Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 26

  • 37 648
  • 292
# 15
Нат, на теб огромни благодарности за труда, който винаги полагаш   bouquet Аз просто изкопирах нещата от старата тема. Следващата  си е пак твоя  Wink
petia_tag, не знам къде видя в крема да присъства карамел - има 1 консерва сварено на водна баня кондензирано мляко. Последният път когато правих въпросният крем за голяма торта, беше за на баба ми годишнината. Според мен спокойно може да се сложи 350гр. масло и около 700гр. пудинг + млякото. А тогава сложих 250гр. масло, 700гр. пудинг и кондензираното мляко и пак я покрих , но може все пак да увеличиш продуктите.
GrOzNoTo^_^PaTe, не знам как само маслен крем може да ти се стори рядък. Все пак за крема на рафаелото, което е дала Наталина се ползва масло и кондензирано мляко. Като го сложеш в хладилника и става доста твърдо, за това аз добавям и вал=нилов пудинг или млечен крем  Wink
Виж целия пост
# 16
Хайде и аз в новата тема. Утре ще творя нова торта за юбилея на зълва ми, та сега съм в процес на събиране на идеи.
Като стане готова ще докладвам.
Виж целия пост
# 17
е нали кондензираното мляко се карамелизира, затова казах карамел
Виж целия пост
# 18
Благодаря за комплиментите за животинската ми торта  Laughing, засега приносът ми е малък, но така съм се зарибила, че сигурно скоро ще наваксам с нови торти. Имам повод да правя тортата цици, моля посъветвайте ме какъв блат е най-подходящ, дали ще стане с блата с натрошени бисквити, рецептата, за който беше публикувана в миналата тема?
Виж целия пост
# 19
е нали кондензираното мляко се карамелизира, затова казах карамел
Е да, но за мен карамел е "горена" захар  Wink Така, че извинявай, че не съм те разбрала  Hug
Виж целия пост
# 20
аз да се запиша при вас. Леле от 2 дни ви разглеждам темите , схванах се на стола пред компютъра. Красоти творите , браво. Чак се запалих да пробвам и аз .
 е засега ще следя, като пробвам ще се отчета.
Виж целия пост
# 21
Clairette, за циците направих смес тип сладък салам:
масло+какао+течен шоколад+шоко пудинг+натрошени какаови и бели бисквити+ орехи.
Всичко беше на око, защото със същия крем преди добавяне на бисквити и орехи си мазах между блатовете. А цици-те ги бях натъпкала в 2 купички. NellyDi май има в снимките поетапно  Wink

А ето как изглеждаха тези които аз правих в разрез (извинявам се, че си взимам снимката от kuharka.ru, но сега нямам време да я качвам другаде)

Виж целия пост
# 22
е нали кондензираното мляко се карамелизира, затова казах карамел
Е да, но за мен карамел е "горена" захар  Wink Така, че извинявай, че не съм те разбрала  Hug
То и аз не съм се изразила много правилно, но понеже записвах рецептата на пай Банофи и там пишеше, че карамелизираното мляко се нарича карамел-лакта и затова така го написах.
Виж целия пост
# 23
Масло+захарен сироп=масления крем,с който правих бордюра.
Виж целия пост
# 24
Масло+захарен сироп=масления крем,с който правих бордюра.
А за по-неориентираните като мен - какъв е точно този захарен сироп??????
Виж целия пост
# 25
Привет мамчета правя си и аз един абонамент за темичката...Не мога да не се полюбувам на произведенията ви.  Hug Hug
Дайте идея за маслен крем, но да от тези дето се бият яйца на водна баня със захар и после масло...
Искам да може да го яде детенце, така че може ли да само пудинг с масло?
Виж целия пост
# 26
NIL, Clairette ; много са сладурски тортичките.
Мама Светле как успя с пареното тесто да направиш толкова тънки листчета за розите, моите все ги разточвам дебелики Cry
Виж целия пост
# 27
Дорчестър, и на мен много ми хареса кончето Simple Smile Страхотна работа със шоколад! И кончето, и украсата отстрани! Браво!
Нарина, и аз мисля, че си се справила чудесно с поша! Имала си търпение и сигурни ръце... Моя единствен опит е направо жалък в сравнение с твоя Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Записче, за да Ви следя, а като понамалее работата ще си спретна една тортичка без повод  Mr. Green
Виж целия пост
# 29
Да се запиша да ви следя.И да ви кажа ,че сте сътворили страхотни торти!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия