Време за сладка и конфитюр

  • 61 320
  • 130
# 120
Моля за рецепта за бели череши
Виж целия пост
# 121
sherihizada, ето рецептата:
650 гр малини
350 гр нарязани на ситно банани (около 2 банана)
50 гр ром (аз сложих комбинация от уиски и 4 есенции ром на д-р Йоткер, защото нямах ром)
1 пакетче лимонена киселина на д-р Йоткер
1 пак Гел фикс екстра 2:1, в което слагаш 2 с.л. захар
Слагаш на средна степен на котлона и бъркаш от време на време. Като заври, изсипваш 500 гр. захар и буркаш между 3-5 мин. махаш от котлона, веднага разсипваш в бурканчета с винт и обръщаш с капачката надолу. Не стертилизираш. Веднага става за консумация.

Стана страхотно! Благодаря много   bouquet
Виж целия пост
# 122
Да помоля за някоя рецепта за сладко и конфитюр от кайсии Embarassed . С или без Гелфикс на Др Йоткер.
Благодаря ви предварително  bouquet
Виж целия пост
# 123
И аз правя сладкото по тази рецепта и в това съотношение: на 1 кг. плод слагам 1 кг. захар и след като е сварено 1 ч. л. лимонтозу. Обикновено от това количество се получава около 1200 мл. сладко. Специално ягодите ги избирам да са дребни, за да останат цели в сладкото и да не се разкашкат. Други плодове обаче съм пасирала - например кайсии, праскови, сини сливи.
 
Режа плодовете на по - ситно или ги пасирам както съм писала.
Виж целия пост
# 124
Благодаря сърдечно  Hug
Виж целия пост
# 125
Вела, а белят ли се кайсиите, ако се пасират?
А кайсиите се теглят след като се махант костилките, нали?
Виж целия пост
# 126
Аз не ги беля. Пасатора ми ги прави на съвсем ситни парченца и после в сладкото не  се забелязват. По принцип теглото е без костилките, но дори да ги притеглиш с костилките няма чак такова значение, защото костилките не са много тежки и не дават такова отражение.
Виж целия пост
# 127
Имах един пъпеш-Медна роса, който беше зелен, но пък ухаеше страхотно и от него спретнах пъпешово сладко с Гелфикса на д-р Йоткер.Стана много вкусно.
Виж целия пост
# 128

Още едно, малко по-нетрадиционно предложение - сливи в шоколад! Heart Eyes

Снимката е линк.
Виж целия пост
# 129

Още едно, малко по-нетрадиционно предложение - сливи в шоколад! Heart Eyes

Снимката е линк.
Наистина нетрадиционно, но пък изглежда вкусно.
Виж целия пост
# 130
Много оригинално Labrex Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия