Рецепта за гофрети

  • 52 952
  • 51
# 15
дядо хаджия, дай линк към твоята машинка, мооооля.
Аз не съм дядо хаджия, ама мисля, че това е въпросната машинка:


tony_t,
не мисля че е страшно ако отвориш предварително да видиш дали е изпечена вече гофрата.

И аз какви ли не рецепти опитах, за да ми станат хрупкави, но резултата бе незадоволителен. Ако ядеш на момента до като са топли става, но престоят ли известно време и стават като джапанки  Rolling Eyes. Аз лично се отказах да опитвам (детето счупи гофретника и си имам оправдание). Сега правя само палачинки  Mr. Green.
Успех!
Виж целия пост
# 16
tony_t, пека, докато порозовеят хубаво. Отварям, гледам, затварям ако има нужда от още печене. Хубаво си стават. Наистина са по-хубави топли, но и на 1 ден сме ги хапвали, супер са си.

tanja33, мерси за картинката, май ще се търси такова чудо.
Виж целия пост
# 17
Ето и моята рецепта за гофрети:

125 гр. брашно
125 мл. мляко
125 гр. разтопено масло
125 гр. захар
щипка сол
1 ч.л. суха мая
2 яйца

Разбиват се яйцата и постепенно се добавят брашното, млякото и маслото. Оставя се да втаса поне 2 часа (най-добре от предната вечер) и се пекат в гофретника.

Добър апетит!
Виж целия пост
# 18
Ето и моята рецепта за гофрети:

125 гр. брашно
125 мл. мляко
125 гр. разтопено масло
2 яйца

Разбиват се яйцата и постепенно се добавят брашното, млякото и маслото. Оставя се да втаса поне 2 часа (най-добре от предната вечер) и се пекат в гофретника.

Добър апетит!
Aко не се слага набухвател от какво втасват?И не стават ли блудкави ,ако не се сложи сол и захар?
Виж целия пост
# 19

Aко не се слага набухвател от какво втасват?И не стават ли блудкави ,ако не се сложи сол и захар?

Извинявам се, в бързината съм пропуснала половината съставки  Embarassed

Поправих рецептата.
Виж целия пост
# 20
Преписвам ти рецептата от моята книжка на гофретника :
500 гр. брашно
3 щипки сол
6 яйца
150 грама масло
750 мл. мляко
50 грама захар.

Яйцата се разделят, белтъците се бъркат със солта на сняг, а всички останали продукти се бъркат отделно. После двете смеси се объркват заедно внимателно до хомогенна смес.

Аз добавям и 1 ванилия, и правя половин доза, защото стават страшно много гофрети.



Вчера правих по тази рецепта, но 1/2 доза и прибавих 1 бакпулвер. Много хубави станаха. Но хрупкави стоят само докато са топли и после омекват. И при вас ли е така?
Виж целия пост
# 21
аз ги правя от доста време само по рецепта на Tandoori стават наистина хрупкави и много вкусни. Като студени също остават хрупкави. Огромни благодарности на Tandoori за рецептата. Надяваям се да не се разсърди, че я цитирам  Blush, но рецептата наистина е много успешна.
Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.
 
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!
Виж целия пост
# 22
Като ми останат готови гофрети ги слагам в торбички и ги прибирам във фризера.Следващия път когато децата искат гофрети вадя и замръзнали ги слагам в тостера. Simple Smile
Виж целия пост
# 23
Откакато  научих рецептата на Тандури само така ги правя гофретите... Peace Peace
Виж целия пост
# 24
Само по рецептата на Tandoori ги правя, харесват ми . Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Следващия път и аз ще ги направя по рецептата на Tandoori
Виж целия пост
# 26
а в скара (преса) за сандвичи дали става  newsm78  нали пак е като гофретник самоче с други шарки  Thinking 
Виж целия пост
# 27
Преди два дни ми подариха гофретник и днес направих първият си опит.

Използвах следната рецепта:

Стандартно тесто за сладки гофрети

Продукти:
250 гр. масло
200 гр. захар
2 пакетчета ванилия
6 яйца
500 гр. брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
половин литър мляко

Приготвяне:
1. Разтопете маслото на котлон и го добавете в голяма купа.
2. Прибавете захарта, ванилията, яйцата и разбийте.
3. Прибавете и разбърквайте брашното и бакпулвера.
4. Постепенно прибавете млякото като разбърквате.
5. Разбийте за около 2-3 минути сместа с най-високата степен на миксера.

Когато тестото се прави с мляко гофретите стават по-тъмни и по-меки. Ако искате да са по-хрупкави и по-светли се използва вода.

Аз лично направих сместа на половина, защото ми се стори голямо количеството. Станаха 10 гофрети.
Гарнирах ги с течен кафяв шоколад Финети и течна сметана.

Виж целия пост
# 28
Ами, да използвам темата да благодаря на Тандури за страхотната рецепта и да кажа, че станаха страхотни, при все, че аз не съм особена почитателка на гофрети Hug
Виж целия пост
# 29
Здравейте! Решила съм да пробвам с рецептата на Тандури. Досега обаче никога не съм правила гофрети с мляко и не знам дали ще се справя. Аз от отдавна си знам една рецепта, само че тя е с газирана вода...  Rolling Eyes
и сега исках да питам "експертите кулинари" във форумчето как всъщност стават по-хрупкави гофретите - с или без газираната вода?  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия