Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

  • 37 782
  • 297
# 45
Момичета аз пак съм с въпрос.Petia_tagколко сантиметра ти е формата в която прави Трюфела. И колко висока става от една доза че аз нещо не харесвам ниски торти . Уж ще я правя за деня на майката в неделя.
thedragonbg а какво замени стафидите. И аз не ги харесвам много , че се чудя с орехи или с брашно да заменя порциона на стафидите( страх ме е да не стане рядка сместа newsm78)

Благодаря на всички за шаблона за обувките- май трябва да се хващам и да ги правя вече.
Още веднъж да попитам за сухото мляко-кое използвате в Б-я за млечния марципан.
 Пепи ти с кое покритие работиш? а фигурките и цветята. На мен мършмелоуз за цветя ми се струва много "тежък", трудно се правят. Ще споделиш ли моля те. Получи ли отговор за еклеровата торта. И аз мисля да я правя , и ми е интересно как ще я покриеш  bouquet
Виж целия пост
# 46
Дойде Май месец и мен пак ме нападнаха рождени дни и празници, та затова се появявам макар и набързо Simple Smile
Правя сега една торта за първо причастие тази събота и докато се рових за нещо съвсем друго открих нещо, което търсех преди доста време и реших да споделя.
Не знам колко от вас си спомнят за онази прословута бяла торта с цветята отгоре, които изглеждаха като избродирани, но не бяха правени с veneer или emoboser ( тези неща ако някой знае как се казват на Бг ще съм много благодарна) и аз се чудех и маех сума време как са направени. Бях пускала тука даже снимките.
Е, разбрах с какво са правени, ама 3 месеца по-късно Simple Smile
Има си силиконови lace molds ( формички за дантела), които приличат на veneer-ите, но не са същите! Има разлика в начина по който се работи с тях също така! Не знам защо не можах да го намеря това по-рано, ама реших да споделя, ако на някой му трябва.
Събота, неделя като свърша тортата ще покажа, този път дано да мога да направя повече снимки Sad апарата ми пак е развален, пък не можах да си купя нов.  Cry
Виж целия пост
# 47
raya_usa - стафидите замених с 3/4 ч.ч. смлени орехи (моите всичките бяха смлени в мелничката за орехи, не на брашно а на стружки). Сместа ми си стана сравнително гъста. Налагаше се да я разстилам с шпатулата за да покрие добре дъното на формата. Стана страшно вкусно. На мен за формата 25см ми излезнаха 3 блата, но като гледам мога да ги докарам и до 4 другия път.  Simple Smile
Виж целия пост
# 48
Привет и от мен! Тортичките които правя са все леки и за домашно ползване та няма какво да покажа.За сега ще ви чета и ще се възхищавам.
Пепи направо ми събра очите с детската торта Shocked фигурките са като живи. Жалко че немога да направя нищо такова та да зарадвам дребния Cry
Виж целия пост
# 49
raya_usa , относно Трюфела, моята форма е 26 сантиметра и само очертавах кръгове върху хартията и после ги изрязвах и така в тавичка ги пекох, формата не ти трябва. На мен ми излезнаха 6 тънки блата, но се залисах с малката и единия ми прегоря и го хвърлих. Ако направиш кръговете с диаметър 20 см., според мен ще ти излезнат 8 блата.
Относно сухото мляко, аз го правя с Нидо, то май е най-доброто тук.
Не съм Пепи и се извинявам, че отговарям на въпрос към нея, но тя работи с бавносъхнеща готова маса. Знам от другите момичета, че много лесно се работи с нея и е много красива, но не е толкова вкусна. Аз все се заканвам да си взема от нея, но като кажа в къщи, че няма да е вкусна и те ми отказват. След като пробваха млечния марципан, на друг не са навити. Simple Smile
Виж целия пост
# 50
Отново прекрасни торти smile3501 smile3501 smile3501
Браво на всички   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 51
raya_usa, както Петя ти е отговорила, работя с готова бавносъхнеща моделираща маса. За всичко си ползвам нея и то поради липса на бели маршмелоуз бонбомки тук.
За цветя- стават много нежни от млечния марципан. ой леко прозира ако е много тънък.
А с еклеровата почвам да се боря довечера  Wink Утре ще покривам и ще споделя после как съм го направила  Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Пепи,silrai,Зечова    smile3501 smile3501 smile3501  направо ми събрахте очите в точка.Особено Пепи с тая последната строителната страхотна.
Синът ми има в неделя рожден ден  мисля да направя 2 доза Трюфел а вида на тортата да е като пиратски сандък имам някои идеи,ноо приемам още ако някои има нещо.......
Виж целия пост
# 53
Момичета,наистина прекрасни тортички!
Зачова,страхотна рисунка и сигурно ще е много вкусна(ако не е изядена вече Laughing)!
Пепи,просто всичко до което се докоснеш е съвършенно!Защо не беше по-наблизо,за да направиш тортата за РД на Алекс  Crazy

Аз пак да питам,но незнам как точно да си формулирам въпроса. newsm78 Как се прави желе?Искам да покрия плодовият вариант на Лео с желе,но незнам как става.Доколкото си спомням Пепи беше правила езеро от нещо такова.Как се постига този резултат?То ясно,че ще има желатин вътре(ако не съм се объркала),но само това ли?  newsm78
Виж целия пост
# 54
Показвам тортичките за учителите на моя син и ще бягам да ги занеса.
Много благодаря за музикалните идеи и даже се харесах няколко.
За прекрасните торти от последните страници ще ви хваля като се прибера.

   
Виж целия пост
# 55
Благодаря за отговорите момичета  bouquet
 Аз забърках от тази "руска мастика" , която е на първа страница, да видим с нея как ще стават цветята. Из ровенето си в Кухарка , там Раечка , е споделила че само с нея работи. Какви неща прави тази жена , оле...
Аталанта как се приема носенето на торта от учителите? Аз нали съм от тази година " майка на ученичка" ,не съм много запозната с "традициите"? Учителката им се връща след операция , и си мислех че мога да се пробвам с нещо като торта- кошница , но не знам как са с "домашно приготвените неща". Хайде и да кажеш какви са тортите , като се върнеш. А и щях да забравя-видях че има шоколадови мършмелоуз, пробвала ли си да правиш с тах фондан? Дали ще стане шоколадов newsm78
Тандури ти имаш ли от тези lace molds?Аз от доста време ги гледам , но нещо ми се свидят парите Wink. Сигурно както видя каква красота си сътворила и ще се навия Mr. Green
Виж целия пост
# 56

малко ми липсва търпение, за украсата............ Simple Smile

И на мене така, ама тъкмо с тортите намерих начин да се възпитам характерчето Peace

Petia Tag - много ти е хубав трюфела. Получих тази вечер поръчка от зет ми следващата ми торта да е много шоколадова.
Трюфелче ще му направя на човека Wink
Пепиooooh! малеееееее какво торта, по строеж на сграда, ти си просто  smile3501
, а крема е почти като на Сребърен облак и Бъни
А не си преписвам заслуги аз Naughty - крема си е на Облачето - аз само го изплагиатствах Wink.
Да ти е жив и здрав свекър ти.Тортичката изглежда много вкусна Peace
Atalanta - страхотно както винаги
Виж целия пост
# 57
Момичета страхотни сте!
Пепи както винаги на висота  bouquet!
Атланта много нежни тортички  chef
въобще за днешният празник всички са се представили добре!!!!
Аз ще покажа моята "Татяна " утре.
Виж целия пост
# 58
Запис от мен.

Поzдарвявам вси4ки  именици с хубавия праzник.    bouquet

Аz атортите, дано да не пропусна някой, 4е ви 4етох по диагонал.
Пепи  оригинлни и идеално иzпипани , абе напараво професинални торти
Атланта  иzяЩни и красиви
Силрай сърцето е раzкоШно. намам сперлативи zа него
Пета_таг  трйуфела ижглежда супер и страШно вкусен.

да ме проЩават теzи, които съм пропуснала

Ван4ето питаШе zа крем брйуле. Тоий не е ли еквивалент на наШия крем карамел, но беz карамела на дъното. Той съЩо се сервита в малки пани4ки , като върху ктема се поръсва zахар и се обгаря с горелка, zа да се карамелиzира zахарта.
Гледах такова предаване . Ако греШа , моля някой да поправи.
Виж целия пост
# 59
Благодаря ви, момичета.
Моите са мини торти, макар и да не си личи от снимката. Купих готов блат за 77 цента и направих 2те  с него. Домързя ме да слагам крема сирене и разбих пудинг с по-малко мляко, като добавих сметана и 1 желатин. Стана леко-леко и приятно.
Синия цвят трябваше да е тъмен, но омалях от месене, а не беше удобно за оцветяване с четка. Цветето и листенцата трябваше да рисувам, но бях изморена. Оказа се, че и лимонена есенция нямам и писах с БГ сливова ракийка. Crazy
raya_usa , аз не питам в училище какво може, а правя и нося. Ще се чуе в последствие. Но директорката случайно ги видя и май ще ми поръчва торта за дъщеря си. Иска да види и други мои торти.
 шоколадови маршмелоуз са добра идея, но аз още не съм виждала. Този път оставих MMF да постои на масата и да поизсъхне и по-лесно се работеше, не се втвърди. НО най-хубаво се работи с фондана, който съм дала - на 1ва стр, просто е удоволствие.

Утре започвам борбата с музикалната торта, та ако моя синковец се изложи със свиренето, поне да им замажа очите с нещо сладичко Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия