Аз да кажа нещо за пектина - купих си от Фантастико нещо, наречено 'Пектинулин' - пектин и инулин (доколкото разбрах, същото като пектина, извлича се от цикорията). Та това нещо се разтваря много добре и не става на ония гадни валчета и топчета, не се размазва и залепва по небцето, абе въобще не се усеща след като се разтвори в кис или прясно мляко.
И един въпрос - понеже още не съм прочела книгата (грешка, която ще поправя още утре) какво казва Дюки за консумацията на триците - може ли да са термично обработени? Щото доста ми омръзнаха с кисело мляко, та днес ги поварих 2-3 минути в чаша прясно мляко и с канела станаха много вкусни.
Ох, аз след 4те дни море сега ми предстои ново изпитание - 5 дни в Испания. Добре, че все съвпадат с ПЗ дните, иначе не ми се мисли. Голямо мислене пада какво да си взема за храна от тук. Мисля да си сипя кисело млекце в бутилка от мин вода, че там незнам дали има такова чудо. Ще си взема и пилешко и телешко филе и 1-2 кутийки Ескуиза. За друго не се сещам. Някой да знае традиционно и режимно испанско ястие, че да пробвам нещо ново и различно?