Готвите ли с мас?

  • 17 849
  • 137
# 15
По принцип не ползваме мас у дома, но съм чувала, че пържените картофки стават много по-вкусни, приготвени именно в такава мазнина.
Знам също така, че масленките, някои кифли и козунаци се правят с мас, за да се постигне търсения ефект, а именно сполучливо приготвено и пухкаво тесто.
Виж целия пост
# 16
Аз я ползвам само за баници и сладки. И една питка правих с мас. Само с домашна разбира се.
Виж целия пост
# 17
Не готвя, но за месени неща понякога е страхотна! И за някои сладки също. Абе хубави рецепти има с мас. Друг е въпросът, че нямам откъде да се снабдя с хубава мас, купешка надали бих ползвала, защото вероятно мирише и така...реално не съм правила нищо с мас от години.
Виж целия пост
# 18
Не, не готвя.Едно време баба ми всичко правеше с мас и беше много вкусно Peace
Виж целия пост
# 19
Не, не готвя с мас, но някога и моята баба често я използваше за голяма част от ястията си.Многократно преварена, няма никакъв мирис.
Виж целия пост
# 20
Аз лично нямам навик да ползвам, но и моята баба правеше страхотна македонска баница с мас, вита и с много разлистени кори, та тя казваше, че само с мас става хубава. Аз пробвах да направя същата с масло, но наистина не стана толкова хубава.

А пържени картофи с гъша мас съм яла и твърдя, че са най-вкусните пържени картофи, но тук май не съм виждала да се продава някаква друга освен свинска мас.  newsm78
Виж целия пост
# 21
Не. Не ми е вкусно с мас.
Виж целия пост
# 22

.......второ тук и да искам, няма от къде.

мис З, има - виждала съм дори и в американските си магазини , Juwel Osco например ( но на я нама тази тежка миризма като при българската).
Виж целия пост
# 23
Ами аз използвам мас само зимно време.И то само ако аз съм си я приготвила(купешка не ползвам)
Използвам я за всички ястия с кисело зеле и месо,за масленки (които правя рядко оба4е...),понякога когато приготвам "бабините питки" ги пържа в мас.Или пържени банички....

Но това само зимно време.Тогава върви ...
Виж целия пост
# 24
Никога не съм готвила с мас.
Виж целия пост
# 25
Не. И аз никога не съм готвила със свинска мас и нямам такива намерения. Чувала съм, че е вредна за стомаха и без това не я харесвам.
Виж целия пост
# 26
Ами аз използвам мас само зимно време.И то само ако аз съм си я приготвила(купешка не ползвам)
Използвам я за всички ястия с кисело зеле и месо. Но това само зимно време.Тогава върви ...

Абсолютно същото правя и аз!
Виж целия пост
# 27
Не готвя с мас абсолютно нищо,макар че винаги имам в къщи - слагам я на косата  Grinning
Виж целия пост
# 28
Баба ми прави чудесна мас - без никакъв дъх и снежно бяла Mr. Green
Използвам я за сладки, питки и банички. Не готвя друго, но съм яла и е вкусно Peace
Виж целия пост
# 29
Лилянчо, хващам се за твойто изказване, но не е лично, а понеже ти първа споемна, че е вредня маста.
Да, сигурно е вредна, от гледна точка на това, че е мазна и се дебелее, вдига се кръвно, сигурно и други неща, не разбирам толкова. Напоследък си мисля, че по-добре мас, поне е произлязла от животно, отколкото маргарин, който идва от лаборатория. Според мен, няма по-вредно от пластмасите и химикалите, които ядем, вместо храна!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия