Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

  • 55 182
  • 301
# 60
май не успях да я кача,малко помощ-как да покажа снимката?Качих я в MY Space,но не знам как да я копирам тук
Виж целия пост
# 61
май не успях да я кача,малко помощ-как да покажа снимката?Качих я в MY Space,но не знам как да я копирам тук

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0
Ето тук е описано подробно как да оперираш, успех  newsm10
Виж целия пост
# 62
http://a80.ac-images.myspacecdn.com/images01/71/l_b452927aee36e3 … 9f7f3b52fa34f.jpg     Дано да е това.Пак ти благодаря Violetblue
Виж целия пост
# 63
Момичета, благодаря за отговорите за рулото. Снощи направих едно по рецептата за пандишпанов блат от торта Рафаело
+ 1 ванилия, намазах с разбита сметана и после със сладко. Получи се много добре, вкусотия, само следващия път ще намаля количеството от продуктите за блата на половина, че стана въздебеличък за руло Crazy

mamaSvetlana , чудесни сметанови рози!

Поздравления и за всички останали торти в тази и края на миналата тема!
Виж целия пост
# 64
http://a165.ac-images.myspacecdn.com/images01/4/m_01e189f8f94849 … 10a16784bfed4.jpg
Виж целия пост
# 65
На 18 март  дъщеря ми става на 2г.,този път мисля да направя розите от парено тесто-ще покажа снимки.
Виж целия пост
# 66
Здравейте,

досега само съм чела тук, но сега се включвам, за да ви покажа първата ми торта, изработена благодарение на вас за първия рожден ден на дъщеричката ми Ева Simple Smile



Блатовете са пандишпанови по рецептата на Taneto (разрязан на три), napoeni s шоколадов сос, пълнежът е мусът на Tannita (леко модифициран, тъй като бях забравила да купя течна сметана - и ползвах прясно мляко, разбито с малко заквасена сметана), а покритието отгоре е марципан Варна. Правих го два пъти, тъй като не успях от първия път да го сложа и се развали. Вторият път го разточих върху хартия за печене и много по-лесно стана. Simple Smile Сега ще правя за детското парти в събота нова торта   chef  bouquet
Виж целия пост
# 67
Здравейте и от нас. Пак сте сътворили красиви торти.
Аз тези дни почвам бебешката- снахата на снаха ми днес е родила момиченце и сме много щастливи  Grinning
Виж целия пост
# 68
Пепи, честита племенница, жива и здрава и много засмяна да е малката кукла!

Норита, страхотна тортичка  smile3501
Виж целия пост
# 69
Засега съм само запис. На страхотни тортички се нагледах.Браво момичета  bouquet.
В неделя ще се пробвам да направя Тирамису - живот и здраве.Ако е за показване ще го покажа Peace
Виж целия пост
# 70
Честита племенница, Пепи!!! Да е жива и здрава и много да ви радва!  Hug
Виж целия пост
# 71
Честита племенница, Пепи!!! Да е жива и здрава и много да ви радва!  Hug

Забравих да честитя Пепи  bouquet.
Да е живо и здраво малкото момиченце, много да ви радва. И да покажеш обезателно тортичката bowuu
Виж целия пост
# 72
Честита племеница, Пепи!

Много хубави торти правите, пълните ми очите Hug
mamaSvetlana, розите само от разбита сметана ли са? Тортичката ти е разкошна...страшно нежна Peace
Виж целия пост
# 73
По молба на няколко момичета,пускам рецептата за втория етаж на 8-ми мартенската ми торта



Торта - Мозайка

3 пак. бисквити Petit beurre – 600 гр.
1 водна чаша захар
50 гр. Какао – 6 лъжици с връх
2 водни чаши прясно. Мляко
2 жълтъка
100 гр. маргарин или масло

Начупваме бисквитите с големина колкото нокът на палеца .

Отделно в  голяма тенджера слагаме млякото,какаото,маслото и жълтъците и разбъркваме с тел или лъжица на умерен огън.Бъркаме периодично докато заври.След завиране бъркаме в продължение на 1 минута-не повече,и махаме от котлона.Това е много важно,защото ако държим по-дълго,това ще влоши вкуса на десерта.
След като махнем от котлона вече приготвената смес ,за да не хване отгоре коричка,разбъркваме от време на време.
Изчакваме да се охлади около 10 минути.Топлината на тази смес е много важна,защото,ако е много топла бисквитите ще се надуят и хем вкуса,хем външният вид на тортата няма да са добри.Ако сместа е студена,този път бисквитите,няма да поемат достатъчно от сместа и резултатът пак няма да е добър.Топлината на сместа би трябвала да бъде такава,че да не ни пари,когато потопим ръката си в нея.

След като приготвената смес се е охладила до желаната от нас степен,вземаме от начупените предварително бисквити с едната ръка,а с другата започваме внимателно да смесваме.Изчакваме леко да се охлади .
Оформянето на тортата е по желание.
Бе могло да се оформи на руло,под формата на пирамида,като изсипем сместа върху хартия за печени и така ги оформим . Или в тортена форма.
Тъй като аз исках малък втори етаж за тортата си,приготвената мозаична смес изсипах в малка пластмасова кутия, в която предварително бях  сложила стреч фолио.
Още един малък трик...когато изсипвате сместа в избраната от вас форма ,хубаво  я притискайте..
Слагаме тортата във фризера и замразяваме.След няколко часа е готова.
Оформянето вече е въпрос на въображение и предпочитание.
Преди сервиране,парчето би могло да се полее със шоколадов сос.
Макар описанието да е дълго,самата направа е доста лесна и не отнема време.. а и вкуса е чудесен .
Друго предимство ,че тази смес се поддава на моделиране и би могла да се използва при торти с по–различни форми.
Това е...ако имате желание – пробвайте...
Добър апетит!

П.С. Използваното количество продукти за моята торта е по-малко,тъй като самата тя трябваше да е малка...
Виж целия пост
# 74
NellyDi страхотно Барби!Поздравления!  bouquet
benmary 2 ,осмомартенската ти торта е чудесна! Само не разбрах първия етаж от какво е?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия