Вариации за гювечета.......

  • 22 092
  • 28
# 15
t_ilieva ,   bouquet
Виж целия пост
# 16
Аз да си кажа...като загрее фурната - тогава слагам гювечетата, с капак....Е, не на най-силното, но когато започне да се загрява - тогава!
Виж целия пост
# 17
Моя вариант:
Резен домат на дъното, после ред сирене, натрошено на едро, 1 с.л. зехтин, после ред луканка на резенчета, следват резени кашкавал и най-отгоре чуквам 1 яйце, което леко поразбърквам. Слагам ги в микровълновата за 6-7 мин. на пълна мощност и готово!  Peace

Извинявам се за малко тъпия въпрос,ама слагаш ли капака на гювечетата като ги правиш на МВ?  Wink
Да, задължително с капак!  Peace

Аз не слагам капачето.
Виж целия пост
# 18
......................
Извинявам се за малко тъпия въпрос,ама слагаш ли капака на гювечетата като ги правиш на МВ?  Wink
Да, задължително с капак!  Peace

Аз не слагам капачето.
Е как без капак в МВ?  newsm78  Не става ли мазало след гювечетата......... Thinking
Виж целия пост
# 19
Не,не става.Трябва веднъж да опитам да ги пека с капак,за да видя разликата.Всъщност,след като приключа забърсвам с попивателна кърпа,има едно-друго,но не е чак мазало.Може би с капачето е по-чисто,ще пробвам.
Виж целия пост
# 20
Аз намазвам гювечетат с масло или маргарин.След това слагам чушка,картоф,сирене,кашкавал,някакво месо или салам,по средата слагам домат,а също и гъби.Запичам във фурната и когато са почти готови чуквам по едно яйце и слагам още малко във фурната,но този път без капачетата.Стават много вкусни.
Виж целия пост
# 21
Хайде аз да се включа с една малко по-необчайна рецепта. Задушават се тиквички на кубчета с настърган морков и копър, сол, малко черен пипер. В гювечето се слага малко мазнина, лозово листо, после от сместа с тиквичките 2-3 сурови кюфтета, пак смес и се покрива с лозово листо пак. Пече се, ама не съм засичала колко. На мен поне много ми харесва, а е й точно за сезона.
Виж целия пост
# 22
Ммм подсетихте ме, отдавна не съм правила гювечета, а ги обожаваме. Правя всякакви вариации, не съм пробвала само предишната рецепта.

Аз ги обичам с печени на МВ-то картофки + много сиренце и каквото още има налично, а на мъжа ми любимите са му с телешко, лук, гъбки и топено сирене.

Имам една бърза рецепта за неочаквани гости, или пък, ако се съберем повече хора. Картофено пюре, кисели краставички, грах и царевица от консерва, шунка на кубчета, някаква готова зеленчукова подправка. Всичко това го обърквам, слагам в гювечета, чуквам по 1 яйце и малко масълце отгоре и във фурната, докато се забули яйцето. После настъргвам кашкавал, поръсвам малко чубрица и още 1-2 мин. във фурната и са готови.
Виж целия пост
# 23
Обикновено тази рецепта я правя по специални поводи ,че е много трудоемка и идва скъпичка .
В гювечето слагам :
1  пържено кюфте
1 пържола печена на скара
1 кебапче
1 парче суджук
малко пържени картофи
Всичко това заливам с малко доматен сок.
Поставам отгоре 1 резен лимон и пека в умерена фурна за кратко/около 20 мин/ .
ДА ВИ СЛАДКО!   
Виж целия пост
# 24
И аз много обичам гювечета правя ги като Тilieva  Hug
Виж целия пост
# 25
Да попитам...а как правите пилешка кавърма в гювечетата?
Виж целия пост
# 26
Да попитам...а как правите пилешка кавърма в гювечетата?

забърквам всичко в тенджера (месо, гъби, чушка, доматено пюре, лук) и сипвам в гюведжетата.
Виж целия пост
# 27
Да попитам...а как правите пилешка кавърма в гювечетата?

забърквам всичко в тенджера (месо, гъби, чушка, доматено пюре, лук) и сипвам в гюведжетата.
И после запичаш с едно яйце отгоре!  Peace
Виж целия пост
# 28
яйце не слагам. веднъж в един ресторант беше почти сурово, та оттогава се огнусих  Laughing



сетих се друго в гюведже, ама отдавна не съм го правила. Peace  картофки  нарязани, чесън, копър, гъбки, Пикантина, зехтин и се пекат   Peace 


хубаво е и тиквички, патладжани, картофче,домати, гъбки, кайма, масълце   Peace 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия