Начинаещи готвачи питат майсторите

  • 13 407
  • 145
# 120
Много обичам боба с кренвирш нарязан на колелца вътре, може и наденица. Може да поври 2-3 минути или да се прибави в порцията преди сервиране.
Виж целия пост
# 121
Моля ви, кажете ми защо еклерите ми станаха сурови отвътре, а отвън се опекоха. Спазвах точно указанията newsm78
Ако пусна печката на вентилатор - не е ли по-добре? newsm78

На колко градуса ги пече?
Виж целия пост
# 122
Първо на 200 градуса и нещо, после малко намалих фурната - на 170, така е по рецепта уж Thinking
Виж целия пост
# 123
Първо на 200 градуса и нещо, после малко намалих фурната - на 170, така е по рецепта уж Thinking

Пекат се на 220 градуса 8-10 за малките и 20 мин. за големите еклери. После се намалява на 180 градуса - без да отваряш вратата.
Положението на решетката на фурната - по средата.

Ако печеш с вентилатор, съответно намалявяш температурата с по 20 градуса.


Виж целия пост
# 124
... искам малко уточнение.....Пече се във фурна,както кейк или както крем-карамел,тава в тава с вода ? newsm78

Аз пека направо във фурната, но нека и авторката на рецептата напише.
  благодаря ти! Simple Smile
Виж целия пост
# 125
Положението на решетката на фурната - по средата.

Решетката на фурната я държа ниско долу ooooh! ooooh! Не се сетих да я вдигна малко поне Embarassed Embarassed

Мерси, tety! Hug Hug
Виж целия пост
# 126
Много благодаря    bouquet дано се преставя подобаващо, че мойте мъже много тачат боб
Виж целия пост
# 127
Много благодаря    bouquet дано се преставя подобаващо, че мойте мъже много тачат боб

А, щом е за мъже може и малко бекон да сложиш, те на ли са по мръвките, ще си оближат пръстите.
Виж целия пост
# 128
Като кекс се пече.
Виж целия пост
# 129
Най-после се наканих да направя дробчетата с бира, обиколих квартала два пъти да намеря български дробчета, размразих ги и се натъкнах на проблем. В дробчетата има едни тъмнозелени мехурчета, които вероятно са жлъчки  newsm78. Чудя се ако при изрязването им се спука някоя, мога ли да ги измия и да ги сготвя или при всички случаи ще горчат? В дробчетата има и едни бели работи, като тлъстините при пържолите, тях трябва ли да изрежа?
Виж целия пост
# 130
Най-после се наканих да направя дробчетата с бира, обиколих квартала два пъти да намеря български дробчета, размразих ги и се натъкнах на проблем. В дробчетата има едни тъмнозелени мехурчета, които вероятно са жлъчки  newsm78. Чудя се ако при изрязването им се спука някоя, мога ли да ги измия и да ги сготвя или при всички случаи ще горчат? В дробчетата има и едни бели работи, като тлъстините при пържолите, тях трябва ли да изрежа?
Изрязваш белите работи и жлъчките.Ако случайно нещо се спука измиваш под течаща вода.Няма никакъв проблем и на мен ми се е случвало.Просто не са изчистени както трябва дробчетата.....Аз вече си купувам охладени поради тази причина....
Виж целия пост
# 131
Какво значи "ориза да стане стъклен" ...
Виждам го в много рецепти и не знам какво значи.
Моя ориз има няколко вида - пухкав, степан, разварен, кашнат, загорял, хрупащ ... "стъклен" вид не мога да докарам.
Много обичам манджи с ориз, но хич не ми се отдава приготвянето му!

Каква е тайната на хубавия ориз?
Виж целия пост
# 132
Какво значи "ориза да стане стъклен" ...
Като сложиш ориза в мазнината да го позапържиш.Той тогава става "стъклен" т.е. зрънцата стават прозрачнички и се разделят после при готвенето.Не се слепва такъв ориз(обработен по този начин преди да долееш водата)....
Виж целия пост
# 133
Пак питанка имам ... Simple Smile
Реших да спрем кухнята и да започна аз да готвя на дребко...
Не мога да правя каши!
Винаги стават на бузи.
Каква е тайната на успеха? Simple Smile
Виж целия пост
# 134
Пак питанка имам ... Simple Smile
Реших да спрем кухнята и да започна аз да готвя на дребко...
Не мога да правя каши!
Винаги стават на бузи.
Каква е тайната на успеха? Simple Smile

Когато правиш каша или кремче бъркаш със телта за разбиване на яйца(как само го обясних  hahaha  hahaha  hahaha) Така кансистенцията става гладка и няма бучки...  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия