Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ПРОЧЕТИ ПРЕДИ ДА ПОПИТАШ! ..::.. Бели и черни списъци, координати на специалисти

  • 261 495
  • 52
# 45
Бъдете внимателни с изследванията, които ви се назначават в болница "Вита", София от д-р Анна Чорбова (акушер-гинеколог) и завеждащ АГ отделението там. Обръщайте внимание към кои "избрани" специалисти, аптеки, фармацевти ви насочва!

При мен ставаше въпрос за рутинен гинекологичен профилактичен преглед. Правя го всяка година и този път избрах болница "Вита", тъй като всички изследвания+прегледа се правят на едно място и не е нужно да обикалям по кабинети, лаборатории в различни краища на София, както досега. Записах час за преглед от регистратурата, дадоха ми такъв на случаен принцип при д-р Чорбова.
Прегледът протече нормално – ехограф, взимане на влагалищни секрети за микробиология и цитонамазка. До тук добре. Каза ми да отида лично при нея да разтълкува резултати след като излязат.

При втората среща – резултатите:
цитонамазка: II A група порцио и II B цервикален канал със задоволителна адекватност на цитонамазката (ограничена от левкоцити). ПИЛ атипични с неясна степен (предварително поясних, че имам преди повече от 10 год. горена раничка на шийката на матката), в бланката е отбелязано тикче "със съмнения за HPV".

И сега идва интересното: препоръча колпоскопия и изследване за HPV  Rolling Eyes (но в еди кой си ден, при нея, "на хубавия апарат"). Предполагам, че и цената му е хубава. Беше ми пояснено, че е добре да се направи и тест за HPV, който струвал 160 лв.

На всичкото отгоре в резултата от микробиологията ми се появи упоритата "candida glabrata", която преди година нямах, както и предните години. Оказа се, че за нейното лечение може да ми помогне "една единствена аптека в България", изготвяща специални вагинални глобули по поръчка.  newsm78 (тук може и да е права, но ще направя контролна микробиология и то определено при друг специалист).

Не ми беше предписана рецепта, а на бланката само телефон на специалната аптека с броя на необходимите глобули.

Доктор Чорбова беше много, дори изключително лаконична, некомуникативна, хлъзгава в отговорите, ако изобщо ви отговори на въпросите. Очевидна демонстрация, че не желае да разговаря с вас, прекъсва ви, отговаря нееднозначно "не мога да кажа", "това е само общ преглед", при колпоскопия ще се види. Доколкото се информирах колпоскопия се препоръчва при резултати с наличие на III група по ПАПАНИКОЛАУ.
Та толкоз за "тълкуването" на резултатите. А можеше за платената добра сума за изследванията поне да си направи труда да е по-информативна и да даде лично отношение.
    
Преди година и половина съм провела същите изследвания при друг специалист, резултатите бяха сходни, дори с една идея по-лоши, който не ми препоръча никакво лечение или допълнителни изследвания.

Накратко: НЕ препоръчвам д-р Анна Чорбова като гинеколог. Не одобрявам раздутите и измислени "наложителни допълнителни" изследвания и третирането на пациента като касичка.
Като акушер-гинеколог може да е добър специалист, не съм раждала при нея, не съм компетентна да преценя, но с подобно отношение не бих и раждала!
Виж целия пост
# 46
Не раждайте при Д-р Стоянов в държавната болница г-р Пазарджик. Отвратителен, вулгарен, груб и гаден. Притиска ме за секцио като 'причините' са, че е неделя, че няма кой да ме чака цял ден да раждам, че не може да ме търпи да викам.  След като отказах, ми крещеше позволи си да направи неща,които се срамувам да кажа. На 7 см разкритие реши че няма да издържи повече, и изпрати да ми събират екип за секцио. И това защото ми крещя да не викам повече, а аз не се сдържах.   Искам да подчертая, че не съм се глезила, не съм мрънкала и ревала, че боли, но като ми сложиха система болката наистина много се увеличи и на мен лично ми беше невъзможно да се сдържам да викам. Отказах и тогава, това за мен не е причина за секцио..  Пък и ми оставаше малко. Раждането не се беше проточило, с детето бяхме добре. Тъкмо тръгна някаква жена да му събира екип и бях вече готова за магарето. Родих нормално.  Не искаше да ме зашие. Извика стажант. Ок и те трябва да почнат от някъде. Но стажанта не можа да се справи, а аз губех много кръв. Срязан ми беше разширен кръвоносен съд. Дойде доктора видя какво е положението и каза на стажанта да побърза, че много кръв губя и ще ме изпуснат. Това още повече притесни момчето и в крайна сметка то не се справи. Заши ме доктора.  Пред мъжа ми, майка ми и свекървата е казал, че трябвало да ме остави да умра. Също съм недоволна от акушерката, но не знам името и.  Не ми помагаше изобщо. Започнаха ми напъни, тя никаква я нямаше. Като дойде се развика, че сега не трябва да напъвам, а къде беше та да мо каже по рано? После когато трябваше да напъвам не ми каза как и по колко пъти. Започна да се дразни, че не трябвало така. Развика се "не така не знаеш ли че на една контракция се напъва 3-4 пъти не 1-2". Ми не не знам смятам, че за това съм в болница да ми се каже,  да ми се обясни з ако знаех защо ми е тя тогава? Не искаше да ми помогне да стана и стигна до магарето.      ....... Детенцето ми е живо и здраво, вечерта сме на осем месеца. Водя детето си при Д-р Верджиния Йотова -педиатър. Много съм доволна от нея. Има кабинет в новата Хигия, гр. Пазарджик. Докторката лекува предимно с хомеопатия.   И да предупредя, Пазете си децата от Д-р Гинева -педиатър.
Виж целия пост
# 47
Здравейте,

Предлагам да бъдат включени в белия списък на АГ за гр. Варна и още двама чудесни специалисти, които работят и с НЗОК.
Лекарският екип д-р В. Марков и д-р Р. Делчев и сестринския състав от АГ отделение на ВМА бяха изключително внимателни и добронамерени. Много съм им благодарна за всеотдайността и доброто отношение. Мога само суперлативи да говоря за тях. Получих за тях добри препоръки и не съжалявам, че им се доверих за абдоминалната хистеректомия. Препоръчвам ги, като отлични хирурзи и отговорни специалисти с достатъчно добър експертен опит.
Двамата работят в екип и в Майчин дом Варна.

Д-р Валентин Марков - Началник АГ отделение ВМА Варна
тел.: 052 838 380
Мобилен: 088 8212 380
E-mail: val_markov@abv.bg

Д-р Руслан Делчев
Мобилен: 088 8562 583
http://ruslandelchev.com
Виж целия пост
# 48
Искам да добавя в черния списък д-р Румяна Цветкова, офталмолог в 25ДКЦ. Държа се изключително грубо още с влизането. Поиска ми документи за преглед от преди 5-6г. на моя отговор, че не ги пазя се започна тирада, че за това сме били на този хал... на запад, пациентите попълвали в къщи предварителен въпросник и с него идвали на преглед, а у нас не сме си носили документи от предишни прегледи. Накара ми се дори за спиралата, заради която апарат и не отчитал, спиралата ми никога не е била проблем при подобен преглед.
Виж целия пост
# 49
Да добавя информация за добър ортопед във Варна, че всички теми са от преди 10 години.
Д-р Емил Костантинов
адрес: №, 26, bul. "Saborni", 9000 Varna Center, Varna
тел.: 088 990 9404
Записват се онлайн часовете през супердок сайта.
Виж целия пост
# 50
Здравейте съгласна съм с вас. ЙОЛИ Братоева не е лекар а не знам коя дума я Описва лицемерна и безкруполна градина, не Заслужава длъжност лекар
Виж целия пост
# 51
За ЧЕРНИЯ списък предлагам да се включи т.н. д-р Пенджакова от МЦ "Здраве". Това не може да е специалист, който обръща внимание особено когато говорим за дете. С влизането в кабинета поставя диагноза гастрит, докато започне да преглежда е изказала диетата, изписва нексиум и готово. 3 минути е прегледа от влизането до излизането, като ако се опиташ да зададеш въпрос те прекъсва за да продължи тирадата си и това е.
Виж целия пост
# 52
Търся отзиви за проф. Митов, специалист очни болести, Варна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия