тиквички - 2 по-големи, или 4 по-малки
кисело мляко 1 кофичка
яйца 2 бр.
олио 3 с.л.
сол на вкус
счукан чесън 2 скилидки
пресен копър
черен пипер на вкус
Във вряща вода около 2,5-3 л се сипва олиото. Прибавят се едро настърганите тиквички, сол. След като се сварят тиквичките супата се застройва с яйцата и киселото мляко. Накрая се прибавят счукания чесън, ситно нарязана връзка копър и черен пипер.
Много лесна и вкусна супа. Когато е изстинала има вкус на таратор.
Тиквички на грил тиган
Тиквички - количество по желание, се нарязват по дължина, намазват се със съвсем малко олио и се изпичат от двете страни на грил тиган, след това леко се посоляват. Прави се пастет от краве сирене, кисело мляко или заквасена сметана, счукана скилидка чесън, ситно нарязан копър. Всяка тиквичка се намазва с пастета и се завива на руло.