляко и правя палачинките с кисело и газирана вода (или сода бикарбонат както пише тук) и пак стават много вкусни. Благодаря за напомнянето и за снимката.  bouquet
Мда, снимките ме карат да запретвам ръкави. newsm64
Виж целия пост
# 3
аз ги правя по този начин и стават супер
Виж целия пост
# 4
Това са палачинките на Pep4oSimple Smile Много са хубави! Топят се в устата!  Peace
Виж целия пост
# 5
Така се правят марудници. След като се изпекат, всеки марудник се топи в препържено масло.
Виж целия пост
# 6
Аз винаги така ги правя, наистина се топят
Виж целия пост
# 7
И аз винаги правя палачинките с кисело мляко,стават много мекички и пухкавки.
Виж целия пост
# 8
Който иска да отслабва да чете красива мама, с готварския форум такава опция н я м а.
Палачинките и аз правя с кисело мляко. Повече ми харесват, отколкото с прясно. Стават по-пухкави и не са жилави, а като изстинат са също толкова вкусни Peace.
Виж целия пост
# 9
Палачинките и аз правя с кисело мляко. Повече ми харесват, отколкото с прясно. Стават по-пухкави и не са жилави, а като изстинат са също толкова вкусни Peace.
Моят опит показва същото. Вече изобщо не ги правя с прясно мляко. newsm10
Виж целия пост
# 10
Ще опитам да ги направя по този начин. Моите се избиват да ядат палачинки.Че с кисело мляко хем си е и по -евтинко Wink Mr. Green
Виж целия пост
# 11
и аз възнамерявам да направя, още днес.
Виж целия пост
# 12
майчицееее,тъкмо се вайках че скоро не съм влизала в готварския ooooh!еми сега като ми се приядоха ще взема да ги направя Party
Виж целия пост
# 13
И аз ги правя така, но вместо вода и сода бикарбонат слагам газирана вода Peace
Виж целия пост
# 14
И аз ползвам газирана вода, правила съм ги и с лимонада - придобиват много приятен жълт цвят, а и са страшно вкусни.Всъщност могат да се използват всякакви такива газирани напитки.От една приятелка сервитъорка знам, че ставали много пухкави с швепс.Не съм пробвала обаче този вариант.
Съгласна съм, че с прясно мляко стават твърде жилави.
Виж целия пост
# 15
Вкъщи, когато няма прясно мляко, се правят с бира.
Виж целия пост
# 16
Не съм си помисляла палачинките да стават с кисело мляко Blush Като виждам отзивите за тях, ще пробвам значи! Peace
Виж целия пост
# 17
Моята рецепта е почти същата (разликата е в - колкото кисело мляко, толкова  и вода, 1 1/2 -2 ч.л. сода и маалко олио). Не подмазвам тефл. тиган, след изпичане ги мажа с масло.  Simple Smile

С прясно мляко не ми харесват Crossing Arms
Виж целия пост
# 18
Тая вечер ги хапнахме. Много ми харесаха, едни такива крехки и мекички. Heart Eyes Някой обръщал ли ги е с подхвърляне? Нещо не се получи, влезе в действие дървена лопатка.
Виж целия пост
# 19
Аз вчера ги правих.... мммм..... Mr. Green Crazy Hug
Виж целия пост
# 20
Да обръщала съм ги и с подмятане.
Виж целия пост
# 21
Момичета,като правите палачинки как разбивате сместа?На ръка или с миксер?Не съм правила от поне две години и съм забравила.Кажете как стават по-сполучливи.
Виж целия пост
# 22
Аз я разбих с тел.
Виж целия пост
# 23
Аз разбивам винаги с тел.
Виж целия пост
# 24
Яйцата само разбивам с миксер.
Виж целия пост
# 25
Мерси за отговорите.Утре ще ги направя за закуска.Дано да станат с тукашното чужбинско "кисело" мляко.Eli===, ти пробвала ли си с канадско кисело мляко?
Виж целия пост
# 26
Ами само с канадско ги правя - Аstro, 2 %  или 3,25 % . БГкисело мляко тук няма ( може и в БГ да няма вече  Rolling Eyes   Laughing Simple Smile )

а ти къде в канадско си ?  Wink
Виж целия пост
# 27
Вкъщи, когато няма прясно мляко, се правят с бира.
Това сериозно ли?
Виж целия пост
# 28
Да,и аз мислех с Astro да пробвам.Мерси.
Виж целия пост
# 29
Вкъщи, когато няма прясно мляко, се правят с бира.
Това сериозно ли?

Абсолютно сериозно. Правят се по същия начин както с прясното мляко, само че с бира. На една бутилка 4 яйца, брашно до нужната гъстота. Стават тънички и по-жилави, тези с киселото мляко са по-меки. Ядат се и със сладко, пълня ги с плънка от сварено и запържено с подправки пилешко и ги запичам на фурна с кашкавал отгоре.
Виж целия пост
# 30
а бе аз май изоставам щото още ги правяс прясно мляко Embarassedще се поправи грешката Thinking
Виж целия пост
# 31
Вкъщи, когато няма прясно мляко, се правят с бира.
Това сериозно ли?

Абсолютно сериозно. Правят се по същия начин както с прясното мляко, само че с бира. На една бутилка 4 яйца, брашно до нужната гъстота. Стават тънички и по-жилави, тези с киселото мляко са по-меки. Ядат се и със сладко, пълня ги с плънка от сварено и запържено с подправки пилешко и ги запичам на фурна с кашкавал отгоре.
Звучи много вкусно-ще пробвам  Crazy Не съм си и представяла,че може да има палачинки с бира  Crazy
Виж целия пост
# 32
Вкъщи, когато няма прясно мляко, се правят с бира.
Това сериозно ли?

Абсолютно сериозно. Правят се по същия начин както с прясното мляко, само че с бира. На една бутилка 4 яйца, брашно до нужната гъстота. Стават тънички и по-жилави, тези с киселото мляко са по-меки. Ядат се и със сладко, пълня ги с плънка от сварено и запържено с подправки пилешко и ги запичам на фурна с кашкавал отгоре.
Звучи много вкусно-ще пробвам  Crazy Не съм си и представяла,че може да има палачинки с бира  Crazy

И аз. newsm78
Виж целия пост
# 33
Много ги харесваме тези палачинки У дома им казваме катми, но независимо как ще ги наричаме са много добри Laughing Най хубави стават с вкиснало кисело мляко, но понеже сега киселото мляко не вкисва слагам и лъжица оцет, така стават със дупчици. Стават за пълнене с различни пълнежи и да се запичат в фурната. Ползвам ги и като кори за лазаня.
Виж целия пост
# 34
Само да питам - някой от направилите ги вече обърна ли внимание горе-долу колко палачинки излизат от дозата?
Че искам да ги направя само за закуска на мъжете и се чудя дали цяла или половин доза да пробвам  Thinking
Виж целия пост
# 35
Зависи от тигана. Но имай предвид, че и тежички стават не са като обикновенните палачинки.
Виж целия пост
# 36
Правила съм, но малко тежички ми идват............
Виж целия пост
# 37
И аз ги правя с кисело,когато няма прясно мляко,но не съм слагала сода никога! Продуктите даже ги слагам на око ,също и малко олио,бъркам с пастора  Party Crazy
Вкусът наистина е различен!
Виж целия пост
# 38
Утре ще ги пробвам на закуска.
Виж целия пост
# 39
Тази рецепта съм я преписала от някой сайт, но не помня от кой.Стават много вкусни и сполучливи палачинки.

Палачинки с кисело мляко

1 коф. кис. мляко
3 яйца
0,200 мл. вода
1 ч. л. сода
щипка сол
брашно

Всичко се разбърква до консистенцията на боза.

Направих ги точно по рецептата, добавих само една ванилия. Станаха прекрасни, мекички и пухкави.
Много благодаря за рецептата, занапред все така ще ги правя  bouquet
Виж целия пост
# 40
И аз отдавна ги пробвах, ама забравих да пиша...
Много са хубави палачинките, благодаря за рецептата!!!
Виж целия пост
# 41
оп....правя ги в момента,по рецептата от авторката Embarassed
Виж целия пост
# 42
Стахотни са! Даже моят мъж се справи Laughing
Виж целия пост
# 43
Tова май беше вид автогол,пак искат палачинки Embarassed. #Crazy
Виж целия пост
# 44
благодаря за рецептата,в нашия род се ядат всякакви видове палачинки,катми, карталаци,гюзлеми и всичко тестяно
Виж целия пост
# 45
благодаря за рецептата,в нашия род се ядат всякакви видове палачинки,катми, карталаци,гюзлеми и всичко тестяно

Ето това не го знам какво е. Как се прави?
Виж целия пост
# 46
stasi76 newsm64  bouquet

Прибира се мъжо от работа и какво да види,чака го чиния с палачинки Joy.Мацва си 3-4 със сладко и ми прави зебележка Shocked
той-като си я намажеш следващата сложи капака върху оставащите,знаеш как изсъхват покрая като седят отворени.
аз- Naughty за 2 минути ще изсъхнат ама друг път,точно пък тези Crossing Arms.

От тези който досега правех аз с прясно мляко,по тази рецепта(с киселото и яйца)наистина стават някак по-плътни и мекички Crazy newsm64Сина ми изяде цели три за закуска,което е абсурдно за него без значение какво ще му предложа за хапване newsm44 smile3501
Виж целия пост
# 47
  bouquet  chef
Виж целия пост
# 48
Мъжа ми ако види тази рецепта,
казвам Ви .... няма да изляза от кухнята!
Вече съм дебеличка, станала съм 100 кг Sad ,
трябва да си пазя фигурата, ама как да стане незнам?!? ooooh!
Виж целия пост
# 49
Още утреще се пробва, звучи лесно и вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия