леща с наденища на фурна

  • 4 638
  • 20
Трябва ми рецепта за леца с наденица на фурна newsm78
Виж целия пост
# 1
Сваряваш лещата с лук,морков,5-6 скилидки чесън обелени,чушка,2-3 с.л. олио.Накрая слагаш чубрица,сол,1-2 понамачкани домата от консерва(или 2 с.л. дом. пюре) в които е рзмито 1-2 с.л. брашно(това е ако не искаш да запържваш...ако обичате запръжка-запържваш брашното слагаш 1 ч.л. червен пипер и прибавяш към лещата).Наръсваш с нарязан магданоз
 Наденицата я изпичаш,нарязваш на парченца и добавяш в лещата(понеже е печенка прибавя страхотен вкус)
Виж целия пост
# 2
наистина за първи път чувам за леща на фурна,ама така като чета рецептата ми се струва много вкусно!
Виж целия пост
# 3
И аз правя такава леща,само че наденичката я оставям цяла.Но като цяло няма значение.Найстина е вкусна.Опитайте! Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Ама никъде не пише че това се прави на фурна - пише сваряваш лещата и прибавяш.....само наденицата е печена и я прибавяш в тенджерата при лещата така ли?  newsm78
Виж целия пост
# 5
Ама никъде не пише че това се прави на фурна - пише сваряваш лещата и прибавяш.....само наденицата е печена и я прибавяш в тенджерата при лещата така ли?  newsm78
Да в тенджерата се прави,а после ако искаш прехвърляш в тавичка и позапичаш...  Hug
Виж целия пост
# 6

Ето още една вкусна леща, която върви с печена наденичка или дебърцинчета, а съвсем си е вкусна и без тях.

Продуктите:



Лещата се сварява. Гъбите, лука и морковите се запържват /който не пържи, може да задуши с малко течност/ до готовност. Сварената леща се сипва при тях, разбърква се, запържва се и тя за минутки и е готова. Става много бързо, понякога докато станат зеленчуците и лещата се е сварила, смесвам и манджата готова. Става и за постещи.
Виж целия пост
# 7
Сваряваш лещата с лук,морков,5-6 скилидки чесън обелени,чушка,2-3 с.л. олио.Накрая слагаш чубрица,сол,1-2 понамачкани домата от консерва(или 2 с.л. дом. пюре) в които е рзмито 1-2 с.л. брашно(това е ако не искаш да запържваш...ако обичате запръжка-запържваш брашното слагаш 1 ч.л. червен пипер и прибавяш към лещата).Наръсваш с нарязан магданоз
 Наденицата я изпичаш,нарязваш на парченца и добавяш в лещата(понеже е печенка прибавя страхотен вкус)
     
  Лещичката стана  превъзходна!
             БЛАГОДАРЯ  bouquet
Виж целия пост
# 8
Сваряваш лещата с лук,морков,5-6 скилидки чесън обелени,чушка,2-3 с.л. олио.Накрая слагаш чубрица,сол,1-2 понамачкани домата от консерва(или 2 с.л. дом. пюре) в които е рзмито 1-2 с.л. брашно(това е ако не искаш да запържваш...ако обичате запръжка-запържваш брашното слагаш 1 ч.л. червен пипер и прибавяш към лещата).Наръсваш с нарязан магданоз
 Наденицата я изпичаш,нарязваш на парченца и добавяш в лещата(понеже е печенка прибавя страхотен вкус)
     
  Лещичката стана  превъзходна!
             БЛАГОДАРЯ  bouquet
Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug
Много съм щастлива!
Виж целия пост
# 9
Аз си сварявам лещата малко по-гъстичка,прехвърлям я в тавичка,нареждам запечената наденичка и запичам за около 20мин.на 180градуса.Към лещата могат да се прибавят всякакви зеленчуци:лук,чесън,дори печена чушка,целина...А също зеленчуците могат да се запекат с наденичките и да се прибавят заедно с тях в лещата.
Виж целия пост
# 10
Интересни предложения сте дали.Винаги съм готвила лещата много гъста,но никога не ми е идвало на ум да я направя на фурна.Ще пробвам и с наденици.
Виж целия пост
# 11
И боб, и леща обожавам на фурна. Варя си ги като за яхния с нужните му там екстри, след това прехвърлям в тавичка, редя дебели резени лук отгоре плътно и запичам.

Много се веселих с леща с наденища и леца с наденица  Joy Hug
Виж целия пост
# 12


Много се веселих с леща с наденища и леца с наденица  Joy Hug
И аз се смях,ама нали се разбрахме за какво става дума.Иначе надениЩа с леща и аз ще готвя утре,че ми се дояде като разказвах вчера.....
Виж целия пост
# 13
Иначе надениЩа с леща и аз ще готвя утре,ще ми се дояде като разказвах вчера.....


Щ-то явно е заразно  Joy ще ти се доядЕ или че ти се доЯде  Laughing
Виж целия пост
# 14
Иначе надениЩа с леща и аз ще готвя утре,ще ми се дояде като разказвах вчера.....


Щ-то явно е заразно  Joy ще ти се доядЕ или че ти се доЯде  Laughing

Joy  Joy  Joy
Блонди,     bouquet   bouquet   bouquet  (поправих го)
Виж целия пост
# 15

Много се веселих с леща с наденища и леца с наденица  Joy Hug

И мен ме развесели, ама добре си звучи - наденИща с лЕща! Щото, като е само леща, моите хора казват:"Абе гарнитурата, добре, ама какво е яденето?". Та друго си е като сложиш и наденища. petia1986,   bouquet за веселото попадение!
Виж целия пост
# 16
Понякога стават грешки..... Heart Eyes
Виж целия пост
# 17
Не съм готвила леща на фурна. Аз я правя единствено с гъби и то да са пресни става много хубава.Но ще пробвам и по тоя начин.
Виж целия пост
# 18
djeli  ,  дай  твоята рецепта.Звучи интересно (  с гъби)
Виж целия пост
# 19
djeli  ,  дай  твоята рецепта.Звучи интересно (  с гъби)
Тя не е нищо особено но на нас много ни харесва.Купувам само пресни гъби защото става по ароматна с консервираните някак си вкуса се изменя.Нарязвам ги и ги кипвам в гореща вода . Оставям ги малко да поврат и им махам първата вода че става много тъмна.Когато отново заврат добавям лещата . И после всичко както си правиш обикновена леща.Накрая поръсвам с магданоз и малко чубрица и става чудесна чорбица.Пробвай може и да ти се хареса. Peace
Виж целия пост
# 20
Понякога стават грешки..... Heart Eyes

Разбира се.  Hug Най са хубави неволните и от бързане. Аз често сътворявам страхотни бисери  Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия