Новозеландски лимонов сладкиш

  • 5 967
  • 46
# 15
Pety, много се радвам че ви е харесал, аз мислех тези дни да го правя  Hug
Виж целия пост
# 16
Нещо като кекс ли се получава?
Виж целия пост
# 17
Нещо като кекс ли се получава?

Ами нещо като реване...
Виж целия пост
# 18
Нещо като кекс ли се получава?

Ами нещо като реване...

О, чудесно, значи ще го пробваме  Heart Eyes Благодаря,  много обичам лимонови сладкиши  Hug
Виж целия пост
# 19
не е ли много 250 гр. масло на чаша грис?  newsm78
Виж целия пост
# 20


А на polenta казват вече на готовата каша от царевичното брашно(качамак). Simple Smile
  Peace

много вкусно звучи ще го пробвам на всяка цена   bouquet
Виж целия пост
# 21
не е ли много 250 гр. масло на чаша грис?  newsm78
Не, не е много- рецептата е изпробвана  Hug
Виж целия пост
# 22
и аз имам въпрос, бадемите сурови ли са или може да се сложат печени, от тези, които се продават пакетирани?
Виж целия пост
# 23
и аз имам въпрос, бадемите сурови ли са или може да се сложат печени, от тези, които се продават пакетирани?
Сурови  Hug
Виж целия пост
# 24
Намерих и друга подобна рецепта на този сладкиш - ето я
различава се само в това, че в него има и сода. Смятам да пробвам и този вариант, иначе на вид сладкиша е един и същ
Виж целия пост
# 25
Хайде и аз да покажа моята рецепта:
200 г брашно
50 г нишесте
1/2 п. бакпулвер
1 лимон
125 г захар
2 яйца
125 г топло масло
200 г пудра захар
течен шоколад

 и резултата:
http://i111.photobucket.com/albums/n141/shenevski/cooking/Picture043.jpg
Виж целия пост
# 26
Bubeto79  - е сега и снимка като си изровила и ме зариби окончателно Peace.
Имам чисто нов миксер - робот.
Е то грехота да не се пробва Peace
Виж целия пост
# 27
  Направих сладкишчето днес.
  Сложих един бакпулвер,макар че го няма в рецептата.
  Орехи.....
  Стана доста интересен.Мазничек,киселичек.Царевичният грис хрупка доста..........даже се замислих,не  трябва ли да се накисне предварително? newsm78
  Идеята за голямо количество лимон в сладкиша е чудесна. Simple Smile Но ,може би ,друг път,ако го правя, ще сложа по-малко масло и друг вид грис,пшеничен,например,за да не хрупка чак толкова и да е по-малко мазен... Wink
  Мерси за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet

    Фифундрела,в твоята рецепта на течния шоколад къде му е мястото?Гледам,че на снимката глазурата не е шоколадова.... newsm78
Виж целия пост
# 28
Гледам,че на снимката глазурата не е шоколадова.... newsm78
Шоколадова е. Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Аз вчера  пак го направих и стана много вкусен. Simple Smile
Селма аз го залях със сиропа и още топъл го опитах и малко хрупаше гриса ,но тази сутрин пак си хапнах и не хрупаше и не се усещаше маслото. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия