РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 258 421
  • 788
# 45
Цитат
А за сол и аз си мисля , че трябва да сложа , защото иначе ми се струва че ще е безсолно , а ние си ядем по-солено , иначе е въпрос на вкус


Със сол е по-вкусна.
Виж целия пост
# 46
На мен не ми залепя пицата. Намаслявам си формата ( ползвам незалепваща за пица на Wilton ) и раздърпвам на тънък блат.
 
От останалото тесто пържа сиренки.  В малки кръгчета ( на дебелина и по диагонал, понеже се надуват)
слагам сирене и прихлупвам. Пържа в сгорещено олио, стават много меки и вкусни Crazy
Виж целия пост
# 47
Аз съм пекла тази пица и в тава от алпака, и в обикновена емайлирана тава - и в двата случая съм ги намазвала с олио, и никога не ми е залепвала пицата.Разпъвам във въздуха с ръце, доколкото мога, след това слагам тестото в тавата и с ръка го доразстилам да отиде до краищата на тавата.
Виж целия пост
# 48
Прави сте, ако се намасли повече не залепва, но по мой вкус след това идва много мазно, особено ако тестото е по-тънко.
Виж целия пост
# 49
На мен също не ми залепва, а не намаслявам обилно. Ползвам тава от нераждаема стомана, една такава сребриста, тежка. Намазвам с олио (с четка) раздърпвам във въздуха до горе-долу диаметъра на тавата, след това дооформям в нея ъглите и така нататък. Никога не ми е залепвало, правила съм пицата вече над 10 пъти.
Виж целия пост
# 50
И на мен не ми залепва.... newsm78
Виж целия пост
# 51
Аз да се запиша, че сте много ценни, а ви бях изгубила!
Много благодрско за инфото, за рецептите, за мненията и опитите  Heart Eyes   bouquet  Heart Eyes
Виж целия пост
# 52
 Ако искате пицата да не ви е мазна от олиото отдолу, наръсете с царевично брашно. Става хрупкава и ухае страхотно.
Виж целия пост
# 53
При мен се получи така, защото тестото ми беше от хладилника. Намазних леко тавата, сложих тестото и почнах да го натискам и придърпвам (когато тестото е студено е доста трудно да се разтегли по този начин в тавата). Втория път пък сложих по-малко тесто и повече олио в тавата и стана доста мазно. Сега вече си знам, разточвам си тестото предварително, прехвърлям в тавата и пицата ми става перфектна Crazy.
Виж целия пост
# 54
Здравейте момичета Hug,преди време когато си стоях в кьщи не пропусках "Бон апети",та там от време на време му гостуваха  готвачи от разни ресторанти,тогава  си записвах по-хубавите рецепти и сега вместо да ги пиша,ще дам линкове кьм тях http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=789,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=389,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=277,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=396,,[url=http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=398][ … t=date&id=398,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1018,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1039,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1041,засега това е ако някой иска още,ще се поразровя.А и без малко да пропусна,тьй като сьм от Ловеч,тази торта я приготви шефката на тукашната сладкарска кьщаhttp://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=150,
Виж целия пост
# 55
Изчетох всичко от предишната тема и благодаря на всички,които са се влючили с рецепти  bouquetДокато се чудех каво да готвя,сега не мога да реша кое по-напред да направя.Такива вкусотии...направо съм за лигавник #CrazyЩе следя темата с интерес.За съжаление не мога да се включа с рецепти,но за любителите на чесновия сос-има  на Дерони такъв и  вкъщи много го обичаме,особено на пица или картофки...
Виж целия пост
# 56
Здравейте момичета Hug,преди време когато си стоях в кьщи не пропусках "Бон апети",та там от време на време му гостуваха  готвачи от разни ресторанти,тогава  си записвах по-хубавите рецепти и сега вместо да ги пиша,ще дам линкове кьм тях http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=789,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=389,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=277,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=396,,[url=http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=398][ … t=date&id=398,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1018,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1039,http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1041,засега това е ако някой иска още,ще се поразровя.А и без малко да пропусна,тьй като сьм от Ловеч,тази торта я приготви шефката на тукашната сладкарска кьщаhttp://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=150,

Не ти се отварят линковете, вероятно имаш платен достъп до сайта, и аз имах преди време също, но не успях да копирам доста рецепти, просто забравих Embarassed, и сега нямам достъп до тях.
Виж целия пост
# 57
МерСедес  от 1 май достапьт до всички рецепти на "Бон апати" е свободен,незнам обаче защо не се отварят тези линкове Embarassed,затова ще дам рецептите по дати :28.05.2004-Шиш кебап,Шиш крилца на скара,18.09.2004-Еклерова торта,21.02.2005-Макни чикен,30.05.2005-Стомна - кебап,Агнешки сач,5.09.2005-Пилешка плетеница,Добруджанска пърленка,Добруджанска пица,06.09.2005-Пиратски шиш на сабя,03.10.2005-Дреболии на жар,Шишчета по овчарски,26.12.2005-Пикантно хрупкаво пиле,Цървулче,28.12.2005-Специалитет "Трявна", Торта "Ел Беко" и т.н. има наистина много хубави рецепти  bouquet




Виж целия пост
# 58
Мерси за инфото, не знаех Embarassed, сега отивам пак да ровя
Виж целия пост
# 59
Някой прави ли Вердито с прясни гъби?Опекоха ли се добре като се сложат сурови?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия