Ти какво сготви? Снимай и покажи

  • 37 374
  • 287
# 135
pep-4o , може и така да е , но аз както казах по-горе бях разочарована тази вечер.Знаех си , че не трябва да готвя , дори и прости манджи !  Crossing Arms

Не знаят какво губят  Hug
Виж целия пост
# 136
labrex , това са обикновени кюфтета с дом.сос , нали ? И аз съм се чудила да го направя така , но сигурно само аз ще си го ям , а пък обожавам доматен сос и макарони ! Ама ще си го направя !  Whistling

Диди, обикновени са, да. Доматеният сос е като за спагети, с чесънче и подправки. И ми харесва с макароните. Лично аз мога да си го ям и без кюфтетата, само с макаронките, ама няма да се брои за ядене от мъжката част..........Както казваше синът ми, като сервирам нещо постно:"Това е гарнитурата, ами яденето къде е?"
Виж целия пост
# 137
Какво имаш предвид с това успешно снимане ?

Ами някак си другите снимки не са така посни като моите....По-изразителни са някак са, имам чувството,че дори са обработени преди се пуснат във форума тук......Коя на една страна напр. снимала яденето си, и всичко си личи по яденето, едва ли не и конеца от кашкавала(примерно!). А моите едни такива без динамика, без нищо........

Преди грешката ми бе,че не снимам с макро и без светкавица. Със светкавица едни бели ми излизат снимките......Има още какво да уча при самото снимане, но ...това да ми е проблема....Не че не искам да се науча да снимам като хората, но каквото такова е!

Иначе на мъж му казах,че трябва да си плати яденето като петзвезден ресторант, а той ми каза,че звезди не вижсал. И аз му предложих да го ударя по главата и тогава ще види повече от 5 звезди.....и повече няма да задава излишни въпроси........

Благодаря момичета за вниманието и отговорите ви към мен - на cubbit(как е на кирилица ника ти?) и на Лабрекс  bouquet...

Пеп-чо......при мен вечер се правят най-неуспешни снимки...Само моите ли вечер са гладни като вълци? newsm78
Виж целия пост
# 138

Иначе на мъж му казах,че трябва да си плати яденето като петзвезден ресторант, а той ми каза,че звезди не виждал. И аз му предложих да го ударя по главата и тогава ще види повече от 5 звезди.....и повече няма да задава излишни въпроси........



 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Само така !

Сега за снимането.Моите не са обработени , а не съм забелязвала и другите да са.При макрото и снимането със светкавица е възможно да ти излезнат бели.От близо и когато светкавицата е насочена към отразяващи или мокри обекти се случва.Затова снимай под ъгъл с макрото.Както моите снимки - те са с макро и светкавица.Когато снимаш отгоре няма проблем със светкавицата , ако примерно си се качила на стола и си достатъчно далеч от чинията.А пък за самата динамика ще трябва да се понапънеш още един път , след готвенето имам предвид !  Laughing Значи слагаш мандажата , аранжираш я - нея самата , фона , и се започва едно лудо щракане , въртиш чинията , въртиш фотоапарата ,сменяш макро , без макро и така , докато изгладнялото домочадие не ти избие фотоапарата от ръцете и не превземе манджата на абордаж !  Mr. Green След което ставаш от пода , отупваш дрешките , сядаш на компа и избираш перфектната снимка !  Peace

Всичко , което ти написах макар и шеговито си е истина / за домочадието не знам , де!  Laughing/.Има значение и самият фотоапарат и наистина да проявиш малко фантазия при заснемането.  Peace Утре съм сигурна , че ще направиш по-хубави снимки ! И сложи на най-високите пиксели !  Peace


Lindita , рецептата съм я написала над снимката с патладжаните , но то даже не и рецепта !  Grinning
Виж целия пост
# 139
Цоцоланке, има приятелка от другия форум, която прави перфектни снимки и казва, че появи ли се синкав отблясък в прозорците на съседните блокове - не снима.  Аз се убедих в същото - на дневна светлина, но не на слънце. Обикаляш около чинията, наместваш, докато стане на фокус.
Хубавите снимки дори и в стая стават на хубава светлина, на светкавица и вътре си трябва хубав апарат.  Моите нощни - не че съм критерий, също не са хубави и гледам да поставя под лампата, но пък отгоре снимката блести - виж тарталетите.

А като си счупих предния апарат ходих при един майстор, който обясни за задължително макро при тези дигитални, да не се снима точно над чинията, а под наклон около 75*, по възможност да се използва статив, защото ръката винаги може да трепне, светлината да е винаги от три страни  и..... доста такива неща. Тук има фотографска тема - иди попитай там.

Пробвала съм да обработя с Фотошоп, но първо-много е тежък и бавен за работа (поне за мен), не го разучих и не ми харесва полученото след обработка с него. Затова - натюр  Grinning

 
...Само моите ли вечер са гладни като вълци? newsm78


Не  Peace Моите след 12ч на обяд са в се така  Laughing

ПП: Виждам че и Диди ти пише, сега ще изчета и нейното мнение  Peace
Виж целия пост
# 140
........ и се започва едно лудо щракане , въртиш чинията , въртиш фотоапарата ,сменяш макро , без макро и така , докато изгладнялото домочадие не ти избие фотоапарата от ръцете и не превземе манджата на абордаж !  Mr. Green След което ставаш от пода , отупваш дрешките , сядаш на компа и избираш перфектната снимка !  Peace


ей на това се казва фотосесия  Joy Joy
Виж целия пост
# 141
***Диди*** :Р Дай моля те рецептата за шоколадовите купички
Виж целия пост
# 142
***Диди***, страшно си впечетлила много съфоромки, както и мен мила ми дружко. Знам, че си естет, винаги имаш оригинални хрумки, но и като готвач си се справила отлично   chef  Поздравления   bouquet Доста си напред с матириала, докато аз имам все повече провали. Дори и тази вечер се опитах да направя ябълковия сладкиш с карамел на Leo, само, че с праскови и не ми се получи.
 
Виж целия пост
# 143
didi62 , няма рецепта !  Grinning Купуваш няколко блокчета шоколад от магазина / аз взех най-евтиния , не виждам смисъл от скъп в случая ! /и един пакет балони от някой магазин за 1 лев.Гледай да са малки балончетата но и другите ще ти свършат работа.Надуваш ги и връзваш.Аз ги надух мънички , защото ако са големи купи за по 2-3 топки сладолед , ще ти трябва доста шоколад.Горе долу с големината на топка сладолед.Стопяваш на водна баня шоколада.Аз го направих в едно по-голямо джезве.Като присипах в чаена чаша , за да топя там балоните и той се загуби по стените , а и бързо се втвърди , затова го върнах обратно.И после топях балоните направо там , накланях дъното за да се събере повече шоколад , поувърташ вътре балона и може и да го дооформиш с лъжичката - става малко по-грубо , но е добре.Обръщаш ги с ненамазана част върху чашки да съхнат.Като яйца в поставка , но шоколадът е нагоре.Аз даже ги пъхнах направо във фризера и след 5-10 мин започнах да ги вадя.Спукваш балона и започваш внимателно да го отделяш от шоколада.Щом почустваш , че се топи леко в ръцете ти докато го отделяш , пъхаш веднага обратно във фризера.Така направих 10 , като използвах 3 блокчета шоколад.После вадиш от хладилника и гарнираш.
Ето тук може да се прецени горе долу каква е големината на чашката.

Виж целия пост
# 144
***Диди***, страшно си впечетлила много съфоромки, както и мен мила ми дружко. Знам, че си естет, винаги имаш оригинални хрумки, но и като готвач си се справила отлично   chef  Поздравления   bouquet Доста си напред с матириала, докато аз имам все повече провали. Дори и тази вечер се опитах да направя ябълковия сладкиш с карамел на Leo, само, че с праскови и не ми се получи.
 

Ха , благодаря !  Hug Познаваме ли се ?  newsm78 Така написано все едно да ! За естета , естет съм , за кулинар имам още мноооого да уча , но ми се отдават някои неща.За други си знам , че не са за мен и не се   хващам.А пък за провалите - всеки ги има , никой не се е родил научен.Пък и туилата на мен ми беше пълен провал ,нищо че ми изглеждаше лесна.Но пък й намерих приложение в украсата.
Не ме плаши така със сладкиша , че и аз съм му хвърлила око , като лесен.
  Grinning
Виж целия пост
# 145
Познаваме се и то много добре!  Simple Smile Прекарали сме много вечери на бяла покривка. Laughing Напоследък много, много рядко, но дано нещата се променят. Кулинарията не е само вкусно сготвено, но и оригинално поднесено. За сладкиша сама съм си виновна, защото прегорих карамела, отдолу се разводни и това му попречи да бухне и да се изпече.
Виж целия пост
# 146
bagira_bambina , ти направо ме хвърли в оркестъра !  newsm78 Обаче много оспамихме темата , сори за което.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 147
***Диди*** :Р Благодаря за бързия отговор
Виж целия пост
# 148
***Диди*** :Р Благодаря за бързия отговор

За нищо !  Hug Всъщност са лесни и ще чакам да покажеш творението си !   Peace
Виж целия пост
# 149
Мама Цоцоланка, кюбит е на кирилица.  Hug

Днешната вечеря - студена тиквена крем-супа и солените бисквитки от следобедната ми закуска.



Гледам, че сте се разговорили за естетика и украса. На мен ми е неудобно и дори не искам да снимам украсите, които правя или пък декорацията на масата, защото винаги има личен елемент (еротичен, романтичен, сантиментален или какъвто дойде) и бих се чувствала некомфортно да го лъсна в нет-а. Simple Smile  Embarassed
Другият случай е когато съм купила пица примерно и я ядем направо от картонената кутия, какво да му снимам на това.   Blush  Mr. Green

Обаче вие продължавайте в същия дух, аз ви се радвам, но предпочитам да снимам манджите ми преди декорацията. Например днешната супа ще бъде "украсена" подобаващо със сметана отгоре.  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия