Поредното парфе - ягодово, без захар

  • 14 521
  • 34
# 15
Аз си помислих, че тортата наистина е без захар, а пък то точно обратното - доста калоричничка!   chef
Ти ме хвърли в размисъл, та ей сега седнах да сметна калориите. Имам продуктите в къщи и вижте какво излезе (не съм смятала калориите от 50-те г. масло, защото не ги пише и от украсата и желатина, защото са пренебрежимо ниски стойности), та ето какво излезе
танг - 30 ккал
бисквити - 476 ккал
кисело мляко - 276 ккал
сметана - 804 ккал
общо 1 586 ккал.
За 12 парчета се падат по 132 ккал. не е много, бе човек. newsm78
Виж целия пост
# 16
Сладка хапчице, стъкнах тортлето тия дни. Добре стана. Хареса ни и на вкус. Аз нямах подсладена предварително сметана и за това сложих малко захар, както и Танг нямам, но пък за цвят смлях пресни ягоди.
Благодарско, че я сподели   bouquet
Виж целия пост
# 17
Аз си помислих, че тортата наистина е без захар, а пък то точно обратното - доста калоричничка!   chef
Ти ме хвърли в размисъл, та ей сега седнах да сметна калориите. Имам продуктите в къщи и вижте какво излезе (не съм смятала калориите от 50-те г. масло, защото не ги пише и от украсата и желатина, защото са пренебрежимо ниски стойности), та ето какво излезе
танг - 30 ккал
бисквити - 476 ккал
кисело мляко - 276 ккал
сметана - 804 ккал
общо 1 586 ккал.
За 12 парчета се падат по 132 ккал. не е много, бе човек. newsm78
ami niama znachenie
Виж целия пост
# 18
Еййй, добре, че изкарахте темата напред, за да се похваля и аз с моето постижение.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=13098&photo=17


Точно вчера я правих и днес вече я няма Simple Smile.
Страхотна е на вкус, много лека и апетитна. Аз обаче замених Танг-а с един килограм замразени ягоди и добавих една кофичка заквасена сметана   chef.
Виж целия пост
# 19
Мами, искам да сготвя е такова парфе -> http://www.nedelya.com/images/cakes/parti/p_28.jpg Само, че не знам точно как  Confused Моля, помогнете!!!  Praynig
Виж целия пост
# 20
 Момичета, според мен си заслужава да погледнете и тази рецепта  http://gotvarstvo.georgievi.net/a/receipe_128
Виж целия пост
# 21
за крема
1 кофичка кисело мляко "На баба" 4,5 % масленост (400 г.)
300 мл. течна подсладена сладкарска сметана
1 1/2 пакетче желатин "Д-р Йоткер"
1 пакетче "Танг" - ягода

Какво количество желатин се получава от 1 1/2 пакетче желатин "Д-р Йоткер"?

В голяма купа се разбива с миксер киселото мляко, пакетчето "Танг" и течната сметана до получаването на пухкав крем.
Как се получава пухкав крем? Аз го забърках и при мен се получи съвършено течно?  Sad

Като го обърквам после с желатина, желатина още течен ли да е или желатинообразен? Съвсем никаква захар ли не се добавя никъде?
Подсладената сметана, сладни ли?
Сори за леко глупавите въпросчета, но тортите са съвсем непозната територия за мен  Embarassed

Виж целия пост
# 22
за крема
1 кофичка кисело мляко "На баба" 4,5 % масленост (400 г.)
300 мл. течна подсладена сладкарска сметана
1 1/2 пакетче желатин "Д-р Йоткер"
1 пакетче "Танг" - ягода

Какво количество желатин се получава от 1 1/2 пакетче желатин "Д-р Йоткер"?
Трудно ми е да ти отговоря. Желатинът на д-р Йоткер се предлага само в една разфасовка на дребно, нещо от порядъка на 5 - 7 г., не знам колко точно е.

Цитат
В голяма купа се разбива с миксер киселото мляко, пакетчето "Танг" и течната сметана до получаването на пухкав крем.
Как се получава пухкав крем? Аз го забърках и при мен се получи съвършено течно?  Sad

Като го обърквам после с желатина, желатина още течен ли да е или желатинообразен? Съвсем никаква захар ли не се добавя никъде?
Подсладената сметана, сладни ли?
Сори за леко глупавите въпросчета, но тортите са съвсем непозната територия за мен  Embarassed


Течната сметана се изсипва в купа и като я почнеш с миксера, не я оставяш на мира, докато не стане на пухкава пяна. Ако не стане, или иска още бъркане, или срокът на годност й е изтекъл.
Не се добавя никаква захар, защото Танг-ът и сметаната са достатъчно подсладени. Естествено, ако си купиш неподсладена сметана, можеш да добавиш пудра захар на вкус. Но няма смисъл да го правиш - неподсладената е по-скъпа.
Желатинът се затопля с малко течност и се добавя към разбитата сметана след като леко се охлади. В противен случай сметаната можеда се пресече. Но не го оставяй да изстине, защото просто нищо няма да се получи - ще желира и няма да се смеси равномерно със сметаната.

Ако нещо не ти е ясно, питай пак.
Виж целия пост
# 23
понеже съм си в къщи и желатинът ми е под ръка - 10 гр. е едно пакетче на д-р Йоткер. Разтваряш го в около 50-60 мл. вода да набъбне, после го загряваш на водна баня за да стане течно и прибавяш към млечната смес.

Течната сметана трябва да е студена (вадиш я от хладилника и веднага разбиваш), така ще се разбие по-добре. Бие се с миксера поне 5-6 минути непрекъснато, докато заапочне да става пухкава. Отделно разбиваш киселото мляко с там каквото трябва и след това съединяваш двете съставки вниманелно. Накрая добавяш разтопения желатин и готово.
Виж целия пост
# 24
sladka_hapka и Зори, много Ви благодаря за подробните отговорите!   bouquet
Това, което го забърках ще посети кофата, че изобщо не знаех, че така се процедира със сметаната, а пък желираща течност направих 500мл.  Laughing, но утре с миксера и втори опит!  Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Мами, искам да сготвя е такова парфе -> http://www.nedelya.com/images/cakes/parti/p_28.jpg Само, че не знам точно как  Confused Моля, помогнете!!!  Praynig
Ще се опитам да ти помогна,защото съм завършила сладкарство това отгоре е с 2 варианта;1-ви с 2 различни шприца бяла и кафява сметана и 2-ри; пак така ,но отгоре се минава с назъбено пластмасово гребенче.
Виж целия пост
# 26
Мами, искам да сготвя е такова парфе -> http://www.nedelya.com/images/cakes/parti/p_28.jpg Само, че не знам точно как  Confused Моля, помогнете!!!  Praynig
Ще се опитам да ти помогна,защото съм завършила сладкарство това отгоре е с 2 варианта;1-ви с 2 различни шприца бяла и кафява сметана и 2-ри; пак така ,но отгоре се минава с назъбено пластмасово гребенче.

Въх, те са ми сменили картинката  Sad
Ето я новата http://www.nedelya.com/images/cakes/parti/p_30.jpg
Аз всъщност искам да си направя ягодово парфо - от онова традиционното (отгоре с желирани ягодки). Ако дадеш рецепта ще съм ти благодарна до края на дните си  Grinning. Тук де що има торти са или чийзкеик или мадкейк и вече парфето почва и насън да ме преследва  Embarassed
Виж целия пост
# 27
Малко и заради ИнА  Wink, ама и защото обичам интерпретациите , днес направих парфето, като отгоре сложих малини, къпини и ананас и желирах.
Получи се ето това :
http://community.webshots.com/photo/547973980/2207930340055448238nTczNR
http://community.webshots.com/photo/547973980/2018612110055448238BZKKEN
(С извинения за ка4еството на снимките- от телефона е Embarassed)

Рецептата е супер с едно изключение, ето това
..Добре е да престои 1 нощ в хладилника, след което се украсява, сервира и изяжда. Да ви е сладко!!!

Е как да престои бе Хап4ице??????????????? Аз утре ще трябва да правя нова доза Embarassed Embarassed Embarassed
Страхотна, бърза, лесна. В тефтера ми се мъдри като " ПАРФЕ СЛАДКА ХАПКА"   bouquet, за което Heart Eyes
Виж целия пост
# 28
Eми, радвам се, че ти е харесала.
На снимките изглежда много апетитно Heart Eyes
Виж целия пост
# 29
Само да докладвам, 4е днес и от втората торта (на която увели4их малко продуктите, за да стане пове4е и да има и за утре Embarassed) нищо не остана Embarassed Embarassed Embarassed Срааааам, ядохме я 2 души и 1/2.  Embarassed Embarassed
Пак благодарности на   chefСладката Хап4ица!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия