Рецепти с пиперки

  • 17 949
  • 47
# 30
Благодаря на TheNMaster и stassi за отговорите  Hug. Не бях правила такива пиперки, но щом като ги препоръчвате - непременно ще се изпробва Peace.
Виж целия пост
# 31
Да, със зелени не става, трябва да са узряли- червени чушки, а вместо нанизани може да се сушат и във фурната на много слабо и се наблюдават Peace Правила съм така и стават  Peace
От баба ми съм чувала, че низаните чушки за да не се развалят не трябва да се мият, трябва да са напълно узряли и да се сушат на сянка   bouquet

Освен това чушките трябва да са от сорт "селски пипер", те са по-тънкостенни, с месести чушки няма да стане.
Сушат се на сянка и на течение.
Напоследък майка ми и тя във фурната суши, после ги прибира във фризера, за да не гният допълнително.
Виж целия пост
# 32
Салата с печен пипер и домати

Доматите трябва да са добре узрели-белят се и се нарязват на дребно.Пипера/печен/също се нарязва на дребно,прибавя се счукан чесън и сол на вкус.Всичко това се разбърква в дълбоко купа и леко се начуква с дървеното хаванче.Прибавя се малко олио или зехтин.Консумира се охладена,обикновенно с лъжица.Много апетитна салатка за тесен семеен кръг. newsm10
Виж целия пост
# 33
Напоследък ги правя с месо и домати в гювеч Crazy

Виж целия пост
# 34
Хапваме ги всякак , но най-обичам пълнени с боб. Другия вариант е сухи чушки пълнени с лук много е вкусно , Hug
Виж целия пост
# 35
Хапваме ги всякак , но най-обичам пълнени с боб. Другия вариант е сухи чушки пълнени с лук много е вкусно , Hug
Това със сушените пиперки с лук много силно ме заинтригува. Ще дадеш ли малко повече подробности Hug
Виж целия пост
# 36
А дали ще се получи, ако вместо печени, сложа пържени чушки в белия сос? Няма да имам време да пека тази вечер, а идеята за тази манджичка ми хареса
Виж целия пост
# 37
О и аз правя Зелени пиперки пълнени със сирене и яйца на love е много са хубави  Peace

 
Виж целия пост
# 38
Любимият ми зеленчук. Записвам идеи.
Виж целия пост
# 39
А дали ще се получи, ако вместо печени, сложа пържени чушки в белия сос? Няма да имам време да пека тази вечер, а идеята за тази манджичка ми хареса
Ако говориш за млечния сос...Няма да се получи същия вкус да знаеш.....
Виж целия пост
# 40
Много вкусно   bouquet
Виж целия пост
# 41
Хапваме ги всякак , но най-обичам пълнени с боб. Другия вариант е сухи чушки пълнени с лук много е вкусно , Hug
Това със сушените пиперки с лук много силно ме заинтригува. Ще дадеш ли малко повече подробности Hug
Нарязваш много лук поне 10 голями глави, смачкваш го със сол. Сипваш олио в тиган и го задушаваш , слагаш черен пипер и пълниш накиснатите чушки. Редиш ги в тавичка с малко водичка, завиваш със фолио и печеш около 30мин. Махаш го накрая да се запекът, трябва да останат с леко сосче .
Виж целия пост
# 42
Благодаря ти много SvetletoS, непременно ще я сготвя тази вкусотийка Hug
Виж целия пост
# 43
О, пиперката си е пиперка. Аз специално съм и отредила място веднага след магданоза. Слагам я на ястия където се сетя. Да не говорим, че боб без тази чудна овкусителка и оцветителка( аз повече глася външния вид) не е боб.
Известна плънка е за студена картофена торта, за предястие. Но аз да не подхождам лаишки, че като гледам какви сте ги творили....трябва да правя втори опит да залюбя кулинарията.
Виж целия пост
# 44
Ето една рецепта със зелени, пържени чушки.  Simple Smile
Предпочитам така да ги наричам пред пиперки Wink
Количеството е по желание.

15-тина големи зелени чушки се измиват, почистват от семената и се нарязват на парчета. Запържват се в сгорещено олио до омекване. Махат се от котлона. Прибавят се две лъжици брашно, чер пипер, сол, магданоз, по желание пресован чесън. Налива се прясно мляко, количеството зависи от гъстотата на соса, но около 500-600 мл е ок. Доварява се 15 мин.  като се бърка от време на време.

Става чудесна и много вкусна манджичка  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия