Рогчетата на pina.....

  • 83 721
  • 316
# 30
Мама Цоцоланке, ама тези, които помня аз, отгоре не бяха лъскави, т.е. не бяха мазани с яйце и седяха ронливи отвън. Може пък и същото тестото да е, ще ги направя и ще кажа тогава.  Много е възможно снимките на pina да ме заблуждават. Ще се радвам много, ако се окажат моите рогчета. Sunglasses
Тукашният "банан" със сирене няма нищо общо с рогчето, което на мен ми се яде. Grinning


Виж целия пост
# 31
И аз мисля, че е същото!  Peace Просто са го оформяли по различен начин. Може и да не са ги мазали с яйце, то не е задължително. Ронливи са, хрупкави а в средата леко меки - някаква такава комбинация.
Тук сега правят такива дълги рогчета, те и едно време бяха дълги във Варна, но сега са чист хляб, няма нищо общо.
Рецептата е от комунистическо време, аз писах в другата тема, че ми е от училище, където са рецепти по БДС, утвърдени и професионални, та би трябвало това да си яла в детството си!  Thinking
Виж целия пост
# 32
Страхотно, тогава! Sunglasses
Нямам никакъв спомен в детската градина да са ни давали рогчета, може и да са, от този период малко спомени имам.
Не съм чела другата тема, но щом рецептата е от комунистическо време, значи, че може би за моите рогчета става въпрос. Ох, ох. Sunglasses
Ще се меси довечера.
Виж целия пост
# 33
В нашият град също се продаваха, но отдавна. Сега са жалко подобие на кифлички с извара и едни сухи-сухи, а за вкус да не говорим. Производителите гледат да е евтино, за да е продаваемо.
Едновремешните рогчета, бяха мекички, а същевременно ронливи и ти се топят в устата, благодаря за рецептата   bouquet
В училище в стола редовно правеха тестени закуски най-различни видове, вкл. и тези рогчета. Голям бой беше пред училищната лавка Joy
Виж целия пост
# 34
Във фурната до свекърва ми правят невероятни тестени вкусотии...яла съм рогчета там и направо се ослюнчвам сега като гледам тези на Пина, защото изглеждат така и със сигурност на вкус ще са така хубави Peace Пина, благодаря Hug При първа възможност ще ги направя когато се прибера у нас есента Joy
Виж целия пост
# 35
Тъкмо мислех тия дни да пускам тема за рогчета, че моето момче явно много ги харесва. Скоро и аз ще ги приготвя дано се справя Simple Smile.
Благодарско за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 36
http://img701.mytextgraphics.com/photolava/2008/05/12/image060-4ahfr4uh0.jpeg

пина  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
страхотни са-направих ги с масло,по4ти нищо не остана
Виж целия пост
# 37
И твоите изглеждат много добре, dtti!  Peace
Aз моите ги оставих да се зачервят малко повече, но сега отчитам това като грешка! По-скоро станаха хрупкави, отколкото меки! Аз ги обичам малко по-мекички. Следващия път, ще ги пека по-малко.  Thinking
Виж целия пост
# 38
леле, Пина, страхотийски са тия рогчета! и аз имам едновремешен спомен за тях, от софийските фурни хем.
а как само са се пукнали, миличките, викат да ги изядеш...
ще взема и аз да ги забъркам. чудя се обаче, ще пострада ли много резултата, ако намаля количеството мазнина? срам- несрам че в Готварския, ама лято идва Embarassed
Виж целия пост
# 39
Ами ако намалиш мазнината, пак ще станат и вероятно ще са хубави, но няма да е същото... Ще стане малко като тези от сегашните фурни, защото те точно така правят - намаляват мазнината, с цел да е по-евтино, нали точно тя е скъпото в тестото.
Според мен по-добре спази рецептата, а за по-диетично най-добре хапни малко, но да е качествено  Thinking
Виж целия пост
# 40
уф, права си.
Виж целия пост
# 41
То се видяло, ще се правят рогчета, ама я ми кажете дали ще станат със суха мая Thinking
Виж целия пост
# 42
Ще станат със суха мая, сложи 7-9гр, мисля  Thinking
Виж целия пост
# 43
pina ,zdr!След   второто   втасване/печене      много  ли   набухват.
Виж целия пост
# 44
След второто втасване - не. При печенето им е основното набухване, най- много 2 пъти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия