Готова съм да купя тенджери за 700 лв, но какво ги прави по-качествени от останалите? Зная, че металните, керамичните и порцелановите съдове "оставят по нещо от себе си" на всяко готвене. Колкото и да е качествена стоманата, винаги се отделя метал в манджата. Е, може да е по-малко. Само стъклените съдове не отделят частици.
И така реших да обзаведа новата кухня САМО със стъклени съдове за готвене. Давам си сметка, че те са капризни и трудни за ежедневно ползване. Обаче, ако имам една метална тенджера, ще я ползвам (удобно е), а не искам. Затова - нито една. Е, няма да спра да се храня в ресторант, но поне вкъщи имам власт над оборудването. Само тиганът не виждам как ще се замени със стъклен, затова ще е метален.
Има ли някой, който не ползва метални тенджери? Или някой, който ползва предимно стъклени?
Бих искала да проверя за чужд опит от подобен експеримент преди да го започна.
Може би най-трудно е да си променя навиците и затова още се колебая.