Време е за тиквички

  • 107 499
  • 694
# 15
Любимата ми супа от тиквички:

тиквички - 2 по-големи, или 4 по-малки
кисело мляко 1 кофичка
яйца 2 бр.
олио 3 с.л.
сол на вкус
счукан чесън 2 скилидки
пресен копър
черен пипер на вкус

Във вряща вода около 2,5-3 л се сипва олиото. Прибавят се едро настърганите тиквички, сол. След като се сварят тиквичките супата се застройва с яйцата и киселото мляко. Накрая се прибавят счукания чесън, ситно нарязана връзка копър и черен пипер.
Много лесна и вкусна супа. Когато е изстинала има вкус на таратор.

Тиквички на грил тиган
Тиквички - количество по желание, се нарязват по дължина, намазват се със съвсем малко олио и се изпичат от двете страни на грил тиган, след това леко се посоляват. Прави се пастет от краве сирене, кисело мляко или заквасена сметана, счукана скилидка чесън, ситно нарязан копър. Всяка тиквичка се намазва с пастета и се завива на руло.
 
Виж целия пост
# 16
anavi50, и аз правя същата смес за зеленчуците на грил, но под формата на сосче, по- редичко го правя в сосиерка и всеки си слага колкото желае. Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Да ви споделя и аз онази вечер какво си измислих:

Две тиквички нарязани на филийки се нареждат в тава, прави се смес от 4-5 яйца, сирене и половин кофичка кисело мляко
нарязох пресен чесън на ситно и поръсих, най-отгоре сложих червен и черен пипер, кимион и малко маргарин за готвене /имах под ръка/. Стана страхотно вкусно и бързо. Предполагам, че ще носи и гъбки, и домати, а за любителите на месцето, може би и някоя пушена мръвчица.

Виж целия пост
# 18
Най-тачените рецепти с тиквички в нашето семейство са следните:
Тиквички на фурна
5-6 тиквички
2 яйца
250 гр. сирене
3-4 лъж. грис
Тиквичките се настъргват, посоляват се и се отцеждат. Смесват се с останалите продукти и сместа се изсипва в тавичка, като слоят не прябва да е по-дебел от 2 пръста. Пека ги в загрята фурна и 5 мин. преди да ги извадя от фурната поръсвам с настърган кашкавал и пускам само на грил реотан, колкото да се запече кашкавала. Сервирам със сос от кисело мляко и чесън. Ние ги предпочитаме още топло.
Пълнени тиквички
Тази рецепта, научих от майка ми, която пък я научи при едно от пребиваванията си в Италия.
Тиквичките се разрязват на 2 по дължина и половинките се бланшират за няколко мин. в подсолена вода (внимавайте да не ги преварите, трябва само леко да омекнат). След това се издълбават и се пълнят със смес от варени яйца, шунка, сирене и кашкавал, нарязани на кубчета. Подреждат се в тавичка и се запичат. Аз поръсвам с настърган кашкавал преди изваждане, за да имат и по-апетитен вид.
Виж целия пост
# 19
много обичаме тиквички  Hug любимите рецепти вкъщи са:

пържени с млечно-чеснов сос
мусака
пълнени-ладийки или пълнени с кайма и ориз
пролетна супа от тиквички с пресни картофки и зеленилки
паста с тиквички и пресни домати
пастет, но аз го правя със сирене, без орехи и маслини
кюфтета
пролетна леща с тиквички

 Peace
Виж целия пост
# 20
и аз съм голям фен на тиквичките
lady di
стана ми интересна твоята рецепта на фурна, ще я пробвам тези дни
Виж целия пост
# 21
Тиквичките са предпочитана храна в нашата кухня. Аз ги правя по мързелив начин във фурна. Нарязвам тиквичките на кръгчета, посолявам ги и овалвам в брашно. Нареждам в намаслена тавичка като керемидки/да се застъпват / и пека до порозовяване. Стават великолепни и си спестявам изгорените ръце Laughing. След това поливам със сос от кисело мляко чесън и копър.
Виж целия пост
# 22
Добро утро, момичета. Страхотни идеи   bouquet Снощи нарязах три тиквички на кубчета и го сварих леко на пара. Но не съвсем, да не се разкашкат. Оставих ги да изстинат и ги залях със зехтин, оцет, сол и копър. Поръсих ги със ситно нарязан пресен чесън. Стана страхотна салатка.  Wink
Виж целия пост
# 23
Тиквичките са предпочитана храна в нашата кухня. Аз ги правя по мързелив начин във фурна. Нарязвам тиквичките на кръгчета, посолявам ги и овалвам в брашно. Нареждам в намаслена тавичка като керемидки/да се застъпват / и пека до порозовяване. Стават великолепни и си спестявам изгорените ръце Laughing. След това поливам със сос от кисело мляко чесън и копър.
ей такова сложих да се пече преди малко   bouquet
Виж целия пост
# 24
abet не мога да не те поздравя за страхотната рецепта на тиквичките с масилини!  chef Страхотно мезе!!!!
Виж целия пост
# 25
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=2186
 Ето и нещо от мен, което на семейството ми хареса, а и на гости съм го сервирала като гарнирура и ми искаха рецептата.
Има доста интересни предложени и ще се възползвам от тях. Тиквичките са ми любими.
Виж целия пост
# 26
Аз всеки път се чудя какво да ги правя тиквичките  и затова не ги купувам в края на краищата. Омръзнаха ни пържени или с ориз, но ето вече от тук ще черпя информация
Виж целия пост
# 27
Тиквичките са предпочитана храна в нашата кухня. Аз ги правя по мързелив начин във фурна. Нарязвам тиквичките на кръгчета, посолявам ги и овалвам в брашно. Нареждам в намаслена тавичка като керемидки/да се застъпват / и пека до порозовяване. Стават великолепни и си спестявам изгорените ръце Laughing. След това поливам със сос от кисело мляко чесън и копър.
ей такова сложих да се пече преди малко   bouquet

И аз така ги правя от години тиквичиките -

Прявя още Пълнени тиквички с кайма и ориз, кюфтета от тиквички
Mini 79 - много вкусно изглежда това което си си измислила
Pina - от кога ти заглеждам макароните в Любими рецепти. Сега е момента да ги спретна Peace
Страхотни рецепти се дали.
Виж целия пост
# 28
Аз готвя тиквичките по мързеливия начин - настъргвам 3-4 тиквички на едро ренде, изцеждом леко, поставям ги в тавичка и няколко парченца масло ги запичам. След това ги заливам със смес от 3-4 яйца, 400мл прясно мляко, 1с.л. брашно, малко сирене и копър и внимателно разбърквам. Пече се още около 30 мин. Много лесно , вкусно и непретенциозно ястие  Peace
Виж целия пост
# 29
тикви4ки с яйца
тикви4ките се нарязват на куб4ета и се задушават на бавен огън-когато са готови се 4укват 2 яйца+сол-и готово
тикви4ки с кайма
запържва се каймата и се добавят тикви4ките пак нарязани на куб4ета +сол и 4ерен пипер-вси4ко това се задушава на бавен огън
пина    chef-страхотна рецепта,мисля да я пробвам после  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия