Мнооооого шоколадов кекс

  • 36 938
  • 180
# 45
И аз току-що го сложих във фурната... Реших да поприпомня темата, защото си купих форма за кекс  Blush

Виж целия пост
# 46
http://media.snimka.bg/0536/007328306.jpg
http://media.snimka.bg/0536/007328311.jpg
Ето и малко снимки (дано се отварят). Малко ми залепна от едната страна на формата, но мисля, че няма да остане Simple Smile Още е  горещ и не знам как е на вкус, но след вечеря ще го опитаме Simple Smile
Виж целия пост
# 47
  Моят кекс беше много по-тъмен,може би защото бях сложила 250 г натурален шоколад. Rolling Eyes
  xtna отворих ти снимките,много са апетитни! Grinning
Виж целия пост
# 48
благодаря селма   bouquet С млечен шоколад е наистина, въпреки че и аз, и приятелят ми обичаме мн повече натурален. Но реших да не си правя експерименти още от първия път  Simple Smile Следващият ще е с нещо по-тъмно и натурално  определено Mr. Green
Виж целия пост
# 49
Момичета,а на загрята фурна ли се пече? newsm78
Виж целия пост
# 50
Момичета,а на загрята фурна ли се пече? newsm78

да  Peace при моята фурна действах така:

пекох при предварително загряна фурна на 180°С, на горен и долен реотан, БЕЗ вентилатор, на второто ниво отдолу нагоре. използвах тортена разкопчаваща форма, намазах с мазнина и поръсих с брашно, за около 45 минути беше готов. извадих от формата след пълното изстиване на кекса.
Виж целия пост
# 51
   Аз моите кексове ги слагам в студена фурна и я пускам на 150-180 градуса  на двата реотана.
   Но този път започнах само на долния реотан и после продължих и на двата.Кекса ми се видя доста висок и се опасявах да не загори отгоре още от самото начало.
Виж целия пост
# 52
Благодаря ви,ще се пробва Peace
Виж целия пост
# 53
Ей сега го почвам. Дано се получи. Ако стане ще се похваля Mr. Green
Виж целия пост
# 54
Ето го http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=7947&AlbumId=122422

Стана много вкусен. на всички им хареса. Направо се топи в устата.
Виж целия пост
# 55
  Ето и обещаната снимка. Grinning

 
Виж целия пост
# 56
Такааа, да се отчета и аз - онзи ден го направих този кекс да почерпя колегите в офиса за рождения ден на дъщеря ми. Още като прочетох рецептата, реших, че това ще е част от почерпката  Grinning . Само че го пекох във форма за мъфини, за да станат индивидуални кексчета. Отгоре намазах с разтопен шоколад и поръсих със захарни пръчици за по-празничен вид. На вкус беше чудесен. Всички го харесаха много. Не беше ронлив, а доста пухкав и мек.
Виж целия пост
# 57
Днес ще го правя, но във форми за мъфини. Вижда ми се страхотна рецепта, а и отзивите са такива.
Виж целия пост
# 58
Момичета, темата е стара, дано да се включат тези, които са правили кекса, че имам въпрос.
Какво масло ползвахте?  Немско ли, което е сигурно, че е масло или става и с българските, които е ясно, че са маргарин? Чудя се, колко да инвестирам в кекса  Thinking  Те 280гр са повече от едно малко пакетче  Thinking

За другата седмица се глася, може би вторник, та да се поизясня.
Виж целия пост
# 59
pina, виж с какви пропорции аз го бях правила ТУК  Hug  по принцип винаги си купувам от немските масла за сладкиши, торти и прочие  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия