Кекс за 9 мин.в микровълнова

  • 9 026
  • 23
# 15
Аз пробвах ама нещо не стана сигурно съм объркала нещо. Sad
Ще пробвам пак.
Е защо така?Как го направи?
Виж целия пост
# 16
Deq, а какво ще рече 50%, 75%  Embarassed
Извини ме ако звуча глупаво, ама аз само пуканки правя и стерилизирам... е и някои други елементарни глупости
Виж целия пост
# 17
Цитат на: sun_flo

100 г гъби
лимонов сок
200 г ориз
30 г масло
подправки

Почистените и измити пресни гъби се напръскват с лимонов сок, слага се малко масло и се държат похлупени 2 минути при 600 Вт. Изсипват се на дъното на съда, добавя се оризът и се налива 2 ч.ч. (400 мл) вода. Похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт. Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 минути, без да се разбърква. Накрая се прибавят останалото масло и подправките.


На мен ориза на 600 вата ми кипи и излиза извън купата. Close
Пробвах 2-3 пъти, разочарована съм от резултата и от вкуса и не си хабя вече ориза.
Така само си пукам пуканки и топля Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Deq, а какво ще рече 50%, 75%  Embarassed
Извини ме ако звуча глупаво, ама аз само пуканки правя и стерилизирам... е и някои други елементарни глупости
Нормално е никой не се родил научен мила Grinning,ами според това колко вата е микров.печка,моята наприемр първата опция е размразяване,втората е за 320 вата,третата е 600 вата и последната максимум,по тази логика 50 % е на 320,а 75% на 600,общовзето ако не сигурна следиш ястието около 2-3 мин.,за да видиш дали не е готово и няма смисъл повече.Хайде успех   bouquet
Виж целия пост
# 19
Цитат на: sun_flo

100 г гъби
лимонов сок
200 г ориз
30 г масло
подправки

Почистените и измити пресни гъби се напръскват с лимонов сок, слага се малко масло и се държат похлупени 2 минути при 600 Вт. Изсипват се на дъното на съда, добавя се оризът и се налива 2 ч.ч. (400 мл) вода. Похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт. Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 минути, без да се разбърква. Накрая се прибавят останалото масло и подправките.


На мен ориза на 600 вата ми кипи и излиза извън купата. Close
Пробвах 2-3 пъти, разочарована съм от резултата и от вкуса и не си хабя вече ориза.
Така само си пукам пуканки и топля Simple Smile
Ами не го похлупвай,аз допълнително си слагам още подправки за вкус,на мен това ястие най много ми харесва.Е всеки си има вкус разбира се Grinning
Виж целия пост
# 20
имам въпрос- откъде купи марципана?  В БГ не съм виждала до сега!!!  chef
Виж целия пост
# 21
имам въпрос- откъде купи марципана?  В БГ не съм виждала до сега!!!  chef
Ми аз не го направих така,оставих го без да го мажа с марципан. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 22
И аз го правих този кекс в микровълновата печка,но става адски твърд като изстине,за това същия кекс го изпекох последният път в нормалната фурна и стана супер мек.Аз така препоръчвам да се направи.Като е готов може и да не се залива с марципан и без него е супер.
Виж целия пост
# 23
Мерси за рецептата. В4ера си усладихме живота - много е лесен, бърз и става много хубав. Аз пропуснах марципана, както и вместо орехи сложих бадеми, 4е само това имах под ръка. Скоро пак ще повторя  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия