Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Защо не искат да ме разберат?

  • 2 414
  • 38
# 30
Аз имам 5 годишен син и в момента също съм в петия месец, майка ми поема грижите за него когато не ходи на градина и днес имахме спор как се гледа голямо дете, защото според мен не е нормално да обличаш като бебе голямо дете и да го храниш в устата. Искам да кажа че постъпва като твоята майка, но по друга тема : за дисциплината и кое е правилно и кое не. Моето виждане е винаги неправилно според нея и съответно в това има намеса мъж ми и  за нея въпроса е приключен.
Всячески съм се опитвала да обясня, покажа но нещата не са се променили вече 5 години. А иначе най - голяма е радоста на моето дете когато ще е с баба и дядо.
Според мен трябва да си поговорите и дано нещата да се наредят, предполагам че ще успее да се справи с дъщеричката ви за две седмици все пак е голяма и ще става кака. А за отношението АЗ КАЗАХ!! ми е до болка познато и мисля че няма оправия, поне при нас е така, но ще продължвам да отстоявам своето мнение и виждане макар всеки път да се чувствам виновна след поредния спор.
Виж целия пост
# 31
Моят син е на близо 3 години.Всеки момент ще родя и втория си син Mr. Green..Е,след някой-друг ден де...то е ясно Crazy!
Живея в един град с моите родители и със свекърите.Даже със свекърите в една къща(многофамилна).И си мисля,че съм късметлийка в това отношение да имам близки наоколо,които като ми се наложи нещо спешно(пътуване извън града например),да поемат грижата за детето ми-за няколко часа или за цял ден!Интересното в моя случай е,че проблеми имам не в отношенията си с моите родители(те ме разбират и винаги се съобразяват с мнението ми),а с тези на съпруга ми,които просто си правят каквото си поискат,въпреки моето мнение ooooh!Дори и при това положение съм на мнение, че и двете гранд-семейства са в пълнто си право да искат да се грижат и да се радват на внуците си по равно(друг е въпроса за това как го правят),пък и детето явно е щастливо от този факт.Старая се колкото едните го виждат,толкова и другите,макар че то такава работа на кантар не може да се сложи Rolling Eyes.И се моля това да е най-правилното решение..  Praynig,а ако съм сбъркала-мога да обвинявам само себе си.
За 5 годишно дете-мисля че си е съвсеем нормално да погостува и за повече от един ден при баба си и дядо си,стига те да са достатъчно грижовни Peace!!!
Виж целия пост
# 32
И на мен ми е търсене, когато сина ми иска да спи при баба си , но го пускам  .Прекалено  силното привързване  един ден може и да и навреди .Да отбележа само ,че моите родители  живеят  съвсем близо до нас  а свекърва ми е един етаж под нас . Разбирам те напълно , но не мислиш ли че майка ти иска да ти помогне по този начин.  Никой родител не иска да вреди на децата си.  Нали знаеш: колелото се върти  и както казват - внуците са по -мили от децата  .
Виж целия пост
# 33
Разбирам че си ядосана заради начина , по който майка ти се е обърнала към теб , както и  това че ти е мъчно да се разделиш с детето си .
Аз на твое място бих спряла да се ядосвам и бих се разделила с малката за две седмици , защото съм убедена че ще и е хубаво при баба и защото мисля че на теб ще ти е нужна почивка .
Казала го е така , вече е минало .Тя ти е майка , може да поговориш с нея спокойно и да се изясните .
Аз бях много силно привързана към родителите си и  не мисля че щеше да ми навреди да се разделям с тях по-често и за по-дълго време .
Виж целия пост
# 34
    Чудя се защо приемаш всичко като намеса в отглеждането и възпитанието на детето.Ти си майка и трепериш за детето си.Но до кога ? ... Да знаеш - цял живот! Все ще си мислиш за него и ще искаш да му помагаш.Е, така е и майка ти! Ти си нейното дете и тя трепери за теб.Сега, хем бременна,хем с малко дете - вярвай ми тя мисли за теб непрекъснато.И иска да ти помогне, като те остави спокоино да си караш бремеността, а тя да вземе детето за колкото и го дадеш.Щом теб е отгледала и възпитала, значи може - не се притеснявай.От друга страна,не лишавай детето от детство с баба.Не всяко дете има тази възможност.Проблем е,че ти не си свикнала без детето.Но го дай само за 2-3дни, след една седмица пак така.И ще свикнеш.Пожелавам ти спокойна бременност и леко раждане не едно здраво дете!
Виж целия пост
# 35
Да не би да е притеснена майка ти, че ще се пренатовариш и за това да ти е поставила така въпросът? Иначе и аз не бих приела такава намеса, може да ти предлжи помощ по друг начин, осбено в тази ситуация. А щом се притесняваш да оставиш дъщеря си не го прави. По-добре ли ще се чувстваш ако  я оставиш и те мъчи липсата и? Колкото до родителското обсебване, едва ли форумките тук можем да направим адекватна преценка по 2-3 изречения, при това не сме и специалисти.....А защо не искат да те разбепат не знам, може така да им е по-лесно или пък да не си им показала достатъчно какво да разберат  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 36
ВЕЧЕ ОСНОВНИЯТ проблем е в това че тя ще е отделена от мен за 2 седмици.

Нали не я кърмиш все още? newsm78
Виж целия пост
# 37
ВЕЧЕ ОСНОВНИЯТ проблем е в това че тя ще е отделена от мен за 2 седмици.

Нали не я кърмиш все още? newsm78
Детето е на ПЕТ години бе ЛЮБИМА... Чети! Joy
Виж целия пост
# 38
Аз имам дете тинейджър, и никога до сега тя не е спала на друго място.Причините когато беше малка аз не я пусках,може ама през деня,вечер си я прибирах.Когато порасна тя вече не искаше да остава с преспиване.Мисля ,че ще сгрешиш ако не я пускаш за няколко дни при баба й.След време ще ти се иска някой да погледа детето за няколко дни,но то може и да не иска.
Да си призная аз също като дете никога не съм спала на друго място без майка и татко,и затова смятах че е нормално детето винаги да си спи у дома.Дори се чудех какви са тези родители които си оставят децата за няколко дни при бабите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия