В кухнята на педагогически захранващите =2=

  • 27 630
  • 289
# 255
Офф с тоя кефир и аз не съм много редовно този път  Mr. Green
един ден им сложа мляко, после 2-3 си се киснат във водичка... после пък добитито мляко го забравя във хладилника... изобщо... не е като преди - седяха във вода само ако не съм си била в къщи  Rolling Eyes
Можеш да си ги замразиш, както ги бях приспала аз Simple Smile
слагаш ги на една салфетка и така няколко дни докато станат мънички твърдички. После в статията пишшеш, че се поръсвали със сухо мляко и така се слагало въ камерат, но аз не намерих логика в това със сухото мляко. Те са един вид мъртви - за какво им е храна?!?
И просто в едно пакетче и в камерата  Peace

С драйз сме писали едновременно Simple Smile
Аз обаче не съм била никога толкова стриктна. Ползвала съм метални прибори. По спомени ор микробиологията кефира си е симбиотичен огранизъм с неточен състав. Така, че предполагам  има естестваена регулация от предпазване от вредни микроорганизми. По мое мнение вероятност от м.о. замързяване има при съхраняване на вече готовото мялко  newsm78
Виж целия пост
# 256
  love001  love001  love001 Златни сте.
Айде, Драйз, още малко ти остана с бръмбрка. Леки последни дни и едно бързо и безпроблемно раждане ти желая. Да пуснеш снимки после, ей, нямам търпение да я видя малката Simple Smile
Виж целия пост
# 257
Аз съм планирано секцио! Няма 5-6, на 19 октомври раждам, на 21 снимките!  Joy Абе вие давате ли грозде на децата? Тук е такова без зърна и Селин така го лапа, че направо ме смайва!

Все се чудех къде и ето тук ще я сложа тази рецепта: "Лютеница у дома"
5кг червени чушки
3кг домати
2кг патладжан
сол, захар на вкус
700-800мл олио

Опичам пипера и патладжана във фурната. През това време попарвам домата и го обилам! Смилам го в блендера. Слагам го да ври, докато му се изпари водата, гъст да остане. Обилам пипера и патладжана и ги смилам с пасатора, за да има частици като в домашната лютеница  Wink Като е готов домата, слагам пипера и патладжана в тенджерата, 2 големи дървени лъжици захар и 4-5 малки сладки лъжички сол. Бъркам и опитвам. Започвам да наливам олиото, наливам и бъркам, като попие пак наливам и пак бъркам и така наливам и бъркам и опитвам. Не обичам да ми се оцъкля олио. Като попие олиото покривам тенджерата и докато си измия съдовете я оставям да си ври. Така след 20 минути разбърквам и пак оставям. След още 20 пак я поглеждам. Като ми загори малко и ми е готова!

Хубавата лютеница става на око и с опитване до желания вкус! Като изстине е по-хубава!


Ето и снимков материял как се яде после!
И видео!

Чудесно и вкусно разхлабващо!
Виж целия пост
# 258
Драйз, ама то не остана  Hug  айде да минава леко  Peace
За гроздето... моето диване е скарано със суровите плодове и зеленчуци. Обаче грозде яде  Peace
Като бяхме на вилата, то още беше леко киселеещо, а то сочи асмата и вика А-а-а-а Simple Smile
А от де знаеше, че тези тпченца се ядат  newsm78
И така опита още кисело грозде. После вече си късаше сама. Тъпче си по 3-4-5 зърна в устата и ги мляска и предъвква.... Интересното е, че гълта семките, а събира само люсопите и после ми ги сервира в шепата  Mr. Green
Виж целия пост
# 259
Drize, кога дойде време, бре?! Големи стиски на палците и от мен.

Дребната много обича грозде, подбирам й по-дребните зрънца. В началото се опитах да й го беля, обаче не го ще белено, иска си ги целички.
Виж целия пост
# 260
Мартин след бананите най-много обича грозде и стафиди. Аз го беля, защото иначе той ми плюе люспите Simple Smile Семките ги гълта Simple Smile Гроздето имамного желязо и вит. С, така че й давай  да си хапва.

Само да се похваля, че имаме желязо 116  newsm44 newsm44 newsm44, не мога да повярвам, винаги сме били под нормата, а преди месец и половина и в болница ни вкараха, та покрай изследванията беше паднал на 95 Sad, обаче сме се оправили с пчелен прашец. Препоръчвам ви го, сега за зимата, покрай гриповете и градините, давайте им да си хапват, Мартинко сам с лъжицата си го яде Simple Smile

Драйз, леко раждане и бързо възстановяване. Ще чакаме снимки!
Виж целия пост
# 261
   Какво ще рече "пчелен прашец"? За мед и млечице знам, прополис - да, но прашец?
Виж целия пост
# 262
И такова има. На едни много ситни дребни и цветни топченца е, в билковите аптеки знаят за какво става дума.
Виж целия пост
# 263
О, прашеца е супер като го сипеш в меда и става много вкуснооо
Виж целия пост
# 264
Това е всъщност полен.
Виж целия пост
# 265
Е за такова чудо говоря!!!!
Виж целия пост
# 266
Здравейте! На моя син му е още доста рано за захранване, но се включвам да следя темата и да трупам информация Simple Smile
Зарибих се по рецептите от 1ва страничка - сега пека содени питки   chef Засега ние ще си ги ядем, а след време - и детенце Simple Smile
Виж целия пост
# 267
   Любителки на бадемовото мляко, моля, кажете ми какво мога да си направя с него?
Купих една кутия от един литър и резултатът е плачевен. Трети ден седи в хладилника
и никой не ще да го пие. Мъжът ми си направил капучино по погрешка с него и рече, че
само с такова мляко искал вече кафето си, но при тая цена нема да стане. Crossing Arms
И аз пробвах - все едно пих кафе с печени бадеми - хубаво, но не съм възхитена.
   Та, за какво да използвам останалото, повече от половин литър? Леко е подсладено с декстроза.
Виж целия пост
# 268
Аз сама приготвям ядкови млека и не знам какво съдържат готовите, но по принцип не е добре да се загряват много, понеже мазнините се разпадат на разни вредни съединения. В този ред на мисли, бадемовото не е подходящо за печива. Но примерно би могла да ползваш за пюрета, добавка към зърнени закуски, за кафето/чая. Може да го пробваш за мляко с ориз примерно, като не вариш ориза в млякото, а към добре сварения ориз добавиш млякото и малко желиращ агент.
Виж целия пост
# 269
   Супер, благодаря! Hug С ориз ще го направя - със сигурност ще бъде изядено,
защото аз и без това слагам смлени бадеми в млякото с ориз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия