Използвате ли различно от слънчогледовото олио?

  • 18 361
  • 170
# 45
ами какво е това растително олио newsm78
Виж целия пост
# 46
ами какво е това растително олио newsm78

странно, те всички са растителни; Гърците правят един салатен зехтин, който не е чист и има разни други примеси, затова понякога пише растителен общо
Виж целия пост
# 47
ами какво е това растително олио newsm78

странно, те всички са растителни; Гърците правят един салатен зехтин, който не е чист и има разни други примеси, затова понякога пише растителен общо
и на мен ми стана интересно Thinking
Виж целия пост
# 48
Използвала съм зехтин, слънчогледово и рапично олио. Зехтина го дават за по - калоричен и затова го избягвам. Когато детето беше малко за него използвах само зехтин. Рапично олио купих  веднъж. На етикета пишеше, че е смес от слънчоглед и рапица, но не останах доволна и няма да купя отново. От слънчогледовото харесвам Калиакра и купувам само такова. А някой използва ли течен маргарин за салати? Мисля, че трябва да го пробвам някой ден.
Виж целия пост
# 49
Момичета, мъжа ми вчера е купил някакъв "италиански помас зехтин". Явно не го е догледал. Цената му е по-ниска, явно не е 100% от маслини.....  Sad  Някой да знае повече?  newsm78
Виж целия пост
# 50
Момичета, мъжа ми вчера е купил някакъв "италиански помас зехтин". Явно не го е догледал. Цената му е по-ниска, явно не е 100% от маслини.....  Sad  Някой да знае повече?  newsm78

Не знам дали става въпрос за същия, но в другата тема го препоръчват. Аз самата не съм ползвала такъв.
Виж целия пост
# 51
Освен зехтин ползваме олио от гроздови семки, тиквено, ленено, сусамово и орехово(студено пресовани). Също и традиционното слънчогледово олио(рафинирано). Най-трудно намирам орехово, само в Метро  Crazy Не мога да гласувам, само с една опция  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 52
Момичета, мъжа ми вчера е купил някакъв "италиански помас зехтин". Явно не го е догледал. Цената му е по-ниска, явно не е 100% от маслини.....  Sad  Някой да знае повече?  newsm78
Помас значи че не е екстравърджин (студено пресован зехтин), а че е минал през термична обработка. По принцип го препоръчват за готвене. Иначе си е от маслини, обаче може и да има и костилки (пресовани разбира се). Общо взето е ниско качествен зехтин, понеже не съдържа полезните свойства на студенопресования.
Виж целия пост
# 53
Камамбер, много ти благодаря!   bouquet
Е, ще трябва да го ползвам... няма как, не ми се изхвърля щом не е вреден!  Sad  Следващия път АЗ ще си купя зехтина, поне ще знам, че е Екстра върджин, мъжа ми явно не е чел много-много.....  Sad
Виж целия пост
# 54
Камамбер, много ти благодаря!   bouquet
Е, ще трябва да го ползвам... няма как, не ми се изхвърля щом не е вреден!  Sad  Следващия път АЗ ще си купя зехтина, поне ще знам, че е Екстра върджин, мъжа ми явно не е чел много-много.....  Sad
Ееее, чак пък вреден  Mr. Green Нищо му няма, ползвай си го за готвене.
Виж целия пост
# 55
...............
Ееее, чак пък вреден  Mr. Green Нищо му няма, ползвай си го за готвене.
Ами не знаех дали няма добавени "хидрогенирани растителни мазнини" вътре, затова......... Щото ако има, веднага го изхвърлям!  Crossing Arms
Виж целия пост
# 56
... се появяват все повече видове олио...
Да,така е.Аз обаче се оказах консерва в това отношение-освен олио и захтин друго все не мога да се навия да купя.
Виж целия пост
# 57
И царевично и зехтин.  Peace
Виж целия пост
# 58
Зехтин и канола, не знам как  се казва на български.
Виж целия пост
# 59
Освен зехтин ползваме олио от гроздови семки, тиквено, ленено, сусамово и орехово(студено пресовани). Също и традиционното слънчогледово олио(рафинирано). Най-трудно намирам орехово, само в Метро  Crazy Не мога да гласувам, само с една опция  Rolling Eyes
Камамбер, аз нямам много опит във форума и колко и да се опитвам да редактирам анкетата, така че да се приемат повече от една опция, промените не се запазват.  Cry
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия