Заек със сметана и чесън - най-вкусната ми манджа!

  • 35 457
  • 81
# 15
Оооо, супер рецепта. Ние набиваме главно диво зайче, така че няма да стане мазно. За гарнитура върви зелена салата, салата спанак или задушено броколи(абе зеленко да е). Бих добвила и морковче в гювеча.
Цеце, супер рецепта, както винаги, мила   bouquet
Виж целия пост
# 16
Поклон за тази рецепта!  bouquet
Виж целия пост
# 17
пържи се отделно в тиган или тенджера, гювеча ще се спука и йената също Peace

моя съвет е ако нямате гювеч с по-широко дъно да се ползва нещо подобно дори и тава с фолио отгоре,защото на мен горните парчета не бяха в соса и останаха по-сухи и безсолни/но вкусни/
Виж целия пост
# 18
Супер!Но на заешко не му ли трябва предварителна обработка:да покисне в марината или пресно мляко? newsm78
Виж целия пост
# 19
На домашен заек не му трябва да кисне в марината....

Имам един въпрос....Не става ли кисело от сока на цял лимон?Питам,защото бих искала да разбера дали яститето има кисел вкус...  newsm78
Виж целия пост
# 20
Marieta , 1 глава чесън, да - бухай смело! Той дава основния вкус на ястието. В комбинацията със сметана и допълнително при печенето чесънът променя вкуса си  Peace

Месото си се пържи отделно в тиган и както съм написала, се нарежда в съда, в който ще се пече. После се залива със запържения лук и сметаната.

Предполагам, че ще стане и в по-дълбока тава със фолио. Но така по-голямата част от месото няма да е покрита от соса и няма да поеме хубаво. Ще трябва да се полива или разбърква от време на време.  Другият вариант е на тенджера, но трябва да е някаква незагаряща, защото като се сгъсти сметаната, много загаря!

Ако искате да има повече сос и да е още по-сочно, увеличете количеството на сметаната и водата.

TheNMaster , не става кисело. Има такава жилка, но сметаната много омекотява вкуса. Не се лишавай от лимона, само ще си развалиш удоволствието  Wink
Виж целия пост
# 21
След като има опасност сметаната да загори, не може ли да се сложи течна, вместо заквасена? Извинявай, че само те занимавам Blush.
Виж целия пост
# 22
Цеце   bouquet
Смятам да направя дословно както си описала,затова попитах  Grinning
Събота се захващам с твойта манджичка....
Виж целия пост
# 23
След като има опасност сметаната да загори, не може ли да се сложи течна, вместо заквасена? Извинявай, че само те занимавам Blush.

Ами тя и течната, като й се изпари водата, пак ще тръгне да загаря. Освен това няма да е същият вкус.

Питай каквото искаш,  няма проблеми  Peace
Виж целия пост
# 24
Цецето! smile3501 
Адмирации от цялото семейство! Стана страхотен зайо, обаче нямах заквасена сметана и го направих с "HOPLA", сервирах с пюре и задушени гъби в масло eat всички си облизахме чиниите. bouquet
Виж целия пост
# 25
Мммммммммм,Цецето ,потекоха ми лигите,веднага си копирам рецептата. Hug
Виж целия пост
# 26
Малееее, как изглежда само.............
Виж целия пост
# 27
Искам да ви кажа, че в момента се пече този заек, да видим какво ще стане. Направих точно както е описана рецептата, само дето сложих вместо заквасена, течна сметана( не ми харесва готвенето със заквасена сметана, соса става на парцали). Ако сколасам ще направя и снимки.
Виж целия пост
# 28
Току що се нахранихме доволно със заека. Супер е! Сосът стана трепач и не стигна! Предполагам, че също ще стане вкусно и с друго месо, например пуешко или патешко, а защо не и телешко Crazy. Следващия път ще пробвам Peace. Благодаря на авторката за прекрасната рецепта  bouquet.
Виж целия пост
# 29
Поздравления Цеце   bouquet   bouquet   bouquet
Много вкусно се получи,но другия път ще го направя със сметана за готвене,че със заквасената не ми хареса защото става на парцали.Доста е мазна тая манджа(лично за нас ще намаля маслото)...обаче като го сервирах със пюре и задушени зеленчуци се оправиха нещата hahaha
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия