За ползата от плодовите пюрета

  • 3 254
  • 42
# 15
Давам ябълки и круши, джем  Wink
Виж целия пост
# 16
и банани Peace
Виж целия пост
# 17
Давам банани, ябълки, круши и киви/за киви е рано, но захраних съвсем бавно, нямаше реакция/
Виж целия пост
# 18
а какво им е на тропическите плодове...на банана, мангото, авокадото, ананаса, кивито, цитрусите???? - според възръстта де....
Виж целия пост
# 19
оооо,да, забравих, и аз давам манго, много е полезно yes
Виж целия пост
# 20
бананите също са обработени с химикали и третирани в не знам кви бяха газови среди, за да издържат дълго. цитруси, ананаси - след годинка.


та за зеленчуците ми кажете, че принципът е същия... ще ги варим ли или ще рупат шопски салати? Simple Smile

Виж целия пост
# 21
мда, а след годинка и сушени плодове съм давала....но това не ми пречише и плодови пюрета да давам до късно, той моя беше злоядец и на всяка хапка съм се радвала, пък щом ги ядеше плодовите ест, че няма да му откажа... а плодовете винаги съм ги давала между яденетата...за мен 1 ябълка не е следобедна закуска....
Виж целия пост
# 22
бананите също са обработени с химикали и третирани в не знам кви бяха газови среди, за да издържат дълго. цитруси, ананаси - след годинка.


та за зеленчуците ми кажете, че принципът е същия... ще ги варим ли или ще рупат шопски салати? Simple Smile



че то и ябълките и крушите и вс е пръскано с кво ли не.....освен ако не е от двора на дядо Wink та дали ябълка или банан....или пюре....поне едното е пресничко и детето се учи да дъвче Wink
Виж целия пост
# 23
Ползата от някои зеленчуци е по-голяма, ако се топлинно обработени. Всички червенооцветени и оранжеви са по-добри след топлинна обработка и в комбинация с някаква мазнина. Витамин А не изчезва, губи се витамин Ц, но той може да се набави от плодовете.
Виж целия пост
# 24
т.е. домата е по-добре готвен???
ами все пак има и разни зеленчуци, които не се приемат сорови.....а и плововете и зеленчуците не са само витамини все пак....
Виж целия пост
# 25
по тази логика, няма файда и от готвените зеленчукови ястия, защото всичко загива от термичната обработка.
ами хранете ги само със сурови салати тогава.

през зимата е доста трудно с пресните плодове. освен ябълки и круши, които издържат на зимно съхранение - какво друго ще давате, интересно? "полезни" тропически плодове, обработени за да издържат с месеци?
Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 26
Честно казано тези дни и аз се зачудих дали въобще има някакви витамини в плодовите пюрета. В  кухнята, където държа пюретата, е супер студ и не мога да й дам пюре без да е позатоплено, а Вит.Ц си заминава при затопляне.
А как да й давам пресни плодове, като се дави зверски? Банан яде, ама и за него не съм убедена дали е полезен, че то докато дойде до БГ кой знае колко химикали е изял  newsm78
Виж целия пост
# 27
а и плововете и зеленчуците не са само витамини все пак....

точно така!
Виж целия пост
# 28
На дъщеря ми правех кисерче и стържих (пасирах)плод в него.Мисля,че това е добър вариант.И плодови пюрета съм давала,но пресните плодове са по-добри!
Виж целия пост
# 29
Абе едно е топлинно обработен зеленчук,съвсем друго е когато е консервиран.
Според мен са толкова полезни колкото и консервите.Не бих дала на детето си.

И не съм съгласна,че някои зеленчуци са по-добри след топлинна обработка-именно чрез нея се губят някои от най-ценните витамии и минерали.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия