пресен лук?

  • 807
  • 5
момичета,

донесоха ми огрооооомно количество пресен лук, какво да го правя? то салати, салати ама байгън, как да го употребя, че не  ми се иска да го хвърлям. Дайте идейки? С пасатора ли нещо? Или какво да сготвя с по-голямо количество пресен лук? Thinking
Виж целия пост
# 1
Ray,идейка за готвене не бих ти дала,че изобщо не съм му почитател,но пък цяла зима имам пресен замразен лук във фризера-било за супи на децата или за салати.
Изчиствам го,измивам го добре и след като се подсуши добре го нарязвам на ситно и го замразявам във кутии за фризер/от по-малките/ и го слагам във фризера веднага и когато ми потрябва ,той е вече на кристалчета и не е слепен ,си вземам само необходимото количество за момента.
Виж целия пост
# 2
С голямо количество пресен лук можеш да сготвиш чудна яхния.
Аз я правя с пилешки крила.
Напълваш една тенджера с нарязан лук почти догоре (за да можеш да разбъркваш без да излиза Simple Smile). Запържваш го на слаб огън с разбъркване. Добавяш малко домати (от консерва) или доматен сос, червен пипер, сол. Слагаш пилешките крила и наливаш вода. Като се свари всичко слагаш малко размито брашно с вода за да се посгъсти.
Виж целия пост
# 3
Баница със зелен лук.

Задушаваш в микровълновата за 6-7 минути една връзка лук под капак с олио и сол и малко ръсната водица. Добавяш червен пипер. Като изстине слагаш яйцата, сиренето и кисело мляко (по желание). След като приготвиш тази плънка правиш баницата по твоя си тертип, само че между корите слагаш от зелената бъркотина. Печеш и сервираш топла с айрян. Mr. Green
Виж целия пост
# 4
Аз много обичам пържени яйца със зелен лук.
Много нарязан лук се запръжва докато поомекне, ама не да се смие и се слагат яйцата, разбърква се докато се стегнат те и готово Simple Smile подправки сол и червен пипер
Виж целия пост
# 5
може да се консервира и в буркани по следния начин:почистваш,измиваш и нарязваш лука както го предпочиташ(по-наедро и по-ситно).В една голяма тенджера слагаш да заври вода и сол и започваш леко да го попарваш(бързо,както при спанака)и от горещата го слагаш в съд със студена вода -пак за кратко време.Целта на бързането е да се запази цвета на лука зелен,а не да стане кафяв от по-дългия престой в горещата вода.После от студената вода го слагаш в тава под наклон за да се доотцеди и започваш да го нареждаш в бурканчета(аз го правя в тези от 300-400 грамовите,защото така е по-удобно за ползване после.Хубаво го натъпкваш,като гледаш да няма въздух из вътрешността на буркана.Пълни се до извивката на гърлото на буркана,слагаш 1 каф.лъжичка сол и затваряш капачката.Вари се около 25-30мин от завирането на водата в съда ,в който се сложили да варите бурканите.Още нещо-като започнете да ги използвате ,леко измийте със студена вода лука от буркана.Това е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия