йогурти-какви и от кога?

  • 3 536
  • 28
# 15
"А иначе-за месните пюрета от 4-тия месец-бяхме писали в една друга тема. Има на почти всички фирми, които се продават в България-не само на българските производители. И се съмнявам, че произвеждат отделен асортимент само за нашия пазар".

Така е, но за мен си остава все така неразбираемо. Да не говорим асортимент като дроб например  ooooh!


"За да си продължа мисълта от предишния пост-в българския сайт на Нестле няма информация за млякото, от което са направени техните йогурти. Подозирам, обаче, че ако бяха на основата на АМ, щяха да се похвалят, така че приемам, че не е такова. Влязох в белгийския сайт, но тези ужасни хора са писали само на език, който не разбирам".  Laughing

И на АМ, и на кремчетата и на йогуртите се започва с описанието с обезмаслено мляко. След това почти всичко е еднакво, но как го постигат и какви са реалните разлики -   33uu

"Какви са йогуртите в дуетите на HIPP-лека мистерия, предвид отговора им, цитиран в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=257482.0  newsm78
Малко ми е трудно да се вържа на този отговор: http://www.hipp.bg/forum/viewtopic.php?p=863&sid=e89707d58f9 … 0e2c9db5a36e#p863Thinking

Както за Хип, така и за другите йогурти от 4-ти или 6-ти месец  Crazy

Виж целия пост
# 16
аз не съм привърженик на готовите йогурти. Давам кисело мляяко с плод вътре. Почнах от 10-я месец. Йогурт на ХИПП или Нестле давам ако пътуваме или сме навън и няма как да приготвя.
И аз така процедирам  Peace
Виж целия пост
# 17
моето не ги яде и до сега
Просто към киселото мляко му добавях плодово пюре и бисквити
Иначе за възрасттта- може вече да даваш
Виж целия пост
# 18
Йогурт = кисело мляко = с живи бактерии
Йогурт = кисело мляко = без живи бактерии

Ето това не го разбирам. Какво искаш да кажеш?

Счита се, че йогуртът е без жива закваска, киселото мляко е с жива закваска и се правят по различна технология.
Не е така.   
В 5 абзаца по-горе са обясненията защо не е така в България, в останалия ЕС и навсякъде другаде.

Има йогурти с живи бактерии.
Има йогурти без живи бактерии.
Зависи какво казват законите в дадените страни, вкл. България.
Йогурт е преводът за кисело мляко (със или без живи култури) на всеки чужд език.
Четат се етикетите дали има активни култури.

Виж целия пост
# 19
Мерси Косе Босе  bouquet!
 Много е объркващо-какво казват педиатрите в чужбина за йогуртите...за киселото мляко могат да се изкажат само българските , защото живата бактерия само тук я има, ама в крайна сметка слушаме чуждите мнения newsm78. Във всеки случай се радвам, че бебето ми няма непоносимост към кис. мляко, защото аз захраних с него вече-при навършени 6 м, а не вярвам това да е предпоставка за бъдещи проблеми със стомаха...И трето дете да имам,  пак ще се чудя от кое кога и как, толкова е разнопосочна информацията от производители на детски храни, от тук, от педиатри...
Виж целия пост
# 20
След публикуваната информация си направих изводи, че йогуртът на ранна възраст е непрепоръчителен, а в късна е абсолютно заменим.
Давала съм досега няколко пъти, когато сме били навън за следобедна закуска. Според мен най-доброто решение е кисело мляко натурално, от кофичката и пресни плодове самостоятелно, между храненията.
Виж целия пост
# 21
И аз давам от 10 -тина дена кисело мляко, но като следобедна закуска, понякога чисто, някой път с бисквите. Харесва и много повече от кашата. Но вечерното и сутрешното АМ си остава. Харесва си и двете млекца Laughing
Виж целия пост
# 22
Започнах да давам йогурт за следобедна закуска на дъщеря ми от 8-я месец
Виж целия пост
# 23
Йогурт давам от 7 месец .Не е постигнато уеднаквявавне на названието на кисело мляко и йогурт в европейското законодателство .Разликата е в живите бактерии , както е посочила Косе Босе  и поради тази причина се продават така наречените пробиотици като Actimel и други , тъй като те са със живата бактерия използвана при закваската и в случая тя е водещата при аргументирането за подходяща възраст на децата за прием на йогурт.
Виж целия пост
# 24
аз не съм привърженик на готовите йогурти. Давам кисело мляяко с плод вътре. Почнах от 10-я месец.  davam samo domashno zakvaseno kiselo mliako Peace
Виж целия пост
# 25
В българския сайт на Нестле няма информация за млякото, от което са направени техните йогурти. Подозирам, обаче, че ако бяха на основата на АМ, щяха да се похвалят, така че приемам, че не е такова. Влязох в белгийския сайт, но тези ужасни хора са писали само на език, който не разбирам.

НЕСТЛЕ (от белгийския сайт)

Baby Yogo
(от 8 м.)
80% мляко
Високо съдържание на калций, витамини и магнезий
Ниско съдържание на белтъци, за да не се претоварят бъбреците на бебето и за да се намали риска от напълняване
Леко подсладено
Съхранява се на стайна температура

Baby Dessert
(от 8 м.)
80% мляко
Високо съдържание на калций, витамини и магнезий
Ниско съдържание на белтъци, за да не се претоварят бъбреците на бебето и за да се намали риска от напълняване
Леко подсладено
Съхранява се на стайна температура


---------------------------------------------------------------------------------
За сравнение с млякото в други продукти за възраст 6-8 м.:
(йогуртите и млечните десерти са сходни, но с различни наименования)

---------------------------------------------------------------------------------


НЕСТЛЕ (от белгийския и френския сайт)

Baby au fromage blanc (Млечен продукт с вкус на свежо сирене)
(от 8 м.)
На основата на мляко етап 2 и с намалено съдържание на белтъци
Отличен източник на калций
Без консерванти, оцветители и изкуствени аромати
Съхранение на стайна температура, но за предпочитане е да се предлага охладено


НЕСТЛЕ (от испанския сайт)

Нестле Бебе - охладен млечен продукт
(от 6 м.)
Състав: Преходно мляко, захар, сметана, обезмаслено мляко на прах, млечни ферменти, включително бифидобактерии.

Млечен десерт Банан
(от 6 м.)
Състав: Ферментирало мляко, захар, бананово пюре, модифицирано нишесте, пектин, аромат банан и млечна киселина. Не съдържа глутен.

Млечен десерт Ягода
(от 8 м.)
Състав: Ферментирало мляко, захар, ягодово пюре, модифицирано нишесте, пектин, аромат и млечна киселина. Не съдържа глутен.


НЕСТЛЕ (от португалския сайт)

Нестле Бебе Натурално - охладен млечен продукт, категория йогурт
(от 6 м.)
Балансиран от хранителна гледна точка, за да отговори на нуждите на бебетата на възраст след 6 м.
Създаден на основаната на преходно мляко, подпомага осигуряването на нужния прием на калций и белтъци в храната на бебето. Не съдържа глутен.

Нестле Бебе Ябълка и Банан - йогурт
(от 6 м.)
Охладена детска млечна храна, създадена с преходно мляко, която доставя на вашето дете важни хранителни съставки, а именно белтъци с висока биологична стойност, витамини и минерали.

Виж целия пост
# 26
Цитат
Много е объркващо-какво казват педиатрите в чужбина за йогуртите...за киселото мляко могат да се изкажат само българските , защото живата бактерия само тук я има

И извън България има кисело мляко с живи бактерии.
Има и педиатри, които го препоръчват в натурален вид вместо подсладените му аналози. 
Виж целия пост
# 27

Повдигам темата с две допълнения.


Гледам Фруктините на Хумана: (...)
Всичките са от 6-тия месец, а е посочено, че са на основата на кисело мляко.
Значи-по критериите, посочени от Косе Босе, са за след 8-12 месец.

Йогуртите на "Хумана" са с нормално краве мляко.
Това е информация съгласно етикетите и отговор на мое запитване до "Хумана - Германия".
Въвеждат се във възрастта за кисело мляко – от гледна точка на обработката на млечните протеини.



Какви са йогуртите в дуетите на HIPP-лека мистерия (…)

Млечните десерти на "Хип" за възраст след 6, 8 и 10 м. не са с АМ, а с обикновено краве мляко.
Това е отговорът на запитването ми към "Хип Био – Белгия". 
Става въпрос за йогурти, които се продават и на българския пазар.

Виж целия пост
# 28
Косе Босе, наистина си безценна.  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия