Препоръчайте ми хубав зехтин, моля...

  • 61 094
  • 61
# 30
Не е ли прекалено жълто за зехтин ? Няма толкова жълти зехтини  newsm78
Виж целия пост
# 31
от снимката е, на живо не е такъв цвят.
Виж целия пост
# 32
Extra Virgin Borges  Heart Eyes
Виж целия пост
# 33
И аз подбирам такива, на които не ми "накъртва" маслинения вкус - и Borges, и Коста Доро. Последния ми го донесоха от Гърция в 5 литрова тенекия /от която в момента ми е останало пресипано в шише от Borges и всъщност най-много ми хареса и пак ще си "поръчам" от него/. Освен за салата и готвя с него, защото не обичам "мазни ястия" и не се оливам при готвенето.
Виж целия пост
# 34
Напоследък преминах на олио от гроздови семки - няма никаква миризма.
Виж целия пост
# 35
Точно SAN LAZARO ползвам. Не съм се излъгала. Много е гаден  Sick и киселее  ooooh!

Клоня към Коста Доро.

Блонди, ела да видиш моя как жълтее... Като лимонада е.  ooooh!
Виж целия пост
# 36
Точно SAN LAZARO ползвам. Не съм се излъгала. Много е гаден  Sick и киселее  ooooh!

Клоня към Коста Доро.

Блонди, ела да видиш моя как жълтее... Като лимонада е.  ooooh!
Сан Лазаро и на мен не ми харесва. Аз обичам зехтин с "натъртен вкус" на маслина  и зелен-зелен.
Шани, сигурна ли си, че е екстра-върджин? Жълтият цвят на зехтина се получва при термична обработка, или при смесването му с друг, обработен термично зехтин.
Виж целия пост
# 37

100%. В стъклена бутилка е.
Но е с ужасен вкус, цвят и дъх.  Sick
Виж целия пост
# 38
Да не се е развалил тогава? По принцип е хубаво една бутилка студено-пресован зехтин да се използва в рамките на 1-2месеца, после си губи както вкусовите качества, така и полезните съставки.
Виж целия пост
# 39
Ми не знам.
Бутилка е от няма месец в нас...
Виж целия пост
# 40
Понеже много обичаме маслини вкъщи, харесваме зехтин с наситен маслинов вкус. В момента сме на този:

http://www.olitalia.com/index.php?option=com_content&task=vi … =33&Itemid=36

Използвам го само за салати.
Виж целия пост
# 41
Абе, Шани, най-добре го хвърляй, щом и на вкус и аромат е ужасен, освен на цвят  Shocked Кой знае тия идиоти в магазина как са го съхранявали, я на слънце, я на жега  Sick
Като избираш зехтин гледай да е наситено зелен на цвят(затова уважавам прозрачните шишета на Коста Доро,  Монини и Борхес) и като се прибереш от магазина го отваряй - трябва да мирише добре и на вкус да е ОК, ако нещо не те кефи, отиваш и го връщаш  Naughty
Виж целия пост
# 42
Costa D`oro и Carapelli - това са предпочитените от нашето семейство.  Peace
Виж целия пост
# 43
Коста Д`оро!  Peace
Виж целия пост
# 44
Предпочитам по- светли. Тъмните са ми прекалено силни и натрапчиви.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия