Препоръчайте детски велосипед...

  • 246 126
  • 1 406
# 1 395
Благодаря ви на 4 години е. Още от миналта година много иска колело с педали. 104см е и предполагам, че трябва да е към 16цола но задължително ще мерим. Как да преценя кое колело е леко или не? Има ли някъде таблица или подобно за ориентир според големината?

Когато синът ми беше на тази възраст, взехме 16 цола на Пуки.
Виж целия пост
# 1 396
Не гледайте години, а ръст на детето. Писах вече, на моята на 5 и половина и купих Драг 24" На 102 см и купих 16", но реално е могло и 18"Не са точно за ръстът, за който ги пишат. Това за Драг, опит с други марки нямам.
Виж целия пост
# 1 397
Ходих до специализирания магазин в нашия град, беше затворен но гледах през витрината. Исках по вашия съвет да купя от място и да пробваме с детето. Имат само марка CROSS. Но CROSS имат само 16" и след това 20" (гледам ги сега онлайн). Хубавото е, че т.н. "женски" модели нямат хоризонтална рамка и ще може да се качва по - лесно. Но и при тях препоръчват 20" от 120 см ръст. А 16" е до 120 см. А са си цифра и тези колелета, по около 350 лв. са. Само за това лято ще става 16" CROSS.
Виж целия пост
# 1 398
Измерете дължината на бедрото от вътрешната страна и разгледайте онлайн втора ръка какво се предлага. Кросс са хубави колелета. Не си струва нова 16", 20" също е преходно. Ако детето може да се качва, тръгва и спира без помощни, значи размерът е добър.
Драг са с ниска седалка. Втора ръка има много запазени и за половин цена. Те са и скъпи, стигат 500лв почти. Така, че 150лв е приемлива цена, ако държите на марката. Здрави колелета са, леки, не са с контра. Вижте край вас дали някой не продава втора ръка.
Виж целия пост
# 1 399
Аз не държа на марка. Не разбирам, просто прочетох темата и тази марка DRAG се препоръчва. Бюджета ми беше наистина толкова около 350 лв., но да е поне за 2 години (тази и следващата). А с този CROSS пак гледам онлайн - 16" ще е само за тази година, а следващото 20" май са вече само със скорости, нямат предпазител на веригата и нямат помощни. Иска ми се все пак да е ново ... Като за първо колело. A DRAG имат това преходно 18", с помощни, предпазител. За ръст от 115 (Дъщеря ми  е 113-114) но няма къде да го видя на живо.

P.P. Гледам сега онлайн и едни PASSATI, каква е тая марка? По 239 лв. са но изглеждат много добре, с помощни , предпазител, 20" и пише от 117 см ръст  и с ниска средна рамка (не хоризонтална а огъната) - https://www.passati.com/index.php?option=com_virtuemart&view … _id=1&lang=bg
Виж целия пост
# 1 400
Драг наистина се считат за най-добрите и леките, особено при най-малките размери. Ама и цената им е доста солена.
За мен инвестицията в ново колело под 24" не е особено оправдана, освен, ако нямате и по-малко дете, за което да остане после. Първите колелета на моите деца бяха или подарени или купени втора ръка, но всеки решава за себе си, разбира се.
Виж целия пост
# 1 401
Само като идея давам Декатлон, тъй като знам, че са по-евтини от Драг. Като качество не знам как са - не съм ги гледала, защото не са ме интересували.
Виж целия пост
# 1 402
ние купихме драг 18 като младежа беше на 4г, кара си го до 8г.
тогава му стана неудобно и се огледахме за друго.
купихме от декатлон 24.
не е лошо новото, но вече два пъти го носим за ремонт.
Виж целия пост
# 1 403
Вече гледам за втора употреба, има един 18" DRAG алуминиев за 150 лв. Дано е хубав. Сега лятото ще е на 5,5 догодина ще е на 6,5 предполагам няма да може да го кара вече и на 7,5
Виж целия пост
# 1 404
Добра е цената за Драг. Със сигурност ще го кара още една година, защото седалките се вдигат.
Синът ми е на 8 почти, но мисля да изчакам още малко за ново голямо колело. За сега ще гледам евентуално за Драг 24", ако рамката му е удобна, ако не след 1-2  ще гледаме със заден амортисьор като на кака му.
Виж целия пост
# 1 405
Синът ми е на 8 почти, но мисля да изчакам още малко за ново голямо колело.

А сега с какъв размер колело е на 8 год?
Виж целия пост
# 1 406
С 16", седалката е в най-ниската позиция, но рамката е висока, защото е със заден амортисьор. Като височина му е добре, но размерът на гумите и рамката са като за по-малко дете.
Тук е на 6г и 7м, вероятно е бил около 116см, не помня точно, но в момента на 7г и 11м е 123см. Това колело е с висока седалка и е 16". Можа да го подкара чак като навърши 6г. Сега хем му е добре като височина, хем изглежда малко.

Ето тук колаж между колелото на сина с висока седалка (на най-ниската възможна позиция) и Драг с вдигната до край седалка. Размерът на гумите е един и същ - 16"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия