Рогчетата на pina.....

  • 83 651
  • 316
# 270
Имам въпрос - ако използвам суха мая пак трябва да свожа и 200 мл. вода, нали?
Виж целия пост
# 271
От сухата мая не се влияе количеството на водата. Колкото вода с прясна мая, толкова и със суха.

Но, грамажа на сухата мая не съответсва на живата/прясната!
Виж целия пост
# 272
От сухата мая не се влияе количеството на водата. Колкото вода с прясна мая, толкова и със суха.

Но, грамажа на сухата мая не съответсва на живата/прясната!


За съотношението жива-суха мая знам  Hug Чудех се да не би живата мая да иска повече течност. Ще пробвам днес да забъркам половин доза   bouquet
Виж целия пост
# 273
Моля за пояснение: къде се слагат трите яйца в тестото или в плънката? Нещо имам съмнения за начина, по който направих рогчетата, ще видим резултата Rolling Eyes
Виж целия пост
# 274
Днес правя цяла доза. В момента са оформени и чакат строени за печене. Но да споделя- първите две тави направих като късах по малко тесто и го оформях на рогче, за последната ме примързя и реших да разточа останалото тесто и нарежа. Е, не станаха така хубави smile3515, но аз съм си виновна.Ще изям всички грозни. Blush
Виж целия пост
# 275
Аз още не съм се престрашила да ги направя  Rolling Eyes
Искам обаче да попитам -  тези продукти не излиза ли голямо количество ? Може ли да ги намаля наполовина като за първи опит ?
И още нещо - става ли да ги замеся в машината ?
Виж целия пост
# 276
Аз още не съм се престрашила да ги направя  Rolling Eyes
Искам обаче да попитам -  тези продукти не излиза ли голямо количество ? Може ли да ги намаля наполовина като за първи опит ?
И още нещо - става ли да ги замеся в машината ?

Значи спокойно можеш да редуцираш количеството, ама да не се оплакваш после, че са ти били малко.

В машина можеш да ги замесиш без проблем. Аз например съм се измързелявил и почти вече не меся на ръка.
Виж целия пост
# 277
Благодаря  bouquet
Значи ще ползвам машината  Grinning
Виж целия пост
# 278
То оставаше при наличие на машина да месиш на ръка  Laughing
Слагай всичко вътре и натискай копчето!    bouquet
Виж целия пост
# 279
До колкото знам тази рецепта изключва използването на хлебопекарна, защото тестото е маслено и няма нужда от много месене и затопляне (втасване). Ако използвате машината, няма да се получи същото тесто на консистенция и няма да могат да се оформят рогчетата.
Виж целия пост
# 280
До колкото знам тази рецепта изключва използването на хлебопекарна, защото тестото е маслено и няма нужда от много месене и затопляне (втасване). Ако използвате машината, няма да се получи същото тесто на консистенция и няма да могат да се оформят рогчетата.


Нашите хлебопекарни умеят да месят и за кратко време и без да втасват тестото. Квото им кажем това правят.  Laughing
Виж целия пост
# 281
До колкото знам тази рецепта изключва използването на хлебопекарна, защото тестото е маслено и няма нужда от много месене и затопляне (втасване). Ако използвате машината, няма да се получи същото тесто на консистенция и няма да могат да се оформят рогчетата.


Нашите хлебопекарни умеят да месят и за кратко време и без да втасват тестото. Квото им кажем това правят.  Laughing


 smile3521
Виж целия пост
# 282

Нашите хлебопекарни умеят да месят и за кратко време и без да втасват тестото. Квото им кажем това правят.  Laughing

Ей, ама много ви разглезват тия машинки. Аз пък карам на:"ей ръчички, ей ги две, те ми месят най-добре"! Grinning
Виж целия пост
# 283
Маме,  Hug

Аз просто изнемогвам последните дни, много въпроси, много отговори, направо професионална форумка станах...  ooooh!  Добре, че си пуснала рецептата! Ако можеш редактирай за водата, че се пораждат въпроси, а аз първоначално не бях описала.

Значи маята се разтваря в малко хладка вода (да речем 50мл). Там се слага и захарта и се оставя да шупне. Така се влага в тестото и се замесва с останалите продукти. Пак да кажа - маста да е мека, но в твърдо състояние, не чорба. Да се меси на хладно, да не втасва във фурни и хлебопекарни, мазнината излиза!

Снимките на joop да взема аз да ги метна, ама да не ми се сърди!  Thinking


dtti, ако не ядете св. мас у дома, замести я с краве масло!  Peace
Виж целия пост
# 284
Момичета вече обещавам да не влизам в готварските теми докато не родя Close.Снощи започнах да чета темата и цяла нощ съм ги мислила тези рогчета.Сега отивам да търся мас и започвам.НО има едно голямо "но".Тъй като не съм много добра в тази част имам нужда от помощ.Като за първи път искам да пробвам с половин доза/за да не се изложа много/-но не мога да си разделя правилно продуктите.Колко мас и колко мая трябва да сложа.Аз доколкото разбрах е близо една чаша мас и едно пакетче суха мая или половин кубче жива мая.Моля помагайте  baby_neutralСега отивам да купя продуктите и като се завърна започвамммм.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия