Много бърза пухкава баница

  • 73 662
  • 123
# 30
момичета, пробвах за първи път да я навия на рулца; е и на мен ми стана малко клисавка за първи път   Embarassed ; затова трошете корите и ги запичайте леко, докато фурната се загрява, преди да залеете с млякото и яйцата; тогава резултатът е гарантиран!!! Успех!
Виж целия пост
# 31
portman  твоята е станала  Crazy .....Прекрасна  Whistling
MamaDonna Благодара за съвета. Дано другият път да не стани така клисава..... Hug  bouquet
Виж целия пост
# 32
Благодаря за вкусната и много лесна рецепта!   bouquet
Много обичам баници, но не ми се точи, а с готови кори досега не успявах да направя вкусна баница. Тази е точно по мой вкус. Много я харесахме всички.
Виж целия пост
# 33
И аз я правих и за първи път запекох съвсем леко корите (само докато се затопли фурната). Но на места ми остана суха, въпреки че тавата е доста голяма и гледах да не са сбити корите и да не са навити стегнато. Разпределих сместа колкото се може по-равномерно, но пак имаше сухи места. За вкус е вкусна - използвам абсолютно същите продукти, но следващият път ще я редя както досега. Нагънатите и навити кори не позволяват баницата да се надигне.
Виж целия пост
# 34
на мен много ми хареса,става по мека и сочна от другата баница,вкъщи също се хареса и мисля,че така ще си правя баница хем по-лесно,хем и вкусно Hug
Виж целия пост
# 35
Благодаря ти, LOVE Simple Smile По тези празници твърде много тестени неща изядохме всички, но има-няма две седмици и пак сме на линия   chef
Виж целия пост
# 36
по добруджански табихет, ама се казва 'каварма', а не е 'къпана'. Къпаната баница е съвсем друга работа, много по-трудоемко и е традиционна за южна България.
Виж целия пост
# 37
Привет пак ! Радвам се, че сте изпробвали баницата, хубаво че повечето сте я харесали.
Тайната да стане хубава е в следните няколко тънкости:
Корите да не са много- в тукашните пакети има 10-12 листа кори, не повече. За размера на тавата ми казах вече по-горе. Когато се навиват корите, трябва да има разстояние между тях, да не са навити стегнато, а съвсем небрежно.
Друга важна тънкост - сместа за поливане не трябва да е много водна - киселото мляко трябва да е гъсто, с по-висока масленост. Трябва да се разлее равномерно върху корите.
И последно - да се изпече добре -и отдолу и отгоре. Като гледам на снимката на баницата на LOVE, която се оплаква че е клисава - ами не ми се вижда опечена отдолу.

Аз с тази баница издънки нямам, става винаги губава, добре опечена и пухкава.
Виж целия пост
# 38
Сбъдваща мечти, гледам че вече си писала за тънкостите на баницата ти. Вчера я правихме с детенце и установих че пакета с корите тук на Фамилия от 500 гр. са много за тази рецепта. Следващият път ще сложа половината. Иначе аз ги запекох леко до порозовяване и после добавих сместа. Изяде се, и даже днес беше наистина сочна.
Виж целия пост
# 39
Постоянно си приготвям баницата по същия начин и наистина става перфектна  Peace
Виж целия пост
# 40
От години правя баница по този начин.Предпочитам кори Бела,действително са около 12 листи.Не загрявам предварително фурната,пека обезателно на вентилатор.Тайната на хубавата баница е в равномерното изпичане,тъй като става доста дебела и пухкава.
Виж целия пост
# 41
И аз опитах рецептата- стана страхотна  Peace
Използвах кори Белла, които са много подходящи за целта - навиване. Но преди да залея със сместа, залях с разстопено масло и пека в загрята фурна. Успешна рецепта.  Hug
Виж целия пост
# 42
Но преди да залея със сместа, залях с разстопено масло и пека в загрята фурна. Успешна рецепта.  Hug
Мдаааа,и аз така направих.Първо запекох залятите с мазнина кори да се позачервят и после залях със сместа...Стана "въздушна" и вкусна... Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 43
Баницата изглежда много добре и лесно да се направи - тъкмо като за моите 2 леви ръчички - днес ще се пробва. Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 44
а това -   е моята баница   Hug  стана супер вкусна
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия